Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νίκος Μουστόγιαννης ΤΑΞΗ Α2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νίκος Μουστόγιαννης ΤΑΞΗ Α2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νίκος Μουστόγιαννης ΤΑΞΗ Α2

2 Το σπανάκι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια λαχανικό. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σίδηρο. Ξεκινάμε σπέρνοντας τους σπόρους απευθείας στο χώμα. Τα σπανάκια αγαπούν τον ψυχρό κλίμα. Οι ιδανικές θερμοκρασίες εδάφους είναι 7 με 20 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να σπείρετε σπανάκια με 2 τρόπους, είτε οργανωμένα σε σειρές είτε άτακτα. Οι σπόροι ανάλογα με την ποικιλία και την θερμοκρασία του εδάφους, βλασταίνουν σε 6 με 21 ημέρες.

3 http://www.kalliergo.gr/odigos- kalliergiti/article/%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF% 86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B3%CE%B9 %CE%B1%20%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AD% CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CE%9B%CE%B1%CF %87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CE%A6%CF% 81%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1%20%CE%92%CF%8C%CF%84 %CE%B1%CE%BD%CE%B1/5- %CE%9B%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE% AC%20- %20%CE%9A%CE%B7%CF%80%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9% CE%BA%CE%AC/117-spanaki-spinach.html ΠΗΓΕΣ:

4 Προσοχή, το σπανάκι δεν διατηρείται στο ψυγείο για πάνω από 10 ημέρες. Μια καλή συμβουλή για εσάς θα ήταν να το βράσετε και αφού το στραγγίξετε να το βάλετε στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί για μήνες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι κατανάλωσης του σπανακιού. Για παράδειγμα, βραστό, τσιγαριστό η ακόμα και ωμό. Επίσης, υπάρχουν πολλές συνταγές που έχουν ως κεντρικό στοιχείο το σπανάκι όπως σπανακόπιτα, σπανακόρυζο, σουφλέ και άλλες πολλές. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή για να φάει κανείς σπανάκι.

5 http://sintagoulis.gr/search/%CF%83%CF%80%CE%B 1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9/stags/1/adv/1 http://kalliergo.gr/home-kalliergo/kalliergo-spanaki- cultivate-spinach.html ΠΗΓΕΣ

6 Στην οικογένεια μου καταναλώνουμε το σπανάκι κυρίως για λόγους υγείας. Πιστεύω πως όλοι από εσάς ήδη γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι το σπανάκι για τον οργανισμό μας. Ας ξαναρίξουμε όμως μια ματιά στις θρεπτικές ουσίες που μας προσφέρει το σπανάκι: Είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, αλλά επιπλέον περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη μορφή), ασβέστιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β και, φυσικά, φυτικές ίνες. http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=6530

7 Προσωπικά, καταναλώνω το σπανάκι για διάφορους λόγους. Πρώτ’ απ’ όλα, είναι πολύ γευστικό και νόστιμο. Μου δίνει πολλές θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μου. Όλη μου η οικογένεια το απολαμβάνει και συμφωνεί με την γνώμη μου.

8


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νίκος Μουστόγιαννης ΤΑΞΗ Α2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google