Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων βασίζονταν στο λάδι και το κρασί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων βασίζονταν στο λάδι και το κρασί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων βασίζονταν στο λάδι και το κρασί.

2 Ιδιωτικά Είναι τα καθημερινά γεύματα και αποτελούνται απ’ το πρωινό (ακρατισμός), το μεσημεριανό (άριστον) και το βραδινό (δείπνον).

3 Συμπόσιον Είναι το δειπνούμενο γεύμα με φίλους ή γνωστούς και αποτελούσε έναν από τους πιο αγαπημένους τρόπους διασκέδασης των Ελλήνων.

4 Συσσίτια Ήταν συνεισφορά τροφίμων και χαρακτηρίζονταν από λιτότητα.

5 Δημητριακά και ψωμί Κύρια προϊόντα ήταν το σκληρό σιτάρι, η όλυρα και το κριθάρι.

6 Φρούτα και λαχανικά Τα φρέσκα οπωροκηπευτικά ήταν πολύ ακριβά κι έτσι καταναλώνονταν σπάνια. Τρώγονταν συνήθως ως επιδόρπιο.

7 Κρέας Η κατανάλωση κρεατικών σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση του σπιτιού και η κατανάλωση του έχει σημαντικό ρόλο στα πλαίσια θρησκευτικών εθιμοτυπικών.

8 Ψάρι Τα θαλασσινά έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων. (χταπόδια, αστακοί, σουπιές, καλαμάρια, τόνος, παλαμίδα, σκουμπρί, καβούρια κ.α. )

9 Αυγά και γαλακτοκομικά Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είχαν μεγάλη εκτίμηση. Επιπλέον τόσο ο κρόκος όσο και το ασπράδι του αυγού αποτελούσαν συστατικά διάφορων συνταγών.

10 Άλλα φαγητά Η διατροφή τους περιείχε και γλυκά, όπως γαλατόπιττες, τηγανίτες, τούρτα και μέλι.


Κατέβασμα ppt "Οι διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων βασίζονταν στο λάδι και το κρασί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google