Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους.

2 ΔΜΣ = Βάρος / (Ύψος)2 Μονάδες: Βάρος σε κιλά, ύψος σε μέτρα
Ένας τρόπος για να αξιολογηθεί πόσο φυσιολογικό είναι το σωματικό βάρος ενός ενήλικα είναι να υπολογιστεί ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

3

4 Διατροφή των ενηλίκων Άλλοι παράγοντες υγείας κατά την ενήλικη ζωή, οι οποίοι συμβάλλουν στο να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης παθήσεων όπως είναι οι καρδιοπάθειες και ορισμένες μορφές καρκίνου, είναι η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική φυσική δραστηριότητα, η αποφυγή υπερκατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και η διακοπή του καπνίσματος.

5

6

7 Διατροφή στη γεροντική ή τρίτη ηλικία
Διατροφή στη γεροντική ή τρίτη ηλικία Για παράδειγμα: μειώνονται οι μύες μειώνεται το νερό του σώματος μειώνεται η οξύτητα της γεύσης και της όσφρησης και επομένως η όρεξη τα δόντια πέφτουν παρουσιάζονται προβλήματα στην πέψη της τροφής και στην απορρόφηση. Μετά την ενηλικίωση και με την πάροδο των ετών, κάθε άνθρωπος γερνά, δηλαδή μειώνονται πολλές από τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος του.

8 Διατροφή στη γεροντική ή τρίτη ηλικία
Διατροφή στη γεροντική ή τρίτη ηλικία Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς: να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά να έχουν ισορροπημένα και κανονικά γεύματα να απολαμβάνουν το φαγητό τους Οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, η αναιμία.

9 Διατροφή των ενηλίκων

10


Κατέβασμα ppt "Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google