Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Επιστ. Υπεύθυνη: Καθηγ. Ράνυ Καλούρη, rkalouri@aspete.gr.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Επιστ. Υπεύθυνη: Καθηγ. Ράνυ Καλούρη, rkalouri@aspete.gr."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Επιστ. Υπεύθυνη: Καθηγ. Ράνυ Καλούρη,

2 Το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π. Ε
Το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.) απευθύνεται σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και εφαρμογή της Συμβουλευτικής και της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας στην εκπαίδευση και στους διάφορους χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς εφαρμογής του θεσμού.

3 Σκοπός: η εξασφάλιση ειδικευμένου δυναμικού γα την εφαρμογή του Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής, το οποίο με τη σειρά του θα εξασφαλίσει κυρίως παροχή υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών, ενσωμάτωση και της Συμβουλευτικής στο σύστημα ΣΕΠ της Εκπαίδευσης, άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσω του περιορισμού των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών στερεοτυπικών αντιλήψεων, των ανισοτήτων σχετικά με την πρόσβαση στην Γ/β εκπαίδευση καθώς και αποτελεσματικότερη συσχέτιση της εκπαίδευσης και του περιεχομένου της με την αγορά εργασίας. Απασχόληση: στην Εκπαίδευση, στις Υπηρεσίες Απασχόλησης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε Συμβουλευτικούς Σταθμούς και σε άλλους αντίστοιχους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς.

4 Πρόγραμμα κ κανονισμός σπουδών στο www.eppaikpesyp.aspete.gr

5 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Σε φορείς όπως:
Υπηρεσίες ΥΠΕΠΘ – EOΠΠΕΠ- ΚΕΣΥΠ Συμβουλευτικά Κέντρα - Γραφεία Διασύνδεσης -Συμβουλευτικοί Σταθμοί Ειδικές Σχολικές Μονάδες ΟΑΕΔ -Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων Νοσοκομεία / Κλινικές / Κέντρα Υγείας Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα Ιδρύματα Προστασίας Ανηλίκων Κέντρα Ψυχικής Υγείας Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Τσιγγάνων ΚΑΠΗ Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

6 Υποχρεώσεις φοιτητών Παρακολούθηση & επιτυχής εξέταση μαθημάτων : 6 α’ εξ (13 ώρες/βδομάδα) + 5 β’ εξ (12 ώρες/βδομάδα) Υποχρέωση παρακολούθησης τουλάχιστον των 2/3 των ωρών που πραγματοποιήθηκαν, ειδάλλως ο φοιτητής δεν δικαιούται να συμμετάσχει στην τελική γραπτή εξέταση στο μάθημα αυτό. Η αξιολόγηση του κάθε μαθήματος περιλαμβάνει γραπτή εργασία και τελική γραπτή εξέταση. Η γραπτή ατομική εργασία είναι απαραίτητη. παρουσιάζεται στην τάξη και συμμετέχει κατά 40% στον τελικό βαθμό.

7

8 Επιπλέον οι φοιτητές θα πρέπει, για να λάβουν το Πιστοποιητικό Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό, να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 300 ώρες πρακτικής άσκησης σε φορείς εφαρμογής του θεσμού και να έχουν εκπονήσει επιτυχώς διπλωματική εργασία. Η πρακτική άσκηση δύναται να αρχίζει μετά την 6η εβδομάδα του Α΄εξαμήνου της φοίτησης, ενώ η Διπλωματική εργασία αναλαμβάνεται με την εγγραφή του φοιτητή στο β’ εξάμηνο.

9 Παρακολούθηση των μαθημάτων του Β΄ εξάμηνου είναι δυνατή μόνον αν έχει προηγηθεί επαρκής και επιτυχής φοίτηση τουλάχιστον του 60% των μαθημάτων του Α΄ εξαμήνου Οι φοιτητές του Προγράμματος έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Πρόγραμμα εντός 5 ακαδημαϊκών εξαμήνων.

10 Επιστ.Υπεύθυνη: rkalouri@aspete.gr
Επικοινωνία: Στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ Επιστ.Υπεύθυνη: Τηλ ,


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Επιστ. Υπεύθυνη: Καθηγ. Ράνυ Καλούρη, rkalouri@aspete.gr."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google