Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

2 Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα) 15% Εργασίες (στην τάξη και κατ’ οίκον) και τετράδιο 10% Μελέτες 10% Προσκόμιση και παρουσίαση από το/τη μαθητή/τρια σχετικών με το μάθημα άρθρων από εφημερίδες ή περιοδικά 5% Σύνολο 100%

3 ΣΤΟΧΟΙ: Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ: Αιτιολογεί την αναγκαιότητα του μαθήματος στον κλάδο / επάγγελμα και γενικά στον άνθρωπο. Ορίζει τις βασικές έννοιες που αναφέρονται στη διαιτητική: δίαιτα, διαιτητική, θρεπτικές ουσίες. Κατονομάζει τα θρεπτικά στοιχεία και τα ταξινομεί ανάλογα με τα συστατικά τους: οργανικά και ανόργανα.

4 Αναγκαιότητα του μαθήματος στον κλάδο / επάγγελμα και γενικά στον άνθρωπο. Σωστή διατροφή στους πελάτες μας Υγιεινά γεύματα για υγιεινή ζωή Καλοφτιαγμένο μενού Ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε θρεπτικές ουσίες Σύνθεση του μενού Χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες των τροφών για θρεπτικά γεύματα

5 ΟΡΙΣΜΟΙ: ΔΙΑΙΤΑ ειδικός τρόπος διατροφής και διαβίωσης (συνήθως για να επιτευχθεί αδυνάτισμα)τρόποςδιατροφήςδιαβίωσηςαδυνάτισμα ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ είναι η επιστήμη που μελετά τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν οι τροφές σε σχέση με την υγεία του ανθρώπου. ΤΡΟΦΗ είναι οι ουσίες που περιέχουν οι τροφές που αφού καταναλωθούν δίνουν στον άνθρωπο ενέργεια, ύλη για ανάπτυξη και κανονική λειτουργία του οργανισμού ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ είναι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για ενέργεια, ανάπτυξη και κανονική λειτουργία του οργανισμού.

6 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ: (προέρχονται από φυτά και ζώα) ΝΕΡΟ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΛΙΠΗ – ΛΑΔΙΑ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΑΛΑΤΑ - ΜΕΤΑΛΛΑ

7 Νερό Βιταμίνες Άλατα/Μέταλλα Υδατάνθρακες Λίπη και Λάδια Πρωτεΐνες Ενέργεια Η πέψη των τροφών Μεσογειακή διατροφή


Κατέβασμα ppt "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google