Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημιουργικότητα & Μαθηματικά Δημιουργικότητα Δημιουργικότητα Λύση Προβλήματος Διαθεματικότητα ΤεχνολογίαΠαιχνίδι Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημιουργικότητα & Μαθηματικά Δημιουργικότητα Δημιουργικότητα Λύση Προβλήματος Διαθεματικότητα ΤεχνολογίαΠαιχνίδι Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημιουργικότητα & Μαθηματικά Δημιουργικότητα Δημιουργικότητα Λύση Προβλήματος Διαθεματικότητα ΤεχνολογίαΠαιχνίδι Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Μαθηματικών

2 Λύση Προβλήματος Προβλήματα ανοικτού τύπου Προβλήματα Διατύπωση προβλημάτων προβλημάτων από τους μαθητές από τους μαθητέςΔιατύπωση προβλημάτων προβλημάτων από τους μαθητές από τους μαθητέςΠροβλήματακαθημερινήςζωήςΠροβλήματακαθημερινήςζωής 1.Χρήση προβλημάτων που επιδέχονται πολλές λύσεις και διαφορετικές διαδικασίες λύσης. 2.Μετατροπή προβλημάτων ρουτίνας σε προβλήματα ανοικτού τύπου. Εμπλοκή των μαθητών σε προβλήματα με αυθεντικά μαθηματικά διοργάνωση εκδρομής επίσκεψη στο λούνα-παρκ διοργάνωση πάρτι για την τάξη τιμοκατάλογος κατάστημα τάξης υπόδυση ρόλων. Κατασκευή και διατύπωση προβλημάτων από τους μαθητές, για τις έννοιες που διδάσκονται και εξεύρεση διαφόρων τρόπων επίλυσής τους.

3 Διαθεματικότητα: Σύνδεση των Μαθηματικών με άλλα αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος Διαθεματικότητα: Σύνδεση των Μαθηματικών με άλλα αντικείμενα του Αναλυτικού Προγράμματος Σύνδεση των Μαθηματικών με έννοιες της Γεωγραφίας, της Ιστορίας, των Ελληνικών και άλλων μαθημάτων. Έρευνες και Στατιστική. Projects: Οικολογία, μετρήσεις, διατύπωση προβλημάτων, έρευνες, κ.ά. Κατασκευές στην Τέχνη και στο Σχεδιασμό και Τεχνολογία (συμμετρία, γεωμετρία, μέτρηση, αναπτύγματα στερεών, κ.ά.). Παραμύθια: Αξιοποίηση παραμυθιών μέσα από τα οποία να αναδύονται μαθηματικές έννοιες. Μουσική: Μουσικές συνθέσεις για μαθηματικές έννοιες, έρευνες στατιστικής για αγαπημένα συγκροτήματα και τραγούδια, εφαρμογή κλασμάτων και ποσοστών στην ενασχ ό ληση με τι ς ομάδες οργάνων της ορχήστρας, κατασκευές μουσικών οργάνων με τη χρήση μαθηματικών γνώσεων και εννοιών, συσχετισμός μουσικών αξιών με κλάσματα, κ.ά. Γυμναστική: Μέτρηση μήκους σε αγώνες, οι τέσσερις πράξεις, χωρισμός σε ομάδες, δημιουργία σχημάτων με μέρη του σώματος, αυξομείωση περιμέτρου και εμβαδού με τη χρήση των άκρων των παιδιών, χρονομέτρηση, αξιοποίηση μαθηματικών γνώσεων σε ημερίδες κ.ά.

4 ΤεχνολογίαΤεχνολογίαΠαιχνίδιΠαιχνίδι Διαδραστικά προγράμματα - εφαρμογίδια Λογισμικά ανοικτού τύπου (Geogebra, EuclidDraw DALEST, κ.ά.). Παζλ Σπίννερ Τόμπολα Μονόπολη – Επιτραπέζια παιχνίδια Κύβοι Κατασκευές κανόνων από μαθητές

5 Ο εκπαιδευτικός Παροτρύνει την ελεύθερη έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.Παροτρύνει την ελεύθερη έκφραση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. και παρακινεί τη χρήση της φαντασίας.Παρέχει χρόνο για δημιουργική σκέψη και παρακινεί τη χρήση της φαντασίας. Ενθαρρύνει τη διενέργεια συγκρίσεων για τον εντοπισμό ομοιοτήτων και διαφορών.Ενθαρρύνει τη διενέργεια συγκρίσεων για τον εντοπισμό ομοιοτήτων και διαφορών. Βοηθά στον εντοπισμό και στην οικοδόμηση σχέσεων ανάμεσα στις μαθηματικές έννοιες.Βοηθά στον εντοπισμό και στην οικοδόμηση σχέσεων ανάμεσα στις μαθηματικές έννοιες. Ενθαρρύνει την εκτέλεση πράξεων και την επίλυση προβλημάτων με πολλούς τρόπους. Παρουσιάζει διαφορετικά είδη ασκήσεων και δραστηριοτήτωνΠαρουσιάζει διαφορετικά είδη ασκήσεων και δραστηριοτήτων Χρησιμοποιεί διαφορετικές μορφές αναπαραστάσεων: λεκτικές, εικονικές, συμβολικές και ποικίλες διδακτικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις.Χρησιμοποιεί διαφορετικές μορφές αναπαραστάσεων: λεκτικές, εικονικές, συμβολικές και ποικίλες διδακτικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Παρακινεί τους μαθητές να αιτιολογούν τις απαντήσεις τους.Παρακινεί τους μαθητές να αιτιολογούν τις απαντήσεις τους. Αξιολογεί, όχι μόνο το τελικό προϊόν, αλλά και τη διαδικασία. Αναγνωρίζει και αποδέχεται νέες, ασυνήθιστες, πρωτότυπες και «έξυπνες» ιδέες και προσεγγίσεις των μαθητών. πρωτοποριακών μέσων και υλικών.Ενεργοποιεί τη χρήση πρωτοποριακών μέσων και υλικών. Προτείνει ποικίλα, ρεαλιστικά, ενδιαφέροντα και πρωτότυπα έργα και δραστηριότητες. Προωθεί τη δημιουργική χρήση του περιβάλλοντος και τη σύνδεση των μαθηματικών με άλλους τομείς μελέτης και με την καθημερινή ζωή. Προωθεί τη συνεργασία και αποτρέπει τον έντονο ανταγωνισμό. Βοηθά το παιδί να νοιώσει εσωτερική ασφάλεια και ψυχολογική σιγουριά. Αποτελεί ο ίδιος πρότυπο δημιουργικότητας. Διδασκαλία για προαγωγή της δημιουργικότητας Ρεαλιστικά Μαθηματικά ευλυγισία/ευελιξίαευλυγισία/ευελιξία Ευχέρεια στη ροή ιδεών πρωτοτυπίαπρωτοτυπία


Κατέβασμα ppt "Δημιουργικότητα & Μαθηματικά Δημιουργικότητα Δημιουργικότητα Λύση Προβλήματος Διαθεματικότητα ΤεχνολογίαΠαιχνίδι Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google