Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ 2005 - 2006.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ 2005 - 2006."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ 2005 - 2006 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕ 01.007 Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:Κυριάκος Φράγκου ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ:Αντώνης Αντωνιάδης ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Α΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Χ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:Κάθε Τρίτη, από 04/10/2005 (15 εβδομάδες) ΩΡΑ:3.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ.

2 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

3 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Να γνωρίσουν οι Εκπαιδευτές τις σωστές τεχνικές της διδασκαλίας του Τεχνικού και Μηχανολογικού Σχεδίου και να αποκτήσουν γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες οι οποίες να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία του μαθήματος.

4 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

5 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση της ενότητας αυτής ο/η μαθητής/τρια πρέπει: 1.Να κατανοεί το σκοπό και τη χρησιμότητα του Τεχνικού Σχεδίου. 2.Να κατανοεί τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο Τεχνικό Σχέδιο και στα διάφορα είδη σχεδίων, όπως το Μηχανολογικό, το Αρχιτεκτονικό, το Στατικό κ.ά.

6 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΑ •Το Τεχνικό Σχέδιο αποτελεί τη διεθνή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ του μελετητή και του κατασκευαστή ενός αντικειμένου. Είναι, επίσης, το μέσο έκφρασης και παρουσίασης ιδεών που αφορούν το σχεδιασμό αντικειμένων. •Οι διάφορες σχεδιαστικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο Τεχνικό Σχέδιο παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που αφορούν τη μορφή και τις διαστάσεις του αντικειμένου, ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή του.

7 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ •Οι λέξεις και ο σχεδιασμός των λέξεων αποτελούν τα στοιχεία του προφορικού και του γραπτού λόγου. Τα διάφορα είδη γραμμών και ο συνδυασμός τους αντικαθιστούν τις λέξεις στη γλώσσα του Τεχνικού Σχεδίου. •Η σχεδίαση των διαφόρων ειδών κατασκευαστικών σχεδίων (αρχιτεκτονικά, μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, στατικά κ.ά.) βασίζεται στο Τεχνικό Σχέδιο, με την επιλογή και την εφαρμογή της κατάλληλης σχεδιαστικής μεθόδου για κάθε περίπτωση.

8 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ Ο σχεδιαστής οφείλει να ακολουθεί πάντα τις πιο κάτω οδηγίες: 1.Να φροντίζει ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός στο χώρο εργασίας. 2.Να καθαρίζει επιμελώς, πριν από κάθε εργασία, τα όργανα σχεδίασης. 3.Να πλένει και να στεγνώνει καλά τα χέρια του, πριν αρχίσει να σχεδιάζει. 4.Να κρατά μακριά από το φύλλο σχεδίασης τα υλικά και τα όργανα σχεδίασης που δε χρησιμοποιεί.

9 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ 5.Να διατηρεί συνεχώς τα μολύβια πολύ καλά ξυσμένα. 6.Να ελέγχει προσεχτικά και να καθαρίζει το σχέδιο, πριν το παραδώσει για χρήση. 7.Να ξύνει τα μολύβια μακριά από το φύλλο σχεδίασης. 8.Να εφαρμόζει τους κανόνες σωστής χρήσης οργάνων σχεδίασης και τη σωστή τεχνική σχεδίασης για κάθε περίπτωση.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ 2005 - 2006."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google