Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ1 2013 internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ1 2013 internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013

2 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Τι είναι το internet; Το internet είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, που εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το internet είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, που εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο.

3 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Σε τι χρησιμεύει; Tο internet παρέχει στους χρήστες του πληθώρα από εφαρμογές και υπηρεσίες. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε ιστοσελίδες, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ( ) αλλά και αρχείων, επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο (chat) κ.λ.π. Tο internet παρέχει στους χρήστες του πληθώρα από εφαρμογές και υπηρεσίες. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε ιστοσελίδες, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ( ) αλλά και αρχείων, επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο (chat) κ.λ.π.

4 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Παγκόσμιος ιστός Ο Παγκόσμιος Ιστός (WWW) είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία του δικτύου, λόγω της εύκολης χρήσης της και του πλήθους της πληροφορίας που παρέχει. Ο Παγκόσμιος Ιστός (WWW) είναι η πιο δημοφιλής υπηρεσία του δικτύου, λόγω της εύκολης χρήσης της και του πλήθους της πληροφορίας που παρέχει.

5 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί έναν ταχύτατο, φθηνό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ χρηστών. Είναι μια μορφή επικοινωνίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να στείλουν ένα μήνυμα, σε άλλους που έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί έναν ταχύτατο, φθηνό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ χρηστών. Είναι μια μορφή επικοινωνίας η οποία επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να στείλουν ένα μήνυμα, σε άλλους που έχουν ηλεκτρονική διεύθυνση.

6 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ftp-μεταφορά αρχείων Τα αρχεία στο Internet μπορούν να διακινούνται από τον ένα υπολογιστή στον άλλο, επικοινωνώντας με μια κοινή γλώσσα,την File Transfer Protocol με την οποία μπορείτε να «κατεβάσετε» αρχεία, ή να «ανεβάσετε» αρχεία. Τα αρχεία στο Internet μπορούν να διακινούνται από τον ένα υπολογιστή στον άλλο, επικοινωνώντας με μια κοινή γλώσσα,την File Transfer Protocol με την οποία μπορείτε να «κατεβάσετε» αρχεία, ή να «ανεβάσετε» αρχεία.

7 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ http Το Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου (HTTP) είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας. Αποτελεί το κύριο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στους φυλλομετρητές του Παγκοσμίου Ιστού για να μεταφέρει δεδομένα ανάμεσα σε έναν server και έναν client. Το Πρωτόκολλο Μεταφοράς Υπερκειμένου (HTTP) είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας. Αποτελεί το κύριο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στους φυλλομετρητές του Παγκοσμίου Ιστού για να μεταφέρει δεδομένα ανάμεσα σε έναν server και έναν client.

8 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Υπηρεσία αναζήτησης πληροφοριών Με τη μηχανή αναζήτησης ο χρήστης αναζητεί αυτό που θέλει με λέξεις κλειδιά και η μηχανή αναζήτησης του παρουσιάζει τις διευθύνσεις εκείνες στις οποίες έχουν βρεθεί οι λέξεις κλειδιά. Με τη μηχανή αναζήτησης ο χρήστης αναζητεί αυτό που θέλει με λέξεις κλειδιά και η μηχανή αναζήτησης του παρουσιάζει τις διευθύνσεις εκείνες στις οποίες έχουν βρεθεί οι λέξεις κλειδιά.

9 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Εκτέλεση προγραμμάτων σε άλλους υπολογιστές To Telnet είναι η υπηρεσία του Internet που σας επιτρέπει να συνδέεστε με έναν απομακρυσμένο υπολογιστή και να δουλεύετε αλληλεπιδραστικά σε αυτόν, χρησιμοποιώντας τα προγράμματά του σαν να είστε άμεσα συνδεδεμένοι μαζί του. To Telnet είναι η υπηρεσία του Internet που σας επιτρέπει να συνδέεστε με έναν απομακρυσμένο υπολογιστή και να δουλεύετε αλληλεπιδραστικά σε αυτόν, χρησιμοποιώντας τα προγράμματά του σαν να είστε άμεσα συνδεδεμένοι μαζί του.

