Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιταλία Ισπανία Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιταλία Ισπανία Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιταλία Ισπανία Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Comenius 1.1 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ Ιταλία Ισπανία Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

2 Οι έφηβοι στη μουσική αναζητούν τον χαρακτήρα τους
Η μουσική προσφέρει διασκέδαση ηρεμία χαλάρωση Οι έφηβοι στη μουσική αναζητούν τον χαρακτήρα τους κάτι που να τους εκφράζει το στυλ τους.

3 ΕΙΔΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΕΝΤΕΧΝΟ ΛΑΪΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ / ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΠΟΠ ΡΟΚ HIP-HOP / LOWBAP

4 ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ Ρεμπέτικη μουσική ή Ρεμπέτικο ονομάζεται το ελληνικό αστικό λαϊκό τραγούδι που εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και απέκτησε την γνώριμη μορφή του, περίπου μέχρι την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Η μουσική αυτή εξελίχθηκε κυρίως στα λιμάνια ελληνικών πόλεων όπου ζούσε η εργατική τάξη (τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο) και στη συνέχεια πέρασε και σε άλλα αστικά κέντρα.

5 Καλλιτέχνες Tσιτσάνης Βασίλης

6 Καλλιτέχνες Βαμβακάρης Μάρκος

7 ΕΝΤΕΧΝΟ Εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του αρχές δεκαετίας του 1960 με πρωτεργάτες τους: Μάνο Χατζηδάκη (Ο Κύκλος με την κιμωλία, Παραμύθι χωρίς Όνομα)

8 Καλλιτέχνες Θεοδωράκης Μίκης

9 Καλλιτέχνες Χατζιδάκης Μάνος

10 Μαρκόπουλος Γιάννης

11 ΛΑΙΚΟ Το λαϊκό τραγούδι χωρίζεται σε δυο κατηγορίες :Αμανές και Αμανετζής

12 Καλλιτέχνες Διονύσης Σαββόπουλος

13 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

14

15

16 ΚΡΗΤΙΚΑ       Οι Μαντινάδες είναι η πιο συνηθισμένη μορφή λαϊκού τραγουδιού και αποτελούν ποιητικό είδος διαδεδομένο σε ολόκληρη την Κρήτη. 

17 ΠΟΝΤΙΑΚΑ Τα τραγούδια του ποντιακού λαού, ένα από τα πιο εξαίρετα μνημεία του ελληνικού λόγου, κινούν την ψυχή τόσο του καλλιτέχνη, όσο και του ακροατή.

18 ΠΟΠ Η ελληνική ποπ μουσική αποτελεί ένα είδος μουσικής που δημιουργείται από Ελληνικούς και σκοπός της είναι να δημιουργήσει το ηχητικό υπόβαθρο για κάθε έκφανση μοντέρνας ελληνικής διασκέδασης με απώτερο σκοπό την έκσταση και την κάθαρση.

19 Καλλιτέχνες ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΛΕΝΑ

20 Καλλιτέχνες Καλομοίρα

21 Καλλιτέχνες Χατζηγιάννης Μιχάλης

22 Η ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ Η μουσική ροκ (rock)χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη, χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών η οποία συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς. Το Heavy metal είναι είδος Ροκ μουσικής που δημιούργησαν ένα βαρύ ήχο εστιασμένο στην κιθάρα και τα ντραμς, με χαρακτηριστικά μεγάλη παραμόρφωση στον ήχο της κιθάρας και τα γρήγορα σόλο.

23 Κίτρινα Ποδήλατα Τα Κίτρινα Ποδήλατα είναι ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα. Οι Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς είναι οι εμπνευστές και δημιουργοί.

24 Ξύλινα Σπαθιά Τα Ξύλινα Σπαθιά ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ροκ συγκροτήματα της Ελλάδας. Εμφανίζονται στη δισκογραφία το ΄93. Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη. Ξύλινα Σπαθιά        

25 Πυξ Λαξ Οι Πυξ Λαξ ήταν ελληνικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1989 και διαλύθηκε το 2004. Τα βασικά μέλη ήταν οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας , Μάνος Ξυδούς.

26 Raining Pleasure Οι Raining Pleasure είναι ελληνικό συγκρότημα ποπ μουσικής από την