Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους.

2 Ένας τρόπος για να αξιολογηθεί πόσο φυσιολογικό είναι το σωματικό βάρος ενός ενήλικα είναι να υπολογιστεί ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). ΔΜΣ = Βάρος / (Ύψος)2 Μονάδες: Βάρος σε κιλά, ύψος σε μέτρα

3

4 Άλλοι παράγοντες υγείας κατά την ενήλικη ζωή, οι οποίοι συμβάλλουν στο να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης παθήσεων όπως είναι οι καρδιοπάθειες και ορισμένες μορφές καρκίνου, είναι η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική φυσική δραστηριότητα, η αποφυγή υπερκατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και η διακοπή του καπνίσματος. Διατροφή των ενηλίκων

5

6

7 Διατροφή στη γεροντική ή τρίτη ηλικία Μετά την ενηλικίωση και με την πάροδο των ετών, κάθε άνθρωπος γερνά, δηλαδή μειώνονται πολλές από τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος του. Για παράδειγμα: μμ ειώνονται οι μύες μμ ειώνεται το νερό του σώματος μμ ειώνεται η οξύτητα της γεύσης και της όσφρησης και επομένως η όρεξη ττ α δόντια πέφτουν ππ αρουσιάζονται προβλήματα στην πέψη της τροφής και στην απορρόφηση.

8 Διατροφή στη γεροντική ή τρίτη ηλικία Οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως τα καρδιοαγγειακά νοσήματα, η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, η αναιμία. Είναι πολύ σημαντικό για αυτούς: νν α καλύπτουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά νν α έχουν ισορροπημένα και κανονικά γεύματα νν α απολαμβάνουν το φαγητό τους

9 Διατροφή των ενηλίκων

10


Κατέβασμα ppt "Διατροφή των ενηλίκων Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google