Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοστολόγηση Μάθημα 18. ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΚΤΕΪΛ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: 1.Ορίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ 2.Υπολογίζει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοστολόγηση Μάθημα 18. ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΚΤΕΪΛ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: 1.Ορίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ 2.Υπολογίζει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοστολόγηση Μάθημα 18

2 ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΚΤΕΪΛ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: 1.Ορίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ 2.Υπολογίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ) με βάση τη συνταγή τους και την απόδοση των φιάλων σε μερίδες.

3 Κοστολόγηση ενός κοκτέϊλ είναι ο υπολογισμός με ακρίβεια του κόστους της παρασκευής του με βάση το κόστος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν. 1.ΚΟΣΤΟΣ ΥΛΙΚΩΝ 2.Για να υπολογιστεί το κόστος υλικών πρέπει να γνωρίζουμε 3.Τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται στα ποτά 4.Την περιεκτικότητα κάθε φιάλης 5.Τιμή αγοράς της φιάλης ΟΡΙΣΜΟΣ

4 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η φιάλη ενός τζιν περιέχει 750 ml και στοιχίζει €12.00, η ποσότητα που χρισημοποιείται για το martini dry cocktail, είναι 40 ml και στοιχίζει €0.64. (40 ml ÷ 750 ml Χ €12.00 = €0.6399). Για να βρούμε το κόστος πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος όλων των υλικών που χρισημοποιούνται για το κόκτεϊλ και να τα προσθέσουμε. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η συνταγή για το ξηρό μαρτίνι κοκτέιλ (martini dry cocktail) είναι: 2/3 40 ml ξηρό τζιν (dry gin), κόστος€12.00 τη φιάλη 750ml 1/3 20 ml βερμουτ (dry vermouth).€6.00 τη φιάλη 750ml 1 σταγόνα ανκοστούρα (dash angostura). 1 σταγόνα όρεϊντζ μπίτερ (dash orange bitter). 1 πράσινη ελιά. 2/3 40ml ξηρό τζιν (dry gin)40ml ÷ 750 ml Χ €12.00 = €0.64 1/3 20ml βερμουτ (dry vermouth)20 ml ÷ 750 ml Χ €6.00 = € σταγόνα ανκοστούρα (dash angostura). 1 σταγόνα όρεϊντζ μπίτερ (dash orange bitter). 1 πράσινη ελιά. Για τα υπόλοιπα υλικά υπολογίζουμε συνολικά €0.05 τα οποία προσθέτουμε στο κόστος των ποτών.

5 Φύλλο κοστολόγησης Κοκτέϊλ Μαρτίνι ξηρό ΥΛΙΚΑΠΟΣΟΤΗΤΑΚΟΣΤΟΣ ΦΙΑΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΙΑΛΗΣ ΚΟΣΤΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ % ΚΟΣΤΟΥΣ Μαρτίνι κοκτέϊλ €ml€€€ Ξηρό τζιν Ξηρό βερμούτ Αγκοστούρα Μπίτερ όρεϊντζ Πράσινη ελιά 2/3=40 ml 1/3=20ml 1 σταγόνα 1 ελιά %

6 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: 1.Ορίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ 2.Υπολογίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ) με βάση τη συνταγή τους και την απόδοση των φιάλων σε μερίδες.

7 Εργασία στο σπίτι: Απαντήστε τις ερωτήσεις......

8 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Φύλλο εργασίας


Κατέβασμα ppt "Κοστολόγηση Μάθημα 18. ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΚΤΕΪΛ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: 1.Ορίζει το κόστος ανάμεικτων ποτών, (κοκτέϊλ 2.Υπολογίζει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google