Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η αρχή της ανεξαρτησίας των κινήσεων. 40 m Η βάρκα κατευθύνεται στο Α με ταχύτητα 4 m/s. Το ρεύμα του ποταμού έχει ταχύτητα 3 m/s.Που θα φτάσει ; Η βάρκα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η αρχή της ανεξαρτησίας των κινήσεων. 40 m Η βάρκα κατευθύνεται στο Α με ταχύτητα 4 m/s. Το ρεύμα του ποταμού έχει ταχύτητα 3 m/s.Που θα φτάσει ; Η βάρκα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η αρχή της ανεξαρτησίας των κινήσεων.

3 40 m Η βάρκα κατευθύνεται στο Α με ταχύτητα 4 m/s. Το ρεύμα του ποταμού έχει ταχύτητα 3 m/s.Που θα φτάσει ; Η βάρκα θα΄αποκτήσει και την ταχύτητα του ρεύματος. Τελικά θα κινηθεί με ταχύτητα : Α Β

4 40 m Α Β Από το Πυθαγόρειο θεώρημα βγαίνει ότι : φ και Άρα : ΑΒ = 30 m

5 40 m Α Β Από το Πυθαγόρειο θεώρημα βγαίνει ότι : φ Άρα : ΑΒ = 30 m O Κινείται με ταχύτητα 5 m/s, επομένως φτάνει σε χρόνο 10 s στο Β.

6 40 m Φανταστείτε, τώρα, ότι κλείνουμε το ρεύμα του ποταμού και η βάρκα τον διασχίζει. Α O Θέλει χρόνο :

7 40 m Αν όταν φτάσει στο Β ακινητοποιηθεί και διαδοχικά κινηθεί με την ταχύτητα του ρεύματος, τότε σε 10 s θα μετακινηθεί : Α Β O Δηλαδή θα φτάσει πάλι στο Β. 30 m

8 40 m Το συμπέρασμα είναι ότι φτάνει στο ίδιο σημείο είτε εκτελέσει τις κινήσεις ταυτόχρονα για 10 s, είτε διαδοχικά ( με οποιαδήποτε σειρά ) την κάθε μια για 10 s. Α Β O 30 m

9 Αρχή ανεξαρτησίας των κινήσεων Αρχή της επαλληλίας ή Η θέση ενός κινητού, το οποίο εκτελεί ταυτόχρονα πολλές κινήσεις επί χρόνο t, καθορίζεται αν το κινητό εκτελέσει τις κινήσεις αυτές ανεξάρτητα και διαδοχικά, την καθεμία επί τον ίδιο χρόνο t. Η ταχύτητα (και η επιτάχυνση) που θα παρουσιάσει το κινητό μετά χρόνο t, είναι το διανυσματικό άθροισμα των ταχυτήτων (ή των επιταχύνσεων) που θα είχε το κινητό αν εκτελούσε κάθε κίνηση ανεξάρτητα επί χρόνο t.

10 Οριζόντια βολή

11

12 Το σώμα εκτελεί ταυτόχρονα ευθύγραμμη ομαλή κίνηση και ελεύθερη πτώση.

13 Η οριζόντια προβολή του εκτελεί ευθύγραμμη ομαλή κίνηση Η κατακόρυφη προβολή του εκτελεί ελεύθερη πτώση.

14 Ένα σώμα βάλλεται οριζόντια με ταχύτητα U o. Που θα βρίσκεται την στιγμή t ; Ας εκτελέσει πρώτα την ευθύγραμμη ομαλή κίνηση.

15 Ένα σώμα βάλλεται οριζόντια με ταχύτητα U o. Που θα βρίσκεται την στιγμή t ; Ας εκτελέσει τώρα ελεύθερη πτώση.

16 Υπολογισμός της ταχύτητας Η οριζόντια κίνηση έχει ταχύτητα : Μετά την ελεύθερη πτώση αποκτά ταχύτητα : Η συνολική του ταχύτητα είναι :

17 Υπολογισμός της ταχύτητας Πόση είναι η επιτάχυνση ;

18 Εφαρμογή Σ’ ένα τόπο όπου g = 10 m / s 2, ένα μπαλάκι βάλλεται οριζόντια με ταχύτητα 15 m / s, από ύψος 20 m. Η = 20 m Σε πόση απόσταση από την βάση του πύργου θα πέσει ; Τι ταχύτητα θα έχει ;

19 Εφαρμογή Ας πέσει πρώτα. Η = 20 m Έχει ταχύτητα :

20 Εφαρμογή Η = 20 m Ας κινηθεί με σταθερή ταχύτητα U o τώρα, για 2 s.

21 Όταν φτάνει στο έδαφος :

22 Εφαρμογή Ποιο θα φτάσει πρώτο στο πάτωμα ;

23 Το αεροπλάνο αφήνει την βόμβα ακριβώς την στιγμή που περνά πάνω από το κάστρο. Θα το πετύχει ;

24 Μόλις εκπυρσοκροτεί το όπλο ο πίθηκος αφήνει το κλαδί. Θα επιβιώσει ;


Κατέβασμα ppt "Η αρχή της ανεξαρτησίας των κινήσεων. 40 m Η βάρκα κατευθύνεται στο Α με ταχύτητα 4 m/s. Το ρεύμα του ποταμού έχει ταχύτητα 3 m/s.Που θα φτάσει ; Η βάρκα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google