Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια, που καταναλώνει άμεσα ο άνθρωπος, ανήκουν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, τα κουκκιά, τα μπιζέλια, τα φιστίκια κλπ. Στην κατηγορία των όσπριων, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή διάφορων καταναλωτικών προϊόντων, την πρώτη και βασική θέση κατέχει η σόγια. Από τη σόγια παρασκευάζονται σήμερα πάνω από 120 διαφορετικά καταναλώσιμα από τον άνθρωπο προϊόντα μεταξύ των οποίων κρέας, τυρί, γάλα, κακάο, βούτυρο κλπ

2 Τα όσπρια είναι μια κατηγορία λαχανικών στην οποία ανήκουν τα φασόλια, τα κουκιά, η φακή, το λουβί, το ρεβίθι, η σόγια και άλλα.

3 Όσπρια: Ποια είναι τα μυστικά τους;
Τα όσπρια είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα που υπάρχουν. Είναι πολύ καλές πηγές πρωτεϊνών και ορισμένα από αυτά μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας στη διατροφή μας. είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, κάλιο, φολικό οξύ, σίδηρο και μαγνήσιο.

4 ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Παράλληλα τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης αίματος γεγονός το οποίο προστατεύει την καρδία. έχουν ψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικές ουσίες οι οποίες πιθανόν να συμβάλλουν στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΣΠΡΙΑ Αρκετά από τα όσπρια, όπως τα φασόλια, τα κουκιά, το ρεβίθι, το λουβί, χρειάζονται να ενυδατωθούν πριν από το μαγείρεμα. Για αυτό είναι καλό να τοποθετούνται σε νερό για μια νύκτα πριν από το μαγείρεμα. Τα όσπρια σε κονσέρβες είναι επίσης μια άλλη καλή επιλογή.  ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

6 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΣΠΡΙΑ Ρεβύθια στο φούρνο
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!!! Χλωρά κουκιά τηγανιτά Φακές σούπα Κουκιά με Αγκινάρες Κουκιά και αρακάς φρέσκα

7


Κατέβασμα ppt "ΟΣΠΡΙΑ Τα όσπρια χρησιμοποιούνται άμεσα για τη διατροφή του ανθρώπου, ενώ πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων. Ανάμεσα στα όσπρια,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google