Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. γρά φ Xρησιμοποιήστε την ίδια ευγένεια που θα δείχνατε αν είχατε µια προσωπική επικοινωνία. Ακολουθείστε τους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. γρά φ Xρησιμοποιήστε την ίδια ευγένεια που θα δείχνατε αν είχατε µια προσωπική επικοινωνία. Ακολουθείστε τους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς στο διαδίκτυο

2 γρά φ Xρησιμοποιήστε την ίδια ευγένεια που θα δείχνατε αν είχατε µια προσωπική επικοινωνία. Ακολουθείστε τους ίδιους κανόνες καλής συμπεριφοράς που έχετε µάθει στην αληθινή ζωή. Στο διαδίκτυο ισχύει το ίδιο επίπεδο ηθικής και σωστής συμπεριφοράς Οι προσβολές, οι προσωπικές επιθέσεις, ο σαρκασµός και η ανάρµοστη γλώσσα δεν είναι αποδεκτά. Μπορείτε να διαφωνείτε µε τις απόψεις ή τις ιδέες κάποιου, αλλά θα πρέπει να εκφράζετε την άποψη σας δείχνοντας πάντα σεβασµό στους άλλους.

3 Αποφύγετε τη χρήση κεφαλαίων γραµµάτων, γιατί αυτό δείχνει ότι φωνάζετε.

4 Συγχωρέστε ορθογραφικά λάθη, ή ακόµα «χαζές» (κατά την κρίση σας) ερωτήσεις που κάνουν οι άλλοι συµµετέχοντες. Όλοι µας ήµασταν κάποτε «πρωτάρηδες» στο ∆ιαδίκτυο και όλοι µας έχουµε κάνει κάποιο λάθος στο παρελθόν. ∆εν πειράζει. Αν θέλετε πάντως να τα επισηµάνετε, κάντε το µε τρόπο, που να µην πληγώνει τους συνεργάτες σας.

5 Φερθείτε στους άλλους όπως θα θέλατε να σας φερθούν. Ο κανόνας είναι παλιός αλλά καλός και µπορεί να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε περίπτωση διαδικτυακή και µη.

6 Όταν µπαίνετε σε έναν ιστοχώρο για πρώτη φορά, ρίξτε πρώτα µια µατιά τριγύρω. Περάστε λίγο χρόνο διαβάζοντας τα αρχεία ή ακούγοντας τους άλλους. Κατανοήστε πώς συµπεριφέρονται οι άνθρωποι που συµµετέχουν ήδη στον χώρο αυτό. Μη βιαστείτε....

7 Όταν δουλεύετε σκληρά σε ένα έργο και ασχολείστε σοβαρά µε αυτό, είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι οι άλλοι µπορεί να έχουν διαφορετικές προτεραιότητες από τις δικές σας. Έτσι, µην περιµένετε άµεσες απαντήσεις σε όλες σας τις ερωτήσεις και µη θεωρείτε ότι όλοι οι συµµετέχοντες θα συµφωνήσουν µαζί σας. Εκφράστε την άποψή σας µε τρόπο που δεν θα προσβάλει ή που δεν θα καταπιέζει τους άλλους.

8 Βεβαιωθείτε ότι οι αναρτήσεις σας είναι ξεκάθαρες και λογικές. Είναι πολύ πιθανόν να γράψετε µια παράγραφο, χωρίς συντακτικά ή γραµµατικά λάθη, αλλά να µη βγάζει νόηµα για όσους τη διαβάζουν. Αυτό συνήθως συµβαίνει, όταν προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε κάποιον χρησιµοποιώντας εξεζητηµένες λέξεις, που καµιά φορά ούτε και εσείς οι ίδιοι δεν κατανοείτε. Είναι προτιµότερο λοιπόν να γράφετε απλά και ξεκάθαρα τις απόψεις σας.

9 Μην σχολιάζετε τους άλλους… Ο καθένας µας θα παρουσιάσει τη δική του δουλειά και καλό είναι να διατυπώνουµε µε θετικό τρόπο ακόµη και µια αρνητική κριτική

10 Καλή συµπεριφορά στο ∆ιαδίκτυο Θυµηθείτε ότι... η αποτελεσµατική µάθηση απαιτεί ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον και αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να δουλέψουµε όλοι µαζί...


Κατέβασμα ppt "Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. γρά φ Xρησιμοποιήστε την ίδια ευγένεια που θα δείχνατε αν είχατε µια προσωπική επικοινωνία. Ακολουθείστε τους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google