Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H αρχαία Ελληνική κουζίνα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H αρχαία Ελληνική κουζίνα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H αρχαία Ελληνική κουζίνα

2 Οι διατροφικές συνήθειες
Τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνωνχαρακτήριζε η λιτότητα, κάτι που αντικατόπτριζε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγετο η ελληνική γεωργική δραστηριότητα. Θεμέλιο τους ήταν η λεγόμενη «μεσογειακή τριάδα»:[α] σιτάρι, λάδι καικρασί. Στη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνωνσυναντούμε τα δημητριακά σιτάρι και, σε περιπτώσεις ανάγκης, μείγμα κριθαριού με σιτάρι, από το οποίο παρασκευαζόταν ο άρτος. Τα δημητριακά συνοδεύονταν συνήθως από οπωροκηπευτικά (λάχανα, κρεμμύδια, φακές και ρεβύθια)

3 Γεύματα Ιδιωτικά Συμπόσιον Συσσίτια

4 Τρόφιμα Δημητριακά και ψωμί Φρούτα, λαχανικά και όσπρια Κρέας Ψάρι
Αυγά και γαλακτοκομικά Άλλα φαγητά

5 Ποτά Οίνος Κυκεών και Πτισάνη

6 Ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες
Χορτοφαγία Διατροφή των αρρώστων Διατροφή των αθλητών της αρχαιότητας


Κατέβασμα ppt "H αρχαία Ελληνική κουζίνα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google