Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Harvard ManageMentor ® Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Harvard ManageMentor ® Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Harvard ManageMentor ® Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή

2 2 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Θέματα Συζήτησης  Ποιες είναι οι αντιδράσεις στην αλλαγή;  Πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις στην αλλαγή;  Είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή; © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.

3 3 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Ποιες είναι οι Αντιδράσεις στην Αλλαγή; 1.Τι σχόλια έχετε ακούσει, ή τι συμπεριφορές έχετε παρατηρήσει που δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι υποστηρίζουν την πρωτοβουλία αλλαγής; 2.Τι σχόλια έχετε ακούσει, ή τι συμπεριφορές έχετε παρατηρήσει που δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι ανθίστανται στην πρωτοβουλία αλλαγής; 3.Ποια νομίζετε ότι είναι τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτές τις αντιδράσεις; © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.

4 4 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Πώς θα Πρέπει να Αντιμετωπίσουμε τις Αντιδράσεις στην Αλλαγή; Αυτές είναι ορισμένες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, για να αντιμετωπίσετε τις αντιδράσεις των ανθρώπων σας απέναντι στην αλλαγή:  Να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να εκφράσουν ανοιχτά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την αλλαγή.  Να ακούσετε προσεκτικά.  Να αντιμετωπίσετε την αντίσταση ως ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί και όχι ως ένα ελάττωμα των ανθρώπων.  Μόλις καταλάβετε τη φύση των προβληματισμών των ανθρώπων, προσεγγίστε τους για να συζητήσετε και να αντιμετωπίσετε τα θέματα που τους απασχολούν. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα βοηθούσαν τα άτομα της ομάδας σας; © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.

5 5 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Είμαστε Έτοιμοι για την Αλλαγή;  Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την ομάδα και την εταιρεία σας να αναπτύξει ετοιμότητα για την αλλαγή: Να ενθαρρύνετε τη συμμετοχική δουλειά μέσα στο τμήμα σας. Να δώσετε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκφραστούν. Να απομακρύνετε το φόβο από την ομάδα σας.  Ποιο από αυτά τα βήματα θα μπορούσε να βελτιώσει την ετοιμότητα για αλλαγή της ομάδας σας;  Πώς θα μπορούσατε να εφαρμόσετε το βήμα αυτό στην ομάδα σας; © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.

6 6 Harvard ManageMentor: Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή Επόμενα Βήματα  Αναλογιστείτε και εφαρμόστε τις ιδέες που συζητήσαμε σήμερα για να αντιμετωπίσετε τις αντιδράσεις στην αλλαγή και να προετοιμάσετε την ομάδα σας για την αλλαγή.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Φόρμα για την Αντιμετώπιση της Αντίστασης στην Αλλαγή, για να εντοπίσετε ευκαιρίες προκειμένου να κάνετε την ομάδα σας να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες αλλαγής. © Copyright 2010 Harvard Business School Publishing. All rights reserved. Harvard Business Publishing is an affiliate of Harvard Business School.


Κατέβασμα ppt "Harvard ManageMentor ® Αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις στην αλλαγή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google