Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Να γνωρίσουν οι Εκπαιδευτές /τριες τις σωστές τεχνικές της διδασκαλίας του Τεχνικού Σχεδίου και να αποκτήσουν γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες οι οποίες θα αξιοποιηθούν κατά τη διδασκαλία του μαθήματος.

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

4 ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση της ενότητας αυτής ο/η μαθητής/τρια πρέπει:
Να κατανοεί το σκοπό και τη χρησιμότητα του Τεχνικού Σχεδίου. Να κατανοεί τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο Τεχνικό Σχέδιο και στα διάφορα είδη σχεδίων, όπως το το Αρχιτεκτονικό, το Στατικό, Μηχανολογικό, κ.ά.

5 ΓΕΝΙΚΑ Το Τεχνικό Σχέδιο αποτελεί τη διεθνή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ του μελετητή και του κατασκευαστή ενός αντικειμένου. Είναι επίσης, το μέσο έκφρασης και παρουσίασης ιδεών που αφορούν το σχεδιασμό αντικειμένων. Οι διάφορες σχεδιαστικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο Τεχνικό Σχέδιο παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που αφορούν τη μορφή και τις διαστάσεις του αντικειμένου, ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή του.

6 Οι λέξεις και ο συνδιασμός λέξεων αποτελούν στοιχεία του προφορικού και του γραπτού λόγου. Τα διάφορα είδη γραμμών και ο συνδυασμός τους αντικαθιστούν τις λέξεις στο Τεχνικό Σχέδιο. Η σχεδίαση διαφόρων ειδών κατασκευαστικών σχεδίων (αρχιτεκτονικά, μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, στατικά κ.ά.) βασίζεται στο Τεχνικό Σχέδιο, με την εφαρμογή της κατάλληλης σχεδιαστικής μεθόδου για κάθε περίπτωση.

7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
Ο σχεδιαστής οφείλει να ακολουθεί πάντα τις πιο κάτω οδηγίες: Να φροντίζει ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός στο χώρο εργασίας. Να καθαρίζει επιμελώς, πριν από κάθε εργασία, τα όργανα σχεδίασης. Να πλένει και να στεγνώνει καλά τα χέρια του, πριν αρχίσει να σχεδιάζει. Να κρατά μακριά από το φύλλο σχεδίασης τα υλικά και τα όργανα σχεδίασης που δε χρησιμοποιεί.

8 Να διατηρεί συνεχώς τις μολυβόπεννές του πολύ καλά ξυσμένες.
Να ξύνει τα μολύβια μακριά από το φύλλο σχεδίασης. Να ελέγχει προσεχτικά και να καθαρίζει το σχέδιο, πριν το παραδώσει για χρήση. Να εφαρμόζει τους κανόνες σωστής χρήσης οργάνων σχεδίασης και τη σωστή τεχνική σχεδίασης για κάθε περίπτωση.


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google