Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή Κυριάκου Μαρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή Κυριάκου Μαρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή Κυριάκου Μαρία

2 Ιστορικό/ Χαρακτηριστικά  Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας, με χρησιμότητα στην πληροφόρηση, την ψυχαγωγία αλλά και την κοινωνική δικτύωση.

3 Ιστορικό/ Χαρακτηριστικά  Είναι επίσης γεγονός ότι οι νέοι και κυρίως οι έφηβοι περνούν αρκετό χρόνο στο διαδίκτυο, εκφράζονται και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από αυτό. Αυτό γίνεται μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook αλλά και σελίδες επικοινωνίας όπως τα Skype, Ovvo, Msn και άλλα.

4 Ιστορικό/ Χαρακτηριστικά  Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στην προσπάθεια του να πλησιάσει καλύτερα τους νέους της Κύπρου, αποφάσισε να προσεγγίσει και να αξιοποιήσει τις δικές τους μεθόδους επικοινωνίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, δημιούργησε το Φεβρουάριο του 2010, την Υπηρεσία Συμβουλευτικής Μέσω Διαδικτύου, την πρώτη υπηρεσία του είδους που λειτουργεί στην Κύπρο.

5 Σε ποιους απευθύνεται  Παρόλο που η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, στοχεύει ιδιαίτερα στην ομάδα των ατόμων που είναι εξοικειωμένη με το διαδίκτυο

6 Σκοπός  Να προσεγγίσουμε το κομμάτι του πληθυσμού που πιθανόν να μην τηλεφωνούσε σε Γραμμές Βοήθειας ούτε θα επισκεπτόταν εύκολα Συμβουλευτικές Υπηρεσίες.

7 Πώς λειτουργεί:  Μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου στην ιστοσελίδα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνομιλούν γραπτώς με το σύμβουλο γύρω από το θέμα που τους απασχολεί.  Δεν πρέπει να δηλώσουν όνομα, αφού κατά την πρόσβαση στη σελίδα, μπορούν να λάβουν ένα όνομα χρήστη από αυτή (π.χ. χρήστης1, user1), ή να δηλώσουν ένα όνομα χρήστη που οι ίδιοι επιθυμούν (π.χ. ένα υποκοριστικό)  Σε καμία περίπτωση, κανένας εκτός από το σύμβουλο και τον χρήστη που είναι συνδεδεμένος με την υπηρεσία, δεν μπορεί να δει αυτά που γράφονται.

8

9 Ποια θέματα χειρίζεται  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συζητήσουν θέματα όπως: 1. Σχέσεις 2. Σχολείο 3. Οικογένεια 4. Άγχος 5. Συναισθηματικές μεταπτώσεις 6. Εξαρτήσεις

10 Τι προσφέρει  Παροχή πληροφοριών και ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους ενδιαφερόμενους.  Ενημέρωση για άλλους φορείς, οργανισμούς και συνδέσμους που δραστηριοποιούνται σε θέματα που αφορούν τους ενδιαφερόμενους, και παραπομπή όταν χρειάζεται, για περαιτέρω αξιολόγηση και παρέμβαση.  Συμβουλευτική, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μοιραστούν το θέμα που τους απασχολεί, να αναγνωρίσουν αλλά και να ενθαρρυνθούν να κάνουν το επόμενο βήμα.  Διαχείριση κρίσεων που απαιτούν άμεση παρέμβαση.

11  Η συμβουλευτική μέσω διαδικτύου σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά τη δουλειά που μπορεί να γίνει μέσα από τις συναντήσεις με κάποιο ψυχολόγο.  Αν πέρα από την ενημέρωση, τη στήριξη και τη συμβουλευτική κριθεί αναγκαία μια πιο εξειδικευμένη παρέμβαση, τα άτομα κινητοποιούνται ή ενθαρρύνονται να μπουν σε κάποιο θεραπευτικό πλαίσιο

12  Προφίλ ενδιαφερόμενου

13  Κατανομή περιστατικών σύμφωνα με το άτομο που αφορά το αίτημα

14  Κατανομή περιστατικών κατά κύριο αναφερόμενο θέμα

15  Κύριο αίτημα ενδιαφερόμενου

16  Κατανομή περιστατικών ανά βάρδια

17  Δυνατότητες 1. Νέο εργαλείο αναζήτησης βοήθειας - εξοικείωση με τέτοιες μορφές επικοινωνίας – αίσθημα ασφάλειας για έκφραση σκέψεων ή συναισθημάτων που πιθανόν να ντρέπονταν ή να φοβούνταν να τα εκφράσουν στο τηλέφωνο ή σε μια συνάντηση. 1. Προσβασιμότητα σε πληθυσμούς σε απομακρυσμένες περιοχές και σε ώρες όπου δεν εργάζονται άλλες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

18  Προκλήσεις και Περιορισμοί 1. «Απρόσωπες» συνομιλίες (συναίσθημα, φύλο, ηλικία, κ.τ.λ) 2. Τεχνικές δυσκολίες 3. «Ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά του πληθυσμού που απευθύνεται στο διαδίκτυο: (δυσκολία έκφρασης συναισθημάτων, πολλές συνομιλίες ταυτόχρονα, ανάγκη συνεχούς οριοθέτησης)


Κατέβασμα ppt "Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή Κυριάκου Μαρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google