Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Γραφείο Διασύνδεσης- Υποτροφίες, Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Γραφείο Διασύνδεσης- Υποτροφίες, Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Γραφείο Διασύνδεσης- Υποτροφίες, Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών»
«Γραφείο Διασύνδεσης- Υποτροφίες, Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών» Εισήγηση: Γκανέτσος Θεόδωρος, Καθηγητής Τμ. Ηλεκτρονικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γρ. Διασύνδεσης Τ.Ε.Ι ΛΑΜΙΑΣ

2 Το Γραφείο Διασύνδεσης
 Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας είναι ένας θεσμός που λειτουργεί από το 1997 με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Παιδείας (Επιχειρησιακό πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ ) και στην παρούσα φάση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΤΕΙ Λαμίας (ΔΑΣΤΑ).

3 Τι είναι το Γραφείο Διασύνδεσης;
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Λαμίας είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται τόσο στους φοιτητές και αποφοίτους των τμημάτων του Ιδρύματος όσο και στους παραγωγικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής. Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί ως «συνδετικός κρίκος» μεταξύ της Εκπαίδευσης και της Παραγωγής διευκολύνοντας τους πτυχιούχους του Ιδρύματος να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία καθώς και τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που αναζητούν υποψήφιους συνεργάτες.

4 Ποιος είναι ο βασικός στόχος του;
η συνεργασία με τους σπουδαστές και τους αποφοίτους σχετικά με τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους μετά την αποφοίτησή τους. Να αποτελέσει αρωγό στοιχείο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της γενικότερης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας όλων των φοιτητών και αποφοίτων των Τμημάτων του T.E.I Λαμίας.

5 Δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης
Ενημέρωση για Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες Υποστήριξη στην πρακτική άσκηση και την αναζήτηση εργασίας Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Συμβουλευτική Πρόληψης Ψυχολογικών Δυσκολιών

6 Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες
Παρέχει πληροφορίες για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που λειτουργούν τόσο σε ελληνικά Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. όσο και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του Eξωτερικού μέσω του αρχείου του καθώς και μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

7 Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες
Ενημερώνει τους φοιτητές για τις υποτροφίες που προσφέρονται τόσο για μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό διαθέτει ενημερωτικό υλικό για φορείς και κληροδοτήματα που χορηγούν υποτροφίες σε σπουδαστές και ενημερώνει για τις απαραίτητες προϋποθέσεις\προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

8 Υποστήριξη στην πρακτική άσκηση και την αναζήτηση εργασίας
Συνδέει τον εκπαιδευτικό με τον εργασιακό χώρο. Υποστηρίζει την προετοιμασία των σπουδαστών για την αγορά εργασίας μέσω της πληροφόρησης για διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Λαμίας απευθύνεται στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημόσιου τομέα, σε τοπικούς φορείς και οργανισμούς με στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή.

9 Υποστήριξη στην πρακτική άσκηση και την αναζήτηση εργασίας
Βρίσκεται σε συνεχή με τις επιχειρήσεις και διευκολύνει στην αναζήτηση κατάλληλου εργατικού δυναμικού ενημερώνοντας τους για τις ειδικότητες των αποφοίτων του ιδρύματος που ενδεχομένως να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εταιρείας. Διατηρεί βάση δεδομένων με βιογραφικά σημειώματα αποφοίτων απ’ όπου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν τον κατάλληλο συνεργάτη και να επικοινωνήσουν μαζί του και βάση δεδομένων κενών θέσεων εργασίας και φορέων απασχόλησης απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι μπορούν να αναζητήσουν τον κατάλληλο εργοδότη και να επικοινωνήσουν μαζί του