10 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Διαδικτυακές εφαρμογές Διαδικτυακές εφαρμογές έχουν αναπτύξει από εταιρίες μέχρι και το κράτος με σκοπό την εύκολη πρόσβαση του χρήστη στις υπηρεσίες τους. Διαδικτυακές εφαρμογές έχουν αναπτύξει από εταιρίες μέχρι και το κράτος με σκοπό την εύκολη πρόσβαση του χρήστη στις υπηρεσίες τους.

11 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) Μέσο αυτής μπορεί ένας χρήστης να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη άπλα με το πάτημα ενός κουμπιού Μέσο αυτής μπορεί ένας χρήστης να αγοράσει προϊόντα και υπηρεσίες από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη άπλα με το πάτημα ενός κουμπιού

12 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ηλεκτρονική μάθηση(e-learning) Mέσο της εφαρμογής αυτής έχουν δημιουργηθεί ανοιχτά πανεπιστήμια όπου μπορεί κάνεις να παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή ακόμα και να παρακολουθήσει μαθήματα κάποιο φροντιστήριο. Mέσο της εφαρμογής αυτής έχουν δημιουργηθεί ανοιχτά πανεπιστήμια όπου μπορεί κάνεις να παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή ακόμα και να παρακολουθήσει μαθήματα κάποιο φροντιστήριο.

13 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ηλεκτρονική διακυβέρνηση Tο κράτος έχει αναπτύξει ηλεκρονικές εφαρμογές π.χ στη σελίδα gsis.gr μπορεί ο χρήστης να υποβάλει ηλεκτρονικά τη φορολογική του δήλωση, να ενημερωθεί για το επίδομα θέρμανσης ακόμα και να εκτυπώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Tο κράτος έχει αναπτύξει ηλεκρονικές εφαρμογές π.χ στη σελίδα gsis.gr μπορεί ο χρήστης να υποβάλει ηλεκτρονικά τη φορολογική του δήλωση, να ενημερωθεί για το επίδομα θέρμανσης ακόμα και να εκτυπώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

14 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Διατραπεζική διακυβέρνηση Οι τράπεζες δεν θα Οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να μπορούσαν να μείνουν έξω από μείνουν έξω από το internet.Παρέχουν το internet.Παρέχουν υπηρεσίες e-banking υπηρεσίες e-banking όπου ένας χρήστης μπορεί να διεκπεραιώσει όπου ένας χρήστης μπορεί να διεκπεραιώσει τις τραπεζικές του συναλλαγές μέσο αυτής. τις τραπεζικές του συναλλαγές μέσο αυτής..

15 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Κοινωνική διακυβέρνηση (social media) τα «social media» είναι μια κατηγορία μέσων, με τα οποία οι άνθρωποι μιλούν, συμμετέχουν, μοιράζονται, δικτυώνονται, ενώ βρίσκονται στο διαδί- κτυο. Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση παρά στην πληροφορία. τα «social media» είναι μια κατηγορία μέσων, με τα οποία οι άνθρωποι μιλούν, συμμετέχουν, μοιράζονται, δικτυώνονται, ενώ βρίσκονται στο διαδί- κτυο. Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση παρά στην πληροφορία.

16 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ internet Το Internet,μετά από τη σύντομη περιγραφή μας, μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιον σαν ένα πολυμορφικό εργαλείο ικανό να εξελιχθεί και να εξελίξει την ανθρωπότητα σε πολλούς τομείς. Το Internet,μετά από τη σύντομη περιγραφή μας, μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιον σαν ένα πολυμορφικό εργαλείο ικανό να εξελιχθεί και να εξελίξει την ανθρωπότητα σε πολλούς τομείς.

17 Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ Ευχαριστώ πολύ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Στογιάννου Αθανασία 1Ι-ΙΝΠΟ1 2013 internet Στογιάννου Αθανασία web designer 2013 web designer 2013."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google