Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΟΥΜΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΟΥΜΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΟΥΜΗΣ
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΟΥΜΗΣ

2 Οι εκσκαφές που απαιτούνται στο εκάστοτε οικόπεδο.
1.Εκσκαφές Οι εκσκαφές που απαιτούνται στο εκάστοτε οικόπεδο.

3 2. Θεμελίωση- κατασκευή οικοδομικού σκελετού
Η κατασκευή της θεμελίωσης στα κτίρια από μπετό γίνεται σύμφωνα με την Στατική Μελέτη Διπλωματούχου Μηχανικού , όσον αφορά τα πέδιλα, τα περιμετρικά τοιχία και τα συνδετήρια δοκάρια. Σύμφωνα με την μελέτη, τοποθετείται η ανάλογη ποσότητα και διατομή των σίδερων και μανδύων.  Η ποσότητα των κυβικών μπετό για την θεμελίωση, καθορίζεται ως εξής: Στα 100 τετραγωνικά οικίας, αναλογούν 30 κυβικά μέτρα μπετόν. Το πάτωμα της θεμελίωσης (πλατφόρμα), γίνεται από οπλισμένο μπετό (οπλισμένο με πλέγμα καρέ). Το ύψος και η ακριβής μορφή της πλατφόρμας εξαρτάται από την διαμόρφωση του εδάφους ( π.χ. εάν είναι επικλινές ή όχι)Το κόστος εξαρτάται από την επιφάνεια και το ύψος της πλατφόρμας.  Ο οικοδομικός σκελετός στα συμβατικά κτίρια, κατασκευάζεται από κολώνες μπετό, δοκάρια και πλάκα (ταράτσα). Όλα γίνονται με την εκάστοτε Στατική Μελέτη Διπλωματούχου Μηχανικού και με τον Ελληνικό Αντισεισμικό κανονισμό.   Η στέγη στα κτίρια συμβατικής κατασκευής γίνεται από πλάκα μπετό εκ. οπλισμένη με την ανάλογη ποσότητα και διατομή σιδήρων. Η κατασκευή γίνεται πάντα με την μελέτη Διπλωματούχου Μηχανικού.  

4 3. Κτίσιμο εξωτερικής – εσωτερικής τοιχοιπιίας
Οι εξωτερικές τοιχοποιίες στα κτίρια είναι συνήθως μπατικές πάχους 20εκ.  Οι εσωτερικές τοιχοποιίες μεταξύ των δωματίων (μεσοχωρίσεις) είναι δρομικές πάχους 10 εκ. 

5 4. Ηλεκτρολογική εγκατάσταση
Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε αυτό το στάδιο περιλαμβάνει:  τις καλωδιώσεις , τα κουτιά διακλαδώσεως, τον πίνακα, την εσωτερική τηλεφωνική εγκατάσταση και την γραμμή (καλωδίωση και πρίζα) για την κεραία της τηλεόρασης.  Από τον πίνακα ξεκινά παροχή η οποία καταλήγει στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση γίνεται με, εγκεκριμένα από τη ΔΕΗ και βάση προδιαγραφών της, τα καλώδια τοποθετούνται μέσα σε πλαστικές σωληνώσεις στα τοιχία και στις οροφές.  Η σύνδεση της παροχής από την εξωτερική πλευρά του κτιρίου ως τον μετρητή καθώς και η κεραία της τηλεόρασης επιβαρύνουν τον πελάτη και η εκτίμηση αυτού του κόστους γίνεται από τα κατάλληλα συνεργεία της ΔΕΗ.   

6 5. Υδραυλική και αποχετευτική εγκατάσταση
Οι υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις αφορούν την εγκατάσταση των ειδών υγιεινής, των εσωτερικών γραμμών αποχέτευσης μέχρι την εξωτερική πλευρά του τοίχου του κτιρίου, των εσωτερικών γραμμών ύδρευσης και τη σωλήνα παροχής μέχρι την εξωτερική πλευρά του κτιρίου. Οι σωλήνες ύδρευσης είναι από χαλκό. Ειδικότερα:  • Σωληνώσεις αποχέτευσης:  Η αποχέτευση των ειδών υγιεινής (νιπτήρας, μπανιέρα ή ντουζιέρα και πλυντήριο ρούχων) • Σωληνώσεις ύδρευσης:  Για την ύδρευση χρησιμοποιούνται χαλκοσωλήνες Φ15 και ειδικά τεμάχια για την αλλαγή διεύθυνσης των σωλήνων. Οι σωλήνες που χωνεύονται στον τοίχο καλύπτονται με ειδικό σπιράλ.  • Υδραυλική σύνδεση θερμοσίφωνα:  Η υδραυλική εγκατάσταση για τον θερμοσίφωνα συνδέεται με τις σωληνώσεις του δικτύου ύδρευσης κρύου νερού με διακόπτη σφαιρικό και με το δίκτυο του ζεστού νερού με ρακόρ σπιράλ.  • Υδραυλική εγκατάσταση πλυντηρίου ρούχων

7 6. Σοβάδες Οι εξωτερικές πλευρές των τοίχων σοβατίζονται πρώτα με χοντρό σοβά και μετά με ελαφρύ σαγρέ ή με μαρμαροκονίαμα τριπτό και οι εσωτερικές πλευρές σοβατίζονται με μαρμαροκονίαμα τριπτό ώστε να δημιουργηθεί μια λεία και στιλπνή επιφάνεια.  

8 7. Τοποθέτηση ψευδοροφής (Ταβάνια)
7. Τοποθέτηση ψευδοροφής (Ταβάνια)   Στα κτίρια από μπετό, η οροφή που είναι πλάκα μπετόν δεν σοβατίζεται. Βιδώνονται γιαρμάδες 4x3 εκ. στο μπετόν, και κάτω από τους γιαρμάδες, τοποθετείται η ψευδοροφή (ταβάνι) από ξύλο ραμποτέ ή γυψοσανίδα, ανάλογα το τι έχει επιλέξει ο πελάτης. Μεταξύ μπετόν και ταβανιού τοποθετείται φελιζόλ βαρέου τύπου, πάχους 3 εκ. για να εξασφαλίζουμε τέλεια θερμομόνωση. 

9 8. Βαψίματα Οι τοιχοποιίες εσωτερικά βάφονται με δύο χέρια Πλαστικό Άριστης Ποιότητας και εξωτερικά με δύο χέρια Ακρυλικό χρώματος Λευκού ή χρώματος από το χρωματολόγιό μας κατόπιν επιλογής του πελάτη.   

10 9. Τοποθέτηση Πλακιδίων – Ειδών Υγιεινής
Πλακάκια:  • Εσωτερικά πλακάκια κατοικίας:  Στα εσωτερικά δάπεδα κατοικίας τοποθετούνται συνήθως κεραμικά πλακάκια.Η τοποθέτηση των πλακακιών γίνεται με κόλλα αφού πρώτα έχει καλυφθεί όλο το δάπεδο με υπόστρωμα από άμμο θαλάσσης και τσιμέντο για να έχουμε απόλυτο αλφάδιασμα και λεία επιφάνεια.  • Πλακάκια βεραντών:  Τα δάπεδα των βεραντών γίνονται με υλικά και τρόπο ίδιο με τα εσωτερικά δάπεδα   • Επένδυση λουτρού:  Στο λουτρό η επένδυση των τοίχων γίνεται με πλακάκι, μέχρι το ύψος των 2,20μ. από το δάπεδο

11 Είδη υγιεινής:  1. Νιπτήρας λουτρού:  εφοδιασμένος με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα (μπαταρία, σαπουνοθήκη, κρεμάστρα για πετσέτα.)  2. Μπανιέρα ή ντουζιέρα:  είναι εφοδιασμένη με τα εξής εξαρτήματα:  • Μπαταρία με σπιράλ και κεφαλή ντους  • Σαπουνοθήκη  3. Λεκάνη:  Τοποθετείται λεκάνη όπου φαίνεται στα σχέδια κατόψεως του κτιρίου. 4. Μεταλλικός νεροχύτης κουζίνας: 

12

13 10. Ξυλουργικά • Ντουλάπια Κουζίνας:  Το βάθος των ντουλαπιών δαπέδου είναι 55εκ. και το ύψος τους περίπου 85εκ. Πάνω σε αυτά τοποθετείται πάγκος Τα ντουλάπια τοίχου (κρεμαστά) έχουν ύψος 60εκ. και βάθος 35εκ.. Αυτά τοποθετούνται 60εκ. πάνω από τα ντουλάπια δαπέδου και η κατασκευή τους είναι ίδια με τα ντουλάπια δαπέδου. Στο ντουλάπι πάνω από το νεροχύτη τοποθετείται πιατοθήκη και τα ανάλογα ράφια. 

14

15 • Ντουλάπες  Τοποθετούνται στις κρεβατοκάμαρες κατασκευασμένες. Το εσωτερικό καθαρό βάθος των ντουλαπών είναι 55εκ. και το ύψος τους περίπου 2,90μ. Έχουν δύο σειρές πόρτες, μια σειρά επάνω και μια σειρά κάτω.

16

17 11. Κουφώματα • Εξωτερικά κουφώματα:  • Εσωτερικές πόρτες (Μεσόπορτες): 

18 12. Ηλεκτρικά (μπριζοδιακόπτες)
Σε αυτό το στάδιο, ο ηλεκτρολόγος τοποθετεί τους μπριζοδιακόπτες στις ήδη υπάρχουσες αναμονές.  Για κάθε χώρο προβλέπονται τα παρακάτω:  • Σε κάθε υπνοδωμάτιο: ένα φωτιστικό σημείο οροφής, δύο πρίζες και δύο διακόπτες αλερετούρ.  • Στην κουζίνα: τοποθετείται μια γραμμή μαγειρείου, μια για τον αποροφητήρα, ένα φωτιστικό σημείο οροφής, ένας διακόπτης, και τρεις πρίζες ισχύος.  • Στο καθιστικό-σαλόνι: δύο φωτιστικά σημεία οροφής, τρεις πρίζες, δύο διακόπτες, μια γραμμή τηλεφώνου και μια τηλεόρασης.  • Στο λουτρό: τοποθετείται ένα φωτιστικό σημείο τοίχου, μια πρίζα δίπλα στον καθρέπτη, μια πρίζα πλυντηρίου και ένας διακόπτης έξω από το λουτρό. Επίσης τοποθετείται γραμμή θερμοσίφωνα στο πατάρι.  • Στις στεγασμένες βεράντες: τοποθετείται μια πρίζα στεγανή SOUKO και ένα φωτιστικό σημείο ανά 10τμ.  Τα εσωτερικά σημεία οροφής αποτελούνται από ένα καλώδιο 30 εκ., ένα ντουί και μια λάμπα 75W  Τα εξωτερικά φωτιστικά σημεία αποτελούνται από ένα φωτιστικό άριστης ποιότητας.  

19 13. Τελειώματα Το τελικό στάδιο πριν την παράδοση του σπιτιού περιλαμβάνει το φρεσκάρισμα του βαψίματος και τον καθαρισμό.  Το σπίτι ξαναβάφεται εξωτερικά και εσωτερικά, και καθαρίζεται εξονυχιστικά, έτσι ώστε παραδωθεί έτοιμο, με το «κλειδί στο χέρι» 

20

21


Κατέβασμα ppt "ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΟΥΜΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google