Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το ηλεκτρικό αερόθερμο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.Αποσυναρμολογεί και συναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο 2.Κατονομάζει τα μέρη της συσκευής 3.Περιγράφει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το ηλεκτρικό αερόθερμο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.Αποσυναρμολογεί και συναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο 2.Κατονομάζει τα μέρη της συσκευής 3.Περιγράφει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το ηλεκτρικό αερόθερμο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.Αποσυναρμολογεί και συναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο 2.Κατονομάζει τα μέρη της συσκευής 3.Περιγράφει την κατασκευή και αρχή λειτουργίας του ηλεκτρικού κινητήρα 4.Περιγράφει την κατασκευή και λειτουργία του ηλεκτρικού αερόθερμου 5.Σχεδιάζει το ηλεκτρικό κύκλωμα της συσκευής 6.Εντοπίζει και επιδιορθώνει βλάβες 7.Εκτελεί μετρήσεις

2 Τα αερόθερμα είναι θερμάστρες στις οποίες ο αέρας κυκλοφορεί τεχνητά από έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα και γι’ αυτό ονομάζονται Και θερμάστρες τεχνητής κυκλοφορίας. Η αντίσταση (ισχύος 1 kW ή 2 kW) τοποθετείται πάλι γυμνή μπροστά από τα φυλλαράκια (γρίλια) ενός περιβλήματος. Πίσω του το περίβλημα έχει άλλα φυλλαράκια και μπροστά τους υπάρχει ένας ανεμιστήρας (σχ. 3/11). Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι φυγοκεντρικός ή αξονικός. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του είναι συνήθως τύπου επαγωγής με βραχυκυκλωμένο πόλο, πολύ μικρής ισχύος. Λειτουργία του ηλεκτρικού αερόθερμου

3 Κάποτε υπάρχει και θερμοστάτης που ελέγχει τη θερμοκρασία του δωματίου. Τοποθετείται κοντά στα φυλλαράκια της εισόδου του αέρα στη θερμάστρα. Επίσης είναι δυνατό να υπάρχει και θερμοστάτης ασφάλειας, πάνω από την αντίσταση, που σε περίπτωση μη λειτουργίας του ανεμιστήρα και υπερθέρμανσης διακόπτει τελείως το κύκλωμα. Από τα κυκλώματα φαίνεται ότι η ηλεκτρική αντίσταση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν τροφοδοτηθεί πρώτα ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας. Κάποτε συναντιέται και διακόπτης ανατροπής στη θερμάστρα. Αυτός, σε περίπτωση ανατροπής της, ανοίγει και διακόπτει το κύκλωμα.

4 Φύλλο Εργασίας Όνομα:.............................................................. ΣυμπτώματαΒλάβες Το αερόθερμο δε λειτουργεί καθόλου Καίγεται η ασφάλεια Το αερόθερμο δε βγάζει καθόλου αέρα Το αερόθερμο βγάζει μόνο κρύο αέρα

5 1.Να σχεδιάσετε το ηλεκτρικό κύκλωμα του αερόθερμου 2.Να ονομάσετε τα μέρη και να περιγράψετε τη λειτουργία του αερόθερμου 3.Να αναφέρετε δύο συμπτώματα του αερόθερμου και τα συμπτώματά τους Αξιολόγηση – Κατ΄οίκον εργασία Ο ανεμιστήρας του αερόθερμου είναι συνήθως τύπου _______________. Το αερόθερμο ονομάζεται θερμάστρα _____________ κυκλοφορίας επειδή __________ _________________________________________________________________________. Το θερμικό στοιχείο είναι τύπου _______________. Ο ανεμιστήρας τραβά αέρα από τα __________ φυλλαράκια, τον στέλνει μέσα από την _______________ και ον βγάζει ________________ έξω από τα _________________________ φυλλαράκια. 2. Να συμπληρώσετε τα κενά.


Κατέβασμα ppt "Το ηλεκτρικό αερόθερμο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1.Αποσυναρμολογεί και συναρμολογεί ένα ηλεκτρικό αερόθερμο 2.Κατονομάζει τα μέρη της συσκευής 3.Περιγράφει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google