Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο

2 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 2 Περιεχόμενα  Τι είναι το Internet  Δημιουργία  Υπηρεσίες του Internet  Διαδικτυακές Εφαρμογές  Social Media  Κίνδυνοι  Επίλογος

3 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 3 Τι περίπου είναι το Internet ? IInternet σημαίνει διαδίκτυο. ΤΤο διαδίκτυο, είναι ένα δίκτυο(!) συνδεδεμένων υπολογιστών. ΑΑυτό εξυπηρετεί καθημερινά εκατομμύρια (μπορεί και παραπάνω πλέον) χρήστες. ΑΑυτοί οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι με βάση κάποιους κανόνες και είναι σε θέση να ανταλλάσουν πληροφορίες.

4 4 Τι ακριβώς είναι το Internet? IInternet σημαίνει διαδίκτυο. ΤΤο διαδίκτυο, είναι ένα δίκτυο(!) συνδεδεμένων υπολογιστών. ΑΑυτοί οι υπολογιστές χρησιμοποιούν μια ομάδα πρωτοκόλλων για να εξυπηρετεί εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. ΤΤα πρωτόκολλα είναι τυποποιημένοι κανόνες επικοινωνίας. ΜΜε τη χρήση αυτών των πρωτοκόλλων ανταλλάσουν μηνύματα (πακέτα) οι συνδεδεμένοι υπολογιστές.

5 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 5 Δημιουργία  Για να έχουμε Internet έπρεπε να έχουμε υπολογιστές.  Η ιδέα του Internet ήταν η αιτία να τους δημιουργήσουμε.  Πρώτες απόπειρες έκανε η Αμερική κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.  Η κατασκευή των υπολογιστών και ο τρόπος που θα συνδέονταν ήταν εντελώς διαφορετικά θέματα.  Και κανείς δε θα τολμούσε να πει τη λέξη φορητός…

6 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 6 Η κατασκευή του Διαδικτύου ΑΑφού φτιάχτηκαν οι υπολογιστές, έπρεπε να σκεφτούν πώς θα τους συνέδεαν μεταξύ τους σε δίκτυο. ΤΤο θεωρητικό υπόβαθρο δόθηκε από τον Τζ. Λιγκλάιντερ. Στο σύγγραμμα του ‘Το γαλαξιακό δίκτυο’ υποστήριξε την ιδέα των συνδεδεμένων υπολογιστών που θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες. ΟΟ στρατός ήθελε ασφάλεια, ώστε αν ένας κόμβος δεχόταν επίθεση να μη κοβόταν όλο το δίκτυο. ΤΤη λύση έδωσε ο Πωλ Μπάραν με το σχεδιασμό ενός κατανεμημένου δικτύου που θα χρησιμοποιούσε ψηφιακή τεχνολογία. ΤΤο τέλος το έδωσε ο Λέοναρντ Κλάινροκ θεωρία ανταλλαγής πακέτων, όπου κάθε πακέτο θα είχε τη προέλευση και το προορισμό του.

7 7 Υπηρεσίες του Internet  Μπορεί κανείς να αναφερθεί στο internet σαν ‘Παγκόσμιος Ιστός’.  Το www προέρχεται από το World Wide Web.  Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει τη συγγραφή και τη λήψη μηνυμάτων από ένα υπολογιστή σε ένα άλλο.

8 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 8 Παγκόσμιος Ιστός  Το ευρύτερο δίκτυο στον κόσμο λέγεται παγκόσμιος ιστός το οποίο είναι μοναδικό (δηλαδή δεν υπάρχουν παραπάνω από ένα δίκτυα υπολογιστών παγκόσμιας κλίμακας).  Το http είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας (HyperText Transfer Protocol ). Αποτελεί το κύριο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στους φυλομετρητές του Παγκοσμίου Ιστού για να μεταφέρει δεδομένα ανάμεσα σε έναν διακομηστή (server) και έναν πελάτη (client).

9 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 9 Διαδικτυακές Εφαρμογές  Με τον όρο ηλεκτρονική διακυβέρνηση χαρακτηρίζεται γενικά η εισαγωγή υπολογιστών και της πληροφορικής στη δημόσια διοίκηση.  Για μερικούς η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι ‘η εφαρμογή εργαλείων και τεχνικών του ηλεκτρονικού εμπορίου στη λειτουργία της διακυβέρνησης.’ (να ψηφίζουμε μέσω internet)  Για κάποιους άλλους έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη δημοκρατική συμμέτοχή. (λήψη πρωτοβουλιών)

10 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 10 Social Media  Social Media σημαίνει μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Το γνωστότερο είναι το facebook.  Κάποια άλλα είναι το Youtube η το twitter.  Οτιδήποτε, εφαρμογή η ιστοσελίδα, σου επιτρέπει να μοιράζεσαι δεδομένα η δημιουργίες σου και να συζητάς με κόσμο ( Όχι τα email όμως!) είναι social media.

11 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 11 Σε 60 δευτερόλεπτα…  100 ερωτήσεις γίνονται στο Internet  600 βίντεο ανεβαίνουν στο Youtube  1.500 αναρτήσεις γίνονται σε ιστολόγια  13.000 εφαρμογές κατεβαίνουν από Iphone  510.000 σχόλια γίνονται στο facebook  694.445 αναζητήσεις στο Google  168.000.000 emails στέλνονται από κάποιον σε κάποιον.

12 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 12 Κίνδυνοι…  Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο άλλα μπορεί και να αποδειχτεί επικίνδυνο.  Έμμεσοι κίνδυνοι αποτελούν η αποξένωση, ο εθισμός, και η παραπληροφόρηση.  Πιο άμεσοι είναι η κλοπή προσωπικών στοιχείων, η καταστροφή-βλάβη του υπολογιστή από ιούς.

13 Internet, Παναγιώτης Μιντόπουλος 13 Επίλογος  Συμπεράσματα: Το Internet είναι πολύ χρήσιμο  Απλώνεται σε όλο τον κόσμο και το χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος.  Όπως κάθε εργαλείο έχει το ρίσκο του.  Ευχαριστώ για τη προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Internet ‘Εκεί που η πληροφορία είναι το νόμισμα’ Παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Μιντόπουλο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google