Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεμιτσάνη ς Ευάγγελος Μαρινάκη Μαρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεμιτσάνη ς Ευάγγελος Μαρινάκη Μαρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεμιτσάνη ς Ευάγγελος Μαρινάκη Μαρία

2 ΕΝΟΤΗΤΑ Γ΄

3 Βασιλείου Γεωργία – Βασιλείου Κατερίνα – Θωμάη Νταϊάνα- Καμπούρογλου Στέργιος

4 Ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης στον οποίο οι χρήστες μπορούν να:  επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους  ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους.

5  Ιδρυτής: Μαρκ Ζάκερμπεργκ - ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004.  Αρχικά μέλη του αποτελούσαν μόνο οι φοιτητές του Harvard, το 2005 επεκτάθηκε σε μαθητές συγκεκριμένων λυκείων και μέλη ορισμένων μαθητικών κοινοτήτων, το 2006 σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη >13 χρονών. Σήμερα: διαθέτει πάνω από 800 εκατ. ενεργούς χρήστες από τα δημοφιλέστερα web sites του πλανήτη, «ανεβαίνουν» σε αυτό πάνω από 14 εκατ. φωτογραφίες καθημερινά, ενώ ασκείται κατά του Facebook, κριτική σε θέματα που αφορούν τόσο τα προσωπικά δεδομένα όσο και τις πολιτικές απόψεις των ιδρυτών του

6  Φέρνει σε επαφή φίλους και κρατά σε επαφή άτομα που δεν μένουν κοντά.  Επιπλέον, πολλές διαφημιστικές εταιρίες διαφημίζουν τα προϊόντα τους μέσω του facebook.

7  Εξάρτηση - η νέα ασθένεια της εποχής – περίπου 350.000.000 παγκοσμίως  Εθισμός  Έλλειψη αμεσότητας  Ριζική μεταβολή αξιών - «αθώο» like button Και τελικά, πολύ συχνά...  μοναξιά  χαμηλή αυτοεκτίμηση

8 1. Τα κορίτσια εκδηλώνουν ακραίες θέσεις μέσα από το Facebook. Τα αγόρια είναι περισσότερο εξαρτημένα από τα κορίτσια στη χρήση του Facebook. 2. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο γνώσεων των γονέων σχετικά με τον Η/Υ, τόσο περισσότερο ασχολούνται τα παιδιά τους με το Διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση μέσω Η/Υ. 3. Οι πολύωροι χρήστες του Facebook έχουν χαμηλή συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.

9 4 Πολλοί θεωρούν ότι η ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση είναι ο βολικότερος τρόπος επικοινωνίας, που θα αντικαταστήσει το email και τις πιο συμβατικές μορφές επικοινωνίας. Κανονίζουν τα ραντεβού τους μέσω του Facebook αντί να τηλεφωνήσουν, συζητούν για αυτό με τους φίλους τους και χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική αργκώ. 5 Πολλοί χρήστες δήλωσαν ότι αυτό που τους συναρπάζει στο Facebook είναι το ότι γνωρίζουν άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτούς, το ότι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν, ακόμη και το ότι συγκροτούν ομάδες μελέτης για τις εξετάσεις. ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΙΙ)

10 ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΙΙΙ) 6Για στους μαθητές Λυκείου, η ευχαρίστηση που προέρχεται από την ενασχόληση με το Facebook και η φυγή από το διάβασμα είναι οι βασικότεροι λόγοι ενασχόλησης με αυτό. Το Facebook για αυτούς δεν είναι πια εργαλείο, αλλά εναλλακτικός τρόπος ζωής. 7Πολλοί άνοιξαν λογαριασμό στο Facebook, επειδή είναι μόδα. 8Σε χρήστες μικρότερης ηλικίας αναπτύσσεται ανταγωνισμός για το ποιος θα προσελκύσει περισσότερους φίλους, κυρίως του αντιθέτου φύλου. 9 Οι φωτογραφίες που τοποθετούν στο προφίλ τους –συνήθως οι νεαροί χρήστες αλλά όχι μόνο- είναι συχνά προκλητικές ή παρμένες από τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων.

11


Κατέβασμα ppt "Υπεύθυνοι καθηγητές: Δεμιτσάνη ς Ευάγγελος Μαρινάκη Μαρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google