Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ονομ/μο εκπαιδευτή : Χρυσόγελος Μανώλης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ονομ/μο εκπαιδευτή : Χρυσόγελος Μανώλης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ονομ/μο εκπαιδευτή : Χρυσόγελος Μανώλης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Εσείς είστε άνεργοι , απόφοιτοι Λυκείου χωρίς μέχρι τώρα καμία εξειδίκευση , και παρακολουθείτε το πρόγραμμα κατάρτισης: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο τίτλος της δικής μου Διδακτικής Ενότητας μέσα σε αυτό το πρόγραμμα είναι :ΜΕΛΕΤΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ο τίτλος της Διδασκαλίας μου: ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΣ Τοποθετηση στοιχειων ηλεκτρολογικησ εγκαταστασησ πανω στο αρχιτε/νικο σχεδιο της κατοικιασ

2 Εκπαιδευτικοι στοχοι διδασκαλιασ:
Γνώσεις: Οι εκπαιδευόμενοι να αναγνωρίζουν τα βασικά ηλεκτρολογικά σύμβολα της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης Ικανότητες: Οι εκπαιδευόμενοι να τοποθετούν πάνω στο Αρχιτεκτονικό σχέδιο της κατοικίας τα στοιχεία της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Στάσεις: α) Οι εκπαιδευόμενοι να αποδεχτούν την χρησιμότητα ανάλυσης και μελέτης των σχεδίων μιας Ηλεκτρικής Εγκατάστασης. β) Οι εκπαιδευόμενοι να απορρίπτουν την εφαρμογή λύσεων που δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα των κανονισμών Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων.

3 Σχεδιαση εσωτερικησ ηλεκτρικησ εγκαταστασησ κατοικιασ
Τοποθέτηση στοιχείων της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

4 ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η σχεδίαση της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης γίνεται πάνω στο σχέδιο κάτοψης του οικοδομικού σχεδίου, την οποία πρέπει να έχουμε στην διάθεση μας.

5 ΚΑΤΟΨΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

6 ΚΑΤΟΨΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑ
Έχοντας την κάτοψη του οικοδομικού σχεδίου και τις θέσεις των επίπλων προσδιορίζουμε τα σημεία όπου πρέπει να γίνει η τοποθέτηση των στοιχείων της εγκατάστασης.

7 ΚΑΤΟΨΗ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑ

8 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
Τα φωτιστικά σημεία οροφής τοποθετούνται στο κέντρο της οροφής. Εάν τα φωτιστικά οροφής είναι δύο πρέπει να μοιράσουμε τον χώρο της οροφής σε δύο μικρότερους και να βρούμε τα αντίστοιχα κέντρα.

9 ΚΑΤΟΨΗ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

10 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ Οι διακόπτες τοποθετούνται σε σημεία όπου είναι χρήσιμα και λειτουργικά π.χ. κοντά στην πόρτα από την μεριά που ανοίγει. Οι διακόπτες αλέ ρετούρ τοποθετούνται έτσι, ώστε να εξασφαλίσουν τη σωστή χρήση, π.χ. στο υπνοδωμάτιο ο ένας διακόπτης τοποθετείται κοντά στην πόρτα και ο άλλος στο κέντρο του κρεβατιού πάνω από το προσκέφαλο.

11 ΚΑΤΟΨΗ ΜΕ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

12 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΙΖΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
Οι ρευματοδότες (πρίζες) τοποθετούνται συνήθως σε σημεία που είναι κοντά σε γωνιές του χώρου. Οι ηλεκτρικές συσκευές τοποθετούνται σύμφωνα με τις ανάγκες και την λειτουργικότητα των χώρων. Η θέση του Γενικού Πίνακα Διανομής πρέπει να είναι κοντά στις μεγάλες ηλεκτρικές καταναλώσεις.

13 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΙΖΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ


Κατέβασμα ppt "Ονομ/μο εκπαιδευτή : Χρυσόγελος Μανώλης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google