Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια

2 Ο Μάρκος διηγείται στην αδερφή του την περιπέτειά του. Τι παρατηρείτε;
Όταν φτάσαμε εκεί, θελήσαμε να μπούμε μέσα. Ύστερα από έντονη συζήτηση, καταλάβαμε πως κανένας δεν τολμούσε να μπει μόνος του. Όλοι φοβόμασταν. Στο τέλος, κρατήσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και μπήκαμε ακόμα πιο μέσα σιωπηλοί και φοβισμένοι. Καθώς προχωρούσαμε μέσα διακρίναμε τους σταλαχτίτες που κρέμονταν από ψηλά. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Σήμερα το απόγευμα, οι φίλοι μου και εγώ πήγαμε να μαζέψουμε αχινούς στην είσοδο μιας σπηλιάς. Τότε, ο Νικολής εισηγήθηκε να μπούμε όλοι μαζί και αυτό κάναμε.

3 Περίληψη κειμένου Σήμερα το απόγευμα, οι φίλοι μου και εγώ πήγαμε να μαζέψουμε αχινούς στην είσοδο μιας σπηλιάς. Όταν φτάσαμε εκεί, θελήσαμε να μπούμε μέσα. Ύστερα από έντονη συζήτηση, καταλάβαμε πως κανένας δεν τολμούσε να μπει μόνος του. Όλοι φοβόμασταν. Τότε, ο Νικολής εισηγήθηκε να μπούμε όλοι μαζί και αυτό κάναμε. Καθώς προχωρούσαμε μέσα διακρίναμε τους σταλαχτίτες που κρέμονταν από ψηλά. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Στο τέλος, κρατήσαμε ο ένας το χέρι του άλλου και μπήκαμε ακόμα πιο μέσα σιωπηλοί και φοβισμένοι.

4 Σκεφτείτε και καταγράψτε κι άλλες λέξεις ή φράσεις που δείχνουν χρόνο:
πέρυσι αργότερα νωρίτερα το βράδυ κατά το απόγευμα μόλις φύγαμε πριν φτάσουμε σε λίγο

5 Δομικά Στοιχεία Αφήγησης

6 Δείχνω με το σώμα και το πρόσωπο συναισθήματα φόβου και αγωνίας
Δείχνω με το σώμα και το πρόσωπο συναισθήματα φόβου και αγωνίας

7

8 Φράσεις ή λέξεις που φανερώνουν αγωνία και φόβο
προχωρήσαμε αργά και φοβισμένα πάγωσα πάγωσα από το φόβο μου έγινα στήλη άλατος έμεινα ακίνητος κοιτάζω γύρω μου φοβισμένα/απελπισμένα/απεγνωσμένα η ώρα δεν έλεγε να περάσει τα λεπτά δεν κυλούσαν μετρούσα τα λεπτά

9 Φράσεις ή λέξεις που φανερώνουν αγωνία και φόβο
η ανάσα μου κόπηκε άκουγα την ανάσα μου η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει τα χέρια μου ίδρωσαν τα δόντια μου έτρεμαν κρύος ιδρώτας έλουσε το κορμί μου το στομάχι μου δέθηκε κόμπος ανατρίχιασα σηκώθηκαν οι τρίχες της κεφαλής μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μου έφαγα τα νύχια μου

10 Δομικά Στοιχεία Αφήγησης

11 Πριν γράψετε την αφήγησή σας, διηγηθείτε την στο διπλανό σας
Πριν γράψετε την αφήγησή σας, διηγηθείτε την στο διπλανό σας Αφού ακούσετε προσεκτικά τη διήγηση του διπλανού σας κάνετε τα εξής: Πείτε του αν ακολούθησε τη σωστή χρονική σειρά των γεγονότων. Επισημάνετε το σημείο της αφήγησης που σας άρεσε περισσότερο. Εισηγηθείτε ένα δυο προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να βελτιώσει την αφήγησή του.


Κατέβασμα ppt "Το μεγάλο μυστικό Η δική μου περιπέτεια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google