Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προσανατολισμού N. Ιωνίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προσανατολισμού N. Ιωνίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προσανατολισμού N. Ιωνίας
ΚΕντρο ΣΥμβουλευτικής Προσανατολισμού N. Ιωνίας Δομή του Υπουργείου Παιδείας Στο β΄όροφο του 5ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας τηλ. & φαξ mail:

2 Στελεχώνεται Από 2 εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

3 Απευθύνεται Σε μαθητές από 14 χρόνων, 80 σχολείων, Γυμνασίων/ Λυκείων της Β΄Αθήνας από τη Ν. Ιωνία μέχρι την Ερυθραία Σε υποψηφίους για τα ΑΕΙ, ΤΕΙ αλλά και για κάθε άλλη σχολή κατάρτισης καιεπιμόρφωσης Σε γονείς Σε εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον ΣΕΠ στο Γυμνάσιο ή υλοποιούν Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας

4 Συνεργάζεται Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Με κοινωνικούς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής. Με το Υπουργείο Παιδείας, ΕΟΠΠΕΠ, ΟΑΕΔ, ΑΕΙ, ΤΕΙ και τα Γραφεία Διασύνδεσης τους.

5 Ως δεξιότητα χαρακτηρίζεται η δυνατότητα ενός ατόμου να επιτυγχάνει κάποιο συγκεκριμένο επιθυμητό αποτέλεσμα, με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια και χρόνο. Οι δεξιότητες δεν είναι έμφυτες στα άτομα, αλλά αποκτώνται/αναπτύσσονται με τη μάθηση μέσω της εκπαίδευσης και της πρακτικής εξάσκησης.

6 CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης)
Δεξιότητες ζωής Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ενεργοποίηση των ατόμων Ενσυναίσθηση, ενθάρρυνση, ευρηματικότητα, κριτική ανάγνωση πληροφοριών, Εναλλακτικές εκπαιδευτικές & επαγγελματικές επιλογές Μετάβαση από τη μια κατάσταση στην άλλη ή από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη ( από Δευτεροβάθμια στην Τριτοβάθμια) Αυτογνωσία, Αυτοαντίληψη, Αυτοπεποίθηση, ταραγμένη οικονομία, ρευστότητα, οικονομικά – οργανωσιακά μοντέλα, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δια βίου μάθηση, εργασιακές μετακινήσεις, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, απορρόφηση στην Αγορά Εργασίας, προϋπηρεσία, κίνητρο, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών, εθελοντισμός,


Κατέβασμα ppt "Προσανατολισμού N. Ιωνίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google