Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
H αρχαία Ελληνική κουζίνα
2
Οι διατροφικές συνήθειες
Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνωνχαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγετο η ελληνική γεωργική δραστηριότητα. Θεμέλιο τους ήταν η λεγόμενη «μεσογειακή τριάδα»:[α] σιτάρι, λάδι καικρασί. Στη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνωνσυναντούμε τα δημητριακά σιτάρι και, σε περιπτώσεις ανάγκης, μείγμα κριθαριού με σιτάρι, από το οποίο παρασκευαζόταν ο άρτος. Τα δημητριακά συνοδεύονταν συνήθως από οπωροκηπευτικά (λάχανα, κρεμμύδια, φακές και ρεβύθια)
3
Γεύματα Ιδιωτικά Συμπόσιον Συσσίτια
4
Τρόφιμα Δημητριακά και ψωμί Φρούτα, λαχανικά και όσπρια Κρέας Ψάρι
Αυγά και γαλακτοκομικά Άλλα φαγητά
5
Ποτά Οίνος Κυκεών και Πτισάνη
6
Ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες
Χορτοφαγία Διατροφή των αρρώστων Διατροφή των αθλητών της αρχαιότητας
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.