Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΠΑΝΑΚΙ Νίκος Μουστόγιαννης ΤΑΞΗ Α2

2 Καλλιεργώ σπανάκια Το σπανάκι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο. Ξεκινάμε σπέρνοντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό κλίμα. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους είναι 7 με 20 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να σπείρετε σπανάκια με 2 τρόπους, είτε οργανωμένα σε σειρές είτε άτακτα. Οι σπόροι ανάλογα με την ποικιλία και την θερμοκρασία του εδάφους , βλασταίνουν σε 6 με 21 ημέρες.

3 ΠΗΓΕΣ:

4 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Υπάρχουν πολλοί τρόποι κατανάλωσης του σπανακιού. Για παράδειγμα, βραστό, τσιγαριστό η ακόμα και ωμό. Επίσης, υπάρχουν πολλές συνταγές που έχουν ως κεντρικό στοιχείο το σπανάκι όπως σπανακόπιτα, σπανακόρυζο , σουφλέ και άλλες πολλές. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή για να φάει κανείς σπανάκι. Προσοχή , το σπανάκι δεν διατηρείται στο ψυγείο για πάνω από 10 ημέρες. Μια καλή συμβουλή για εσάς θα ήταν να το βράσετε και αφού το στραγγίξετε να το βάλετε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί για μήνες.

5 ΠΗΓΕΣ

6 ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ
Στην οικογένεια μου καταναλώνουμε το σπανάκι κυρίως για λόγους υγείας. Πιστεύω πως όλοι από εσάς ήδη γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι το σπανάκι για τον οργανισμό μας. Ας ξαναρίξουμε όμως μια ματιά στις θρεπτικές ουσίες που μας προσφέρει το σπανάκι: Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α , βιταμίνη C, αλλά επιπλέον περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη μορφή), ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και , φυσικά, φυτικές ίνες.

7 Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
Προσωπικά, καταναλώνω το σπανάκι για διάφορους λόγους. Πρώτ’ απ’ όλα, είναι πολύ γευστικό και νόστιμο. Μου δίνει πολλές θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μου. Όλη μου η οικογένεια το απολαμβάνει και συμφωνεί με την γνώμη μου.

8 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!! ッ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google