Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ) ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Α΄ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κάθε Τρίτη, από 04/10/2005 (15 εβδομάδες) ΩΡΑ: μ.μ. – 5.00 μ.μ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κυριάκος Φράγκου ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ: Αντώνης Αντωνιάδης

2 ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

3 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Να γνωρίσουν οι Εκπαιδευτές τις σωστές τεχνικές της διδασκαλίας του Τεχνικού και Μηχανολογικού Σχεδίου και να αποκτήσουν γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες οι οποίες να αξιοποιηθούν στη διδασκαλία του μαθήματος.

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

5 ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση της ενότητας αυτής ο/η μαθητής/τρια πρέπει:
Να κατανοεί το σκοπό και τη χρησιμότητα του Τεχνικού Σχεδίου. Να κατανοεί τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο Τεχνικό Σχέδιο και στα διάφορα είδη σχεδίων, όπως το Μηχανολογικό, το Αρχιτεκτονικό, το Στατικό κ.ά.

6 ΓΕΝΙΚΑ Το Τεχνικό Σχέδιο αποτελεί τη διεθνή γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ του μελετητή και του κατασκευαστή ενός αντικειμένου. Είναι, επίσης, το μέσο έκφρασης και παρουσίασης ιδεών που αφορούν το σχεδιασμό αντικειμένων. Οι διάφορες σχεδιαστικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στο Τεχνικό Σχέδιο παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, που αφορούν τη μορφή και τις διαστάσεις του αντικειμένου, ώστε να είναι δυνατή η κατασκευή του.

7 Οι λέξεις και ο σχεδιασμός των λέξεων αποτελούν τα στοιχεία του προφορικού και του γραπτού λόγου. Τα διάφορα είδη γραμμών και ο συνδυασμός τους αντικαθιστούν τις λέξεις στη γλώσσα του Τεχνικού Σχεδίου. Η σχεδίαση των διαφόρων ειδών κατασκευαστικών σχεδίων (αρχιτεκτονικά, μηχανολογικά, ηλεκτρολογικά, στατικά κ.ά.) βασίζεται στο Τεχνικό Σχέδιο, με την επιλογή και την εφαρμογή της κατάλληλης σχεδιαστικής μεθόδου για κάθε περίπτωση.

8 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ
Ο σχεδιαστής οφείλει να ακολουθεί πάντα τις πιο κάτω οδηγίες: Να φροντίζει ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός στο χώρο εργασίας. Να καθαρίζει επιμελώς, πριν από κάθε εργασία, τα όργανα σχεδίασης. Να πλένει και να στεγνώνει καλά τα χέρια του, πριν αρχίσει να σχεδιάζει. Να κρατά μακριά από το φύλλο σχεδίασης τα υλικά και τα όργανα σχεδίασης που δε χρησιμοποιεί.

9 Να διατηρεί συνεχώς τα μολύβια πολύ καλά ξυσμένα.
Να ελέγχει προσεχτικά και να καθαρίζει το σχέδιο, πριν το παραδώσει για χρήση. Να ξύνει τα μολύβια μακριά από το φύλλο σχεδίασης. Να εφαρμόζει τους κανόνες σωστής χρήσης οργάνων σχεδίασης και τη σωστή τεχνική σχεδίασης για κάθε περίπτωση.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google