Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος

3 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στην συγκεκριμένη εργασία θα αναφερθούμε στην σχέση των νέων με το διαδίκτυο. Αρχικά αναφέρουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το facebook είναι ένας ελκυστικός ιστότοπος, αφού η χρήση του είναι πολύ εύκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι ένας λογαριασμός (προφίλ). Μέσω του facebook οι νέοι βρίσκουν φίλους με τους οποίους μπορούν να συνομιλούν, να μοιράζονται τις σκέψεις τους,τις φωτογραφίες τους, να συμμετέχουν σε ομάδες και σε εφαρμογές,να διοργανώνουν εκδηλώσεις και να προσκαλούν τους φίλους τους σε αυτές. Από την άλλη μεριά το twitter είναι το ίδιο εύκολο στη χρήση με το facebook, έχουν πολλές ομοιότητες ( ανακαλύπτουν φίλους, κοινοποιούν και επικοινωνούν ).Όμως εδώ οι χρηστές μπορούν να δημιουργούν ετικέτες και να ακολουθούν ότι τους ενδιαφέρει. Επίσης αναφέρουμε και τους κινδύνους που είναι η αξιοποίηση των προσωπικών στοιχειών και η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής που είναι κοινή και στα δυο. Ακόμη αναφέρουμε και την δυνατότητα του διαδικτύου να ψυχαγωγεί τους νέους μέσα από τραγούδια και ταινίες. Αυτό όμως εγκυμονεί τον κίνδυνο της καταπάτησης των πνευματικών δικαιωμάτων.

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το διαδίκτυο αποτελεί παγκόσμια πηγή ενημέρωσης παρέχοντας μια σειρά εργαλείων και διαφορετικών δυνατοτήτων. Επιτρέπει την ανταλλαγή μεγάλων αρχείων ηλεκτρονικής μορφής,την αναζήτηση υλικού και πληροφοριών στον παγκόσμιο ιστό, καθώς και την συζήτηση-επικοινωνία με πλήθος άλλων ανθρώπων σε σχέση με κάποιο θέμα κοινού ενδιαφέροντος. Η εκπαιδευτική αξιοποίηση του διαδικτύου θεωρείτε επίσης σημαντική στο να δημιουργηθούν νέες καταστάσεις μάθησης και επικοινωνίας ανάμεσα σε σχολικές μονάδες. Το γρήγορο και οικονομικό αυτό εργαλείο διάχυσης πληροφοριών και υλικού χρησιμοποιείτε ως κίνητρο συμμετοχής των νέων και των μαθητών σε καινοτομίες και νέες εμπειρίες που τους ενθουσιάζουν και τους παρακινούν στο να μάθουν. Μέσα από το διαδίκτυο αναπτύσσονται μέθοδοι που ενθαρρύνουν την συνεργατικότητα και την κοινωνικότητα αναφορικά με την παραγωγή κάποιου συγκεκριμένου ομαδικού έργου ανάμεσα σε περισσότερους. Ανάμεσα στις πολυάριθμες χρήσεις και ευεργετικές παροχές του διαδικτύου, εμφανίζονται και οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας και κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω αυτόν οι νέοι μπορούν να έρχονται σε επαφή να επικοινωνούν να ανταλλάσουν απόψεις και να κοινωνικοποιούνται. Πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει στην καθημερινότητα μας. Είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για τους νέους αρκεί να το χρησιμοποιούν σωστά γιατί ελλοχεύει πολλούς κινδύνους που κάποιους πρέπει να τους ενημερώσει.

5 Διατύπωση Θέματος: Στην παρακάτω εργασία αναφέρεται η σχέση των νέων με το internet

6 ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της εργασίας είναι να κάνουμε κατανοητή την σχέση των νέων με τα μέσα κοινωνικής δικτυωσής και γενικά με το χώρο του διαδικτύου. Ακόμα θέλουμε να κάνουμε φανερά τα θετικά στοιχεία τους που κεντρίζουν τους νέους αλλά και την χρησιμότητα τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Επίσης αντιπαραθέτουμε και τους κινδύνους ώστε να είναι πιο επιφυλακτικοί και να μπορούν να προστατευτούν.

7 FACEBOOK

8

9 ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Δημοσιεύετε ότι θέλετε να δουν οι φίλοι σας και αυτοί μπορούν να δηλώσουν ότι τους αρέσει πατώντας ‘LIKE’ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ Το facebook παρέχει ένα χώρο όπου είναι συγκεντρωμένες οι φωτογραφίες στις οποίες μπορούν να αναφέρονται και τα ονόματα όσων εικονίζονται

10 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ Οι Ομάδες είναι στην ουσία ιστοσελίδες, στις οποίες οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν ή αλλιώς να συμμετέχουν. Οι Εκδηλώσεις είναι παρόμοιες με τις ομάδες, βασίζονται όμως σε συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό και ενημερονουν τους χρηστεσ για αυτές.

11 TWITTER

12 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το Twitter επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν σύντομα μηνύματα. Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2006 από τον Τζακ Ντόρσεϊ.

13 Δημιουργία λογαριασμού Τα απαιτούμενα στοιχεία είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης. Αναζήτηση φίλων Αναζήτηση προσώπων που έχουν ήδη λογαριασμό Αναζήτηση μέσω email

14 Ακολουθήστε Όταν ακολουθούμε κάποιον μπορούμε να σχολιάσουμε και να διαβάζουμε τις δημοσιεύσεις του Μοιραστείτε Το twitter δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κοινοποιεί τι αισθάνεται αλλά και τι σκέφτεται. Ακόμα οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες άλλα και βίντεο.

15 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Το προσωπικό μήνυμα είναι ένα ιδιωτικό μήνυμα που αποστέλλεται μέσω του Twitter σε κάποιο από τα άτομα που σε ακολουθούν. ΕΤΙΚΕΤΕΣ Το σύμβολο #, που ονομάζεται και ετικέτα, χρησιμοποιείται για να επισημαίνονται λέξεις- κλειδιά ή θέματα σε ένα Tweet.

16 Το twitter δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να συνδέσουν τον λογαριασμό τους με τον λογαριασμό στο facebook

17 Κίνδυνοι. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής H δυνατότητα συγκέντρωσης και επεξεργασίας των φωτογραφιών H παραβίαση του λογαριασμού του χρήστη

18 ΤΑΙΝΙΕΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Μέσω του διαδικτύου οι νέοι μπορούν να ενημερώνονται για τις νέες ταινίες και τα τραγούδια. Ακόμα μπορούμε να βλέπουμε τις ταινίες και να ακούμε τα τραγούδια.

19 ΚΙΝΔΥΝΟΙ Το κυριότερο είναι η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν οι δημιουργοί τόσο των ταινιών όσο και των τραγουδιών

20 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η ενασχόληση των εφήβων γενικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες μάθησης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας. Παρά τις θετικές δυνατότητες και διευκολύνσεις του διαδικτύου σε πολλαπλά και κύρια επιστημονικά, κοινωνικά και ψυχαγωγικά πεδία, έχουν διαπιστωθεί και αρνητικές συνέπειες μέσα από την χρήση του. Κάποιες από αυτές έχουν συνδεθεί με την μηχανοποίηση,την αδράνεια λόγω υπερβολικής διευκόλυνσης,την συνθηματική γλώσσα, την εγκληματικότητα, την παραβίαση προσωπικών δεδομένων και την εξάρτηση. Η απομόνωση και ο εθισμός αποτελούν τις συχνότερες αιτίες ενοχοποίησης του διαδικτύου στους νέους, ως μια νέα μορφή εξάρτησης. Αυτές οι αρχές ισχύουν γενικά για το διαδίκτυο, το ίδιο ισχύει και ειδικά για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν αρκετά ωφέλει όπως έχουν αναφερθεί όπως κοινωνικοποίηση, εύκολη πρόσβαση στην γνώση, ανταλλαγή απόψεων κλπ. Όμως η υπερβολική χρήση μπορεί να σκιάσει τα σημαντικά οφέλη και να δημιουργήσει προβλήματα όπως εθισμό. Ως μέτρο αποφυγής του φαινομένου είναι η πρόληψη. Δηλαδή η ενημέρωση των παιδιών από μικρή ηλικία για την ύπαρξη του φαινομένου και τις συνέπειες του, ώστε να βάλουν τα απαραίτητα όρια και να απολαμβάνουν τα θετικά της τεχνολογίας χωρίς αρνητικές συνέπειες.

21 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1)Facebook για πρωτάρηδες (wiley publishing, Inc ) 2)www. Twitter.com


Κατέβασμα ppt "Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google