10 Υποστήριξη στην πρακτική άσκηση και την αναζήτηση εργασίας
Διευκολύνει την επαφή των τελειόφοιτων και των επιχειρήσεων που επιθυμούν να απασχολήσουν σπουδαστές στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης. Δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να προβληθούν στους σπουδαστές του Τ.Ε.Ι Λαμίας είτε μέσω ενημερωτικού και διαφημιστικού υλικού το οποίο διαθέτουν στη βιβλιοθήκη του Γραφείου Διασύνδεσης είτε μέσω συμμετοχών σε εκδηλώσεις του Γραφείου Διασύνδεσης όπως η «ημέρα καριέρας» όπου τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν τις δικές τους ανάγκες για την πρόσληψη εργατικού δυναμικού και να έρθουν σε προσωπική επαφή και γνωριμία με τους ενδιαφερόμενους τελειόφοιτους και πτυχιούχους είτε μέσω της ιστοσελίδας του Γραφείου Διασύνδεσης.

11 Ατομική συμβουλευτική φοιτητών Ομαδική Συμβουλευτική φοιτητών
Οι υπηρεσίες Συμβουλευτικής του Γραφείου Διασύνδεσης περιλαμβάνουν τις ακόλουθες δραστηριότητες: Ατομική συμβουλευτική φοιτητών Ομαδική Συμβουλευτική φοιτητών Διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και ημερίδων σε συνεργασία με Κέντρα Ερευνών και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα με ανάλογους επιστημονικού στόχους. Διεξαγωγή ερευνών και μελετών σχετικών με τη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό για την αξιολόγηση και την μελλοντική βελτίωση των δραστηριοτήτων του Γραφείου.

12 Στελέχωση του Γραφείου
Γκανέτσος Θεόδωρος, Καθηγητής Ηλεκτρονικής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, Βελαώρα Χρυσούλα, Πληροφορικός ΠΕ Υπεύθυνη Διαχείρισης του Δικτυακού Τόπου του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΙ Λαμίας. Μπούρα Έφη, Ψυχολόγος ΠΕ Υπεύθυνη Συμβουλευτικών και Ψυχολογικών Υπηρεσιών του Γραφείου Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας Τσιρώνης Κωνσταντίνος, Πληροφορικός ΤΕ Υπεύθυνος συμβουλευτικής σε σπουδαστές ΑΜΕΑ και σπουδαστές προερχόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

13 Λειτουργία-Τρόποι επικοινωνίας
Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά, από τις 08.00– στο χώρο του Γραφείου Διασύνδεσης, στον 1ο όροφο του κτιρίου της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή με φαξ στο , να επισκεφθούν ην ιστοσελίδα του Γραφείου στο και στο και στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook. Οι ενδιαφερόμενοι επίσης μπορούν να ενημερωθούν από το διμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό με τίτλο «Join us» που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Γραφείου

14 Πρόγραμμα L.L.P. - Erasmus
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ Πρόγραμμα L.L.P. - Erasmus Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

15 Τι σημαίνει η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα;
Για μία χρονική περίοδο (3 μήνες έως 12 μήνες το ανώτερο) αντί να σπουδάζεις στο Ίδρυμα στο οποίο είσαι εγγεγραμμένος, μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα σε κάποιο Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Φυσικά για να συμβεί αυτό, το Πανεπιστήμιο Προέλευσης θα πρέπει να έχει υπογράψει διμερή συμφωνία συνεργασίας με κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.

16 Πότε μπορώ να λάβω μέρος στο πρόγραμμα;
Αρκεί να έχεις ολοκληρώσει το πρώτο έτος των σπουδών σου. Βασική προϋπόθεση επίσης είναι η καλή γνώση τουλάχιστον της Αγγλικής Γλώσσας, η γνώση της οποίας πρέπει να πιστοποιείται με προσκόμιση πιστοποιητικών / διπλωμάτων.

17 Πότε γίνονται οι αιτήσεις συμμετοχής;
Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις συμμετοχής είναι: Χειμερινό εξάμηνο 1 Μαρτίου- 30 Μαρτίου κάθε έτους Εαρινό εξάμηνο αρχές Σεπτέμβρη – 10 Νοεμβρίου κάθε έτους Την αίτηση συμπληρώνεις στο γραφείο ERASMUS

18

19

20

21 Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "«Γραφείο Διασύνδεσης- Υποτροφίες, Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google