Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Google docs Google docs forms

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Google docs Google docs forms"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Google docs Google docs forms
Δωρεάν εργαλείο του Web 2.0 που προσφέρεται από την Google και βασίζεται στο διαδίκτυο. Google docs forms Δωρεάν υπηρεσία του Google docs για δημιουργία φορμών / ερωτηματολογίων.

2 Εισαγωγή στο Google doc
Ανοίξτε την εφαρμογής gmail - Εισαγωγή ονόματος χρήστη και προσωπικού κωδικού Πατήστε στην επιλογή ‘έγγραφα’

3 Δημιουργία φόρμας / ερωτηματολογίου (1/3)

4 Δημιουργία φόρμας / ερωτηματολογίου (2/3)
Στη φόρμα που σας ανοίγει μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε ερώτηση επιθυμείτε και τις επιλογές – απαντήσεις που θέλετε. Μόλις τελειώσετε με την προσθήκη ερωτήσεων, κάντε κλικ στην αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Προσθέστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ατόμων που επιθυμείτε να αποστείλετε τη φόρμα. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή.

5 Δημιουργία φόρμας / ερωτηματολογίου (3/3)
Προσθήκη ερωταπαντήσεων

6 Προσκαλώντας άλλους να διαβάσουν ή και να επεξεργαστούν τη φόρμα μας (1/2)
4 3

7 Προσκαλώντας άλλους να διαβάσουν ή και να επεξεργαστούν τη φόρμα μας (2/2)
Προσθήκη ατόμων Άδεια επεξεργασίας ή ανάγνωσης κειμένου Συγγραφή προσωπικού μηνύματος

8 Διαμοιρασμός φόρμας / ερωτηματολογίου
Υπάρχουν 2 τρόποι για να δώσουμε τη φόρμα μας στο κοινό που επιθυμούμε: Με αποστολή της φόρμας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με δημοσίευση της φόρμας μας στο διαδίκτυο. Στην περίπτωση αυτή δίνουμε στο κοινό την ηλεκτρονική διεύθυνση (σύνδεσμο) η οποία ‘φιλοξενεί’ τη φόρμα μας. Και στις 2 περιπτώσεις, τα αποτελέσματα των απαντήσεων αποθηκεύονται αυτόματα στο αρχείο excel της φόρμας μας.

9 Διαμοιρασμός φόρμας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Προσθήκη διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 3 Αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 2 1 Προσθήκη ερωταπαντήσεων 4

10 Δημοσίευση και διαμοιρασμός περιεχομένου στο διαδίκτυο (1/2)
Δημοσίευση φόρμας στο διαδίκτυο

11 Δημοσίευση και διαμοιρασμός περιεχομένου στο διαδίκτυο (2/2)
Συμπλήρωση φόρμας από χρήστες και υποβολή απαντήσεων

12 Λήψη αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου (1/2)

13 Λήψη αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου (2/2)
Αριθμός απαντήσεων Επεξεργασία φόρμας – προσθαφαίρεση / διόρθωση ερωταπαντήσεων Εμφάνιση απαντήσεων σε γραφική αναπαράσταση (στήλες, πίτες κλπ.)

14 Αποθήκευση αποτελεσμάτων

15 Surveymonkey (1/3) Οι βασικές υπηρεσίες που υποστηρίζονται είναι οι εξής: Διαμόρφωση και προσωποποίηση του ερωτηματολογίου. Οι χρήστες μπορούν να : προσθέσουν ερωτήσεις διαφόρων ειδών (όπως για παράδειγμα πολλαπλής επιλογής, και ανοικτού τύπου) να διαμορφώσουν τη σειρά, να επιμερίσουν τις ερωτήσεις σε σελίδες, να τροποποιήσουν τους χρωματικούς συνδυασμούς και τα μηνύματα ολοκλήρωσης του ερωτηματολογίου κ.α. Τέλος, μπορούν να επιλέξουν για κάθε ερώτηση φίλτρα δεδομένων (πχ δεκτή μόνο αριθμητική απάντηση, προαιρετική ή υποχρεωτική απάντηση κ.α.) Ακολουθιακή λογική και τυχαιότητα. Ανάλογα με την απάντηση σε κάποια ερώτηση, μπορεί να ερωτηθεί ή όχι κάποια άλλη. Για παράδειγμα σε περίπτωση που η απάντηση στην ερώτηση “Έχετε Διαδίκτυο στο σπίτι;” Είναι «ΝΑΙ» μπορεί να ακολουθήσει μια ερώτηση σχετικά με το είδος σύνδεσης, το εύρος ζώνης κλπ. Επίσης οι ερωτήσεις μπορούν να εμφανίζονται με τυχαία σειρά, σε περίπτωση που θέλουμε να απαλείψουμε την πιθανότητα για επίδρασης της σειράς που τίθεται η ερώτηση στο αποτέλεσμα.

16 Surveymonkey (2/3) Ολοκλήρωση με δικτυακούς τόπους. Το ερωτηματολόγιο που θα δημιουργηθεί μπορεί να διανεμηθεί με διάφορους τρόπους όπως για παράδειγμα αποστολή συνδέσμου μέσω ή με ανάρτηση στο δικτυακό τόπο του δημιουργού του. Ανάλυση δεδομένων. Οι υπηρεσίες παρέχουν ισχυρά εργαλεία ανάλυσης δεδομένων με γραφικές αναπαραστάσεις και χρήση –στις περισσότερες περιπτώσεις- περιγραφικής στατιστικής. Τα δεδομένα (συνήθως για τους συνδρομητές) είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές για μεταφόρτωση σε αρχεία συμβατά με Excel, Access, ή σειριακή κειμενική λίστα.

17 Διεπιφάνεια χρήσης του Surveymonkey
Διεπιφάνεια χρήσης του Surveymonkey

18 Δημιουργία λογαριασμού στο surveymonkey (1/2)
Δημιουργία δωρεάν λογαριασμού Δημιουργία λογαριασμού με συνδρομή

19 Δημιουργία λογαριασμού στο surveymonkey (2/2)
Δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού με στοιχεία από Google ή Facebook

20 Δημιουργία ερωτηματολογίου στο surveymonkey (1/2)

21 Δημιουργία ερωτηματολογίου στο surveymonkey (2/2)

22 Δυνατότητες διδασκαλίας και μάθησης με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών κατασκευής και διανομής ερωτηματολογίων (1/2) Η απλότητα που χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες τόσο στην κατασκευή ερωτηματολογίου όσο και στη διανομή του, τις καθιστά κατάλληλες για διάφορες χρήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας όσο και μετά από αυτή. Μερικές ενδεικτικές προτάσεις: Δημιουργία ερωτηματολογίου αξιολόγησης μαθήματος, όπου επιτρέπει στους μαθητές να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον τους για το μάθημα να διατυπώσουν σημεία στα οποία αντιμετώπισαν δυσκολίες κ.α. Η ανώνυμη φύση του ερωτηματολογίου μπορεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους και να τους επιτρέψει να προβούν σε σχόλια για τα οποία δεν θα ένιωθαν άνετα να τα διατυπώσουν στην τάξη.

23 Δυνατότητες διδασκαλίας και μάθησης με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών κατασκευής και διανομής ερωτηματολογίων (2/2) Δημιουργία μικρού αριθμού ερωτήσεων για έλεγχο επιπέδου γνώσεων. Η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου απαιτεί λίγα λεπτά της ώρας αλλά μπορεί να δώσει άμεσα μια συνολική εικόνα στο διδάσκοντα σχετικά με το επίπεδο γνώσεων των μαθητών ώστε να προσαρμόσει αντίστοιχα τη διδασκαλία του. Αξιολόγηση μαθησιακής διαδικασίας, σχολικής μονάδας κλπ. Οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σχετικά μικρό κόστος και απαιτούμενους πόρους για τη συλλογή απαντήσεων και σχολίων από όλους τους ενδιαφερόμενους (διδάσκοντες, μαθητές, γονείς κλπ).

24 Εξάσκηση Σύνδεσμοι για ερωτηματολόγια:
1) Αξιολόγηση δικτυακού τόπου του ΤΕΕΑΠΗ Πατρών 2) Αξιολόγηση για τον εθισμό στο διαδίκτυο


Κατέβασμα ppt "Google docs Google docs forms"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google