Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πώς να γράψετε μια έκθεση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πώς να γράψετε μια έκθεση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πώς να γράψετε μια έκθεση
Διαμαντούλα Νάκα 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης

2 Πιθανό σενάριο Έχετε 45 λεπτά για να γράψετε μια έκθεση.
Στο μισό χρόνο διαπιστώνετε ότι δεν έχετε άλλες ιδέες. Ξεχνάτε τη σπουδαία ιδέα που θέλατε να τονίσετε. Διαβάζετε τελικά την έκθεσή σας και έχετε την αίσθηση ότι δεν έχετε απαντήσει στο ερώτημα του θέματος σωστά.

3 Χρειάζομαι όλο το χρόνο, για να καταγράψω τις ιδέες μου
Η λύση Αφιερώστε 5 με10 λεπτά σχεδιάζοντας την απάντησή σας. Αλλά… Χρειάζομαι όλο το χρόνο, για να καταγράψω τις ιδέες μου ΛΑΘΟΣ

4 Στάδια σχεδιασμού μιας έκθεσης
Αφιέρωσε 5 λεπτά για να καταγράψεις όλες τις ιδέες που έρχονται στο μυαλό σου σχετικά με το θέμα (brainstorming). Αφιέρωσε τουλάχιστον 4 λεπτά στην οργάνωση των ιδεών που προήρθαν από την προηγούμενη διαδικασία. Βεβαιωθείτε ότι η απάντησή σας είναι ισορροπημένη, δηλαδή ότι ερευνήσατε όλες τις πτυχές του θέματος κι όχι μόνο μία. Φροντίστε τη δομή της έκθεσης με μια εισαγωγή, κύριο μέρος και κατακλείδα. Το κύριο μέρος πρέπει να αποτελείται από περίπου 3-4 παραγράφους που περιλαμβάνουν τα επιχειρήματά σας.

5 Τι είναι ο καταιγισμός ιδεών (Brainstorming)
Διαγράψτε τις ιδέες που νομίζετε ότι δεν είναι σχετικές με το θέμα σας. Κάντε μια λίστα ή ένα σχεδιάγραμμα Σιγουρευτείτε ότι καταγράψατε αρκετές ιδέες για να είναι η απάντησή σας ισορροπημένη. Brainstorming Γράψτε όσο πιο πολλές σχετικές ιδέες μπορείτε. Αριθμήστε τις ιδέες σας για να μπορέσετε μετά να τις ιεραρχήσετε ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους.

6 Τι είναι ο καταιγισμός ιδεών (Brainstorming)

7 Τι είναι ο καταιγισμός ιδεών (Brainstorming)

8 Τι είναι ο καταιγισμός ιδεών (Brainstorming)

9 Η εισαγωγή Προσδιορίστε τις λέξεις-κλειδιά στον τίτλο της έκθεσης.
Σύντομα εκθέστε το επιχείρημα που κυρίως θα αναπτύξετε στο κύριο μέρος της έκθεσης. Δώστε ένα σύντομο περίγραμμα αυτού που πρόκειται να γράψετε, χρησιμοποιώντας λέξεις του τίτλου.

10 Το κύριο μέρος Αποφύγετε τις ρηχές και επιπόλαιες αναφορές και μην προσπαθείτε να πείτε απλώς μια ιστορία. Η κάθε παράγραφος χρειάζεται να έχει μια ισορροπία απόδειξης και ανάλυσης. Θυμηθείτε να κάνετε αναφορές σε λέξεις του τίτλου και να συσχετίζετε το καθετί με το αρχικό ερώτημα.

11 Προειδοποίηση Αποφύγετε το ρήμα ‘Νομίζω’
Η έκθεση εκφράζει τη δική σας άποψη.

12 Κατακλείδα Ξαναδιατυπώστε το βασικό σας επιχείρημα χρησιμοποιώντας λέξεις του τίτλου. Δώστε μια σύντομη περίληψη των βασικών σημείων σε μια περίοδο. Τελειώστε με ένα σύγχρονο παράδειγμα ή με μια ευχή.

13 Τελειώνοντας Αφιερώστε 5 λεπτά για να ξαναδιαβάσετε ην έκθεσή σας και να κάνετε διορθώσεις. Θυμηθείτε ότι 1-4 μονάδες βαθμολογείται η ορθογραφία και γενικά η εικόνα του γραπτού σας. Αν σας τελειώνει ο χρόνος χωρίς να έχετε ολοκληρώσει, βάλτε μια υποσημείωση για να δει ο καθηγητής το πρόχειρό σας.


Κατέβασμα ppt "Πώς να γράψετε μια έκθεση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google