Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. 1 η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «Οι τρόποι επικοινωνίας από παλιά ήταν λίγοι και δύσκολοι. Από τη δεκαετία του ’70 και μετά, οι άνθρωποι για να επικοινωνήσουν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. 1 η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «Οι τρόποι επικοινωνίας από παλιά ήταν λίγοι και δύσκολοι. Από τη δεκαετία του ’70 και μετά, οι άνθρωποι για να επικοινωνήσουν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

2 1 η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «Οι τρόποι επικοινωνίας από παλιά ήταν λίγοι και δύσκολοι. Από τη δεκαετία του ’70 και μετά, οι άνθρωποι για να επικοινωνήσουν είχαν τους εξής τρόπους: 1)το τηλέφωνο 2)το γράμμα και 3)το τηλεγράφημα. Συχνά όμως, η επικοινωνία γινόταν απευθείας σε προσωπικό επίπεδο.»

3 • «Στα χωριά, η επικοινωνία ήταν εύκολη, γιατί οι αποστάσεις ήταν μικρές και οι σχέσεις των ανθρώπων πιο ζεστές. Όταν κάποιος ήταν μακριά και έπρεπε να επικοινωνήσεις μαζί του, τον έπαιρνες τηλέφωνο(αν και στην αρχή τα περισσότερα σπίτια δεν είχαν τηλέφωνο) ή με γράμματα (όπου συνήθως αργούσε η επικοινωνία)».

4 «Υπάρχουν δύο απόψεις για τη χρήση του Internet για επικοινωνία Η μια λέει ότι: Η επικοινωνία μέσω του Internet καταλήγει συνήθως σε αποξένωση των ατόμων αυτών που επικοινωνούν μαζί μέσω του Internet. H άλλη λέει ότι: Η επικοινωνία μέσω του Internet μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν, ενώ τα έξοδα επικοινωνίας θα είναι πάρα πολλά»

5 Μητέρα, ποιούς τρόπους επικοινωνίας είχατε στη δική σας γενιά; 2 η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «μαθητή-μητέρας» Μμμμμ…. Είχαμε το τηλέφωνο, το τηλεγράφημα και το γράμμα

6 Η επικοινωνία μας ήταν πολύ δύσκολη και πολλές φορές δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε με ανθρώπους από άλλες χώρες. Ήταν εύκολη ή δύσκολη η επικοινωνία στην εποχή σας;

7 Το τηλέφωνο και το διαδίκτυο Ποια νέα μέσα επικοινωνίας χρησιμοποιείτε αυτήν την εποχή;

8 Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ γρήγορος και οικονομικός τρόπος τηλεπικοινωνίας. Μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να επικοινωνήσεις άμεσα με κάποιον που μένει στην άλλη άκρη του κόσμου. Θεωρώ ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για μικρούς και μεγάλους. Τι πιστεύεις για το Διαδίκτυο σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας ;

9 3 η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «μαθήτριας–μητέρας» Ποιους τρόπους επικοινωνίας είχατε στη δική σας γενιά; Στη δική μου γενιά, για να επικοινωνήσουμε με κάποιον που έμενε μακριά του στέλναμε γράμματα ή πηγαίναμε στον ΟΤΕ, όπου συνδεόμασταν τηλεφωνικά με όποιον θέλαμε να μιλήσουμε.

10 Ήταν αρκετά δύσκολη διότι στον ΟΤΕ περιμέναμε πολλή ώρα μέχρι να έρθει η σειρά μας για να συνδεθούμε και τα γράμματα έφταναν πολύ αργά στους άλλους. Ήταν εύκολη ή δύσκολη η επικοινωνία και γιατί;

11 . Χρησιμοποιείς σήμερα κάποια νέα μέσα επικοινωνίας; Και βέβαια ναι. Τώρα πια με τα κινητά τηλέφωνα μπορούμε να μιλάμε με όποιον θέλουμε εύκολα, γρήγορα και με ελάχιστο κόστος

12 Άρα σε διευκολύνει η χρήση των νέων μέσων; Ναι. Πάρα πολύ. Με τα κινητά μπορώ να μαθαίνω τα νέα των άλλων γρήγορα. Να επικοινωνώ με τα παιδιά ή το σύζυγό μου για να ξέρω πού είναι και να μην ανησυχώ. Με το κινητό μπορώ να τηλεφωνήσω σε μια ώρα ανάγκης ή αν χρειαστώ βοήθεια.

13 Ποια είναι η γνώμη σου για τη χρήση του διαδικτύου σήμερα; Το διαδίκτυο έχει θετικές και αρνητικές επιδράσεις. Μερικές από τις θετικές είναι ότι έχει διευκολυνθεί η επικοινωνία και η ενημέρωση αλλά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά. Για παράδειγμα κάποια παιδιά είναι εξαρτημένα από το διαδίκτυο και χάνουν κάθε επαφή με τον «αληθινό» κόσμο. Γι’ αυτό κι εγώ και τα παιδιά μου έχουμε ένα συγκεκριμένο ωράριο που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο.

14 4 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «μαθήτριας - γιαγιάς» Ποιους τρόπους επικοινωνίας είχατε στη δική σας γενιά γιαγιά; Αλληλογραφούσαμε με τα γράμματα. Τα στέλναμε στο ταχυδρομείο. Αυτό το κάναμε μέχρι το 1961.

15 Ήταν εύκολη ή δύσκολη η επικοινωνία στην εποχή σας; Ήταν δύσκολη γιατί όταν στέλναμε τα γράμματα παίρναμε απάντηση σε 1 μήνα ή ακόμα και σε 22 μέρες.

16 Χρησιμοποιείς σήμερα κάποια νέα μέσα επικοινωνίας; Ναι. Μόνο το τηλέφωνο.

17 Σε διευκολύνει η χρήση των νέων μέσων; Βέβαια. Με διευκολύνει πάρα πολύ. Είναι πολύ ευχάριστο, γιατί μπορώ να μιλάω με τους δικούς μου, όποια ώρα θέλω.

18 Ποια είναι η γνώμη σου για τη χρήση του Διαδικτύου σήμερα; Είναι πολύ καλό για εσάς που είστε νέοι. Είναι πολύ καλή η τεχνολογία. Σας διευκολύνει να βρείτε ό,τι θέλετε.

19 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Γκόβα Βασιλική, ΠΕ15 (Οικιακής Οικονομίας) Σχολικό έτος 2011-’12


Κατέβασμα ppt "ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. 1 η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «Οι τρόποι επικοινωνίας από παλιά ήταν λίγοι και δύσκολοι. Από τη δεκαετία του ’70 και μετά, οι άνθρωποι για να επικοινωνήσουν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google