Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πυραμίδα των τροφών. Το σώμα μας είναι σαν ένα αυτοκίνητο ……………………………………. Ένα καλό αυτοκίνητο χρειάζεται καλή μηχανή, σταθερά λάστιχα και βενζίνη. Ένας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πυραμίδα των τροφών. Το σώμα μας είναι σαν ένα αυτοκίνητο ……………………………………. Ένα καλό αυτοκίνητο χρειάζεται καλή μηχανή, σταθερά λάστιχα και βενζίνη. Ένας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πυραμίδα των τροφών

2 Το σώμα μας είναι σαν ένα αυτοκίνητο ……………………………………. Ένα καλό αυτοκίνητο χρειάζεται καλή μηχανή, σταθερά λάστιχα και βενζίνη. Ένας υγιές σώμα χρειάζεται ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ, ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ και ΛΙΠΗ!

3 Οι ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΔΕΣ, oι ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ και τα ΛΙΠΗ αποτελούν τις τρεις βασικές θρεπτικές ουσίες των τροφών υδατάνθρακες…….... πρωτεΐνες λίπη………..

4 ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ!!!

5 Οι υδατάνθρακες περιέχονται στο ψωμί, στο ρύζι, στην πατάτα, στα ζυμαρικά, στα δημητριακά πρωινού, στο γάλα, στα όσπρια, στο γιαούρτι, στα φρούτα και στα λαχανικά.

6 Τρώγοντας καθημερινά από αυτές τις τροφές θα είστε οι μικροί σουπερμαν και σίγουρα η δασκάλα σας θα είναι ευχαριστημένη από τις επιδόσεις σας !!

7 Γνωρίζετε τους Βιταμινιξ;; Πρόκειται για δυο παιδιά, το Γιάννη και τη Σοφία! ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ

8 Οι Βιταμινιξ λατρεύουν να τρώνε φρούτα και λαχανικά!! Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες!!

9  Μια ισχυρή ασπίδα ενάντια στα Κρυολογήματα……………….. Υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα  Ενέργεια και ζωντάνια Οι Βιταμίνες μας προσφέρουν:

10 Τρώγε και εσύ 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά για να μπεις στην υπέροχη παρέα των ΒΙΤΑΜΙΝΙΞ!!

11 Γάλα και άλλα Στο σώμα μας ζει ο Λάκης οΤρεχάλας. Ο κ. Τρεχάλας σε βοηθάει να γίνει ψηλός ! Πώς; Η δουλειά του είναι χτίστης και με τα άσπρα τουβλάκια του ……………………………χτίζει το σώμα σου για να ψηλώσεις! Τα τουβλάκια όμως τα παίρνει από την τροφή σου! Ψάξε και βρες στο ψυγείο της μαμάς τις τροφές που κρύβουν τουβλάκια…

12 …ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ…

13 Ο κεραυνός Μακουιν χρειάζεται μια καλή μηχανή για να είναι γρήγορος. Το σώμα μας χρειάζεται τις ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ!

14 Τις πρωτεΐνες τις βρίσκουμε στο κρέας, στο ψάρι, στο γάλα, στο γιαούρτι, στα αυγά, στο τυρί και στα όσπρια.

15 Αν δε τρώμε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, το σώμα μας δε θα αναπτυχθεί σωστά και σύντομα θα αρρωστήσει!

16 …ΛΙΠΗ…

17 Το σώμα μας έχει κρυφές αποθήκες, που κρύβει εκεί τα λίπη για να τα χρησιμοποιήσει σε ώρες ανάγκης.

18 Υπάρχουν καλά και κακά λίπη. Τα καλά λίπη δίνουν υγεία στον οργανισμό και βοηθούν στην καλή λειτουργία του! Τα καλά λίπη τα συναντάμε στο ελαιόλαδο!

19 Τα κακά λίπη δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό και κυρίως στην καρδιά και στο αίμα μας.

20 Τα λίπη αυτά τα βρίσκουμε στα κόκκινα κρέατα, στα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, στο τυρί, στις άσπρες σάλτσες, στα αλλαντικά, στα τηγανητά και στα γλυκά.

21 Γι΄ αυτό πρέπει να τα τρώμε σε μικρή ποσότητα και όχι πολύ συχνά. Διαφορετικά θα έχουμε προβλήματα υγείας και θα γίνουμε υπέρβαροι.


Κατέβασμα ppt "Πυραμίδα των τροφών. Το σώμα μας είναι σαν ένα αυτοκίνητο ……………………………………. Ένα καλό αυτοκίνητο χρειάζεται καλή μηχανή, σταθερά λάστιχα και βενζίνη. Ένας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google