Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H αρχαία Ελληνική κουζίνα Οι διατροφικές συνήθειες Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνωνχαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H αρχαία Ελληνική κουζίνα Οι διατροφικές συνήθειες Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνωνχαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 H αρχαία Ελληνική κουζίνα

3 Οι διατροφικές συνήθειες Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνωνχαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγετο η ελληνική γεωργική δραστηριότητα. Θεμέλιο τους ήταν η λεγόμενη «μεσογειακή τριάδα»: [α] σιτάρι, λάδι καικρασί.γεωργική [α]σιτάριλάδικρασί Στη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνωνσυναντούμε τα δημητριακά σιτάρι και, σε περιπτώσεις ανάγκης, μείγμα κριθαριού με σιτάρι, από το οποίο παρασκευαζόταν ο άρτος. Τα δημητριακά συνοδεύονταν συνήθως από οπωροκηπευτικά (λάχανα, κρεμμύδια, φακές και ρεβύθια)αρχαίων Ελλήνωνδημητριακάκριθαριούάρτοςλάχανακρεμμύδιαφακέςρεβύθια

4 Γεύματα Ιδιωτικά Συμπόσιον Συσσίτια

5 Τρόφιμα Δημητριακά και ψωμί Φρούτα, λαχανικά και όσπρια Κρέας Ψάρι Αυγά και γαλακτοκομικά Άλλα φαγητά

6 Ποτά Οίνος Κυκεών και Πτισάνη

7 Ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες Χορτοφαγία Διατροφή των αρρώστων Διατροφή των αθλητών της αρχαιότητας


Κατέβασμα ppt "H αρχαία Ελληνική κουζίνα Οι διατροφικές συνήθειες Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνωνχαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google