Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Κασσαβέτης Τι είναι; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής λαών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Κασσαβέτης Τι είναι; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής λαών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Κασσαβέτης

3 Τι είναι; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής λαών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά ή και βρέχονται από τη Μεσόγειο. Είναι ένας υγιεινός τρόπος διατροφής που εμπνεύστηκε από τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της Ελλάδας (κυρίως των κατοίκων της Κρήτης), της Ιταλίας, της Ισπανίας και των χωρών στα παράλια της Μέσης Ανατολής.

4 Δηλαδή στις…

5 Βασικά χαρακτηριστικά Άφθονες φυτικές Ελαιόλαδο Μικρή κατανάλωση ψαριού, πουλερικών, γαλακτοκομικών και αυγών Μικρή κατανάλωση κόκκινου κρέατος Κρασί κατά τη διάρκεια του γεύματος

6 Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής

7 Οφέλη Υπάρχουν ανεξάντλητες δυνατότητες. Κάθε τρόφιμο μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους. Είναι απολαυστική και υγιεινή. Πολλά λαχανικά με άλλα μυρωδικά μας προσφέρουν πανέμορφους συνδυασμούς. Είναι ασπίδα για την υγεία μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μεσογειακή διατροφή σχετίζεται με την προστασία από τον ζαχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία και ορισμένες μορφές καρκίνου. Υπάρχουν άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες στα συστατικά της μεσογειακής διατροφής (π.χ. βιταμίνες A, E και C)

8 Βιβλιογραφία http://www.arosis.gr/gr/Content/12/%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE %B1%CE%BA%CE%AE-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.htmlhttp://www.arosis.gr/gr/Content/12/%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE %B1%CE%BA%CE%AE-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.html http://www.hygeia.gr/page.aspx?p_id=803

9 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Κασσαβέτης Τι είναι; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής λαών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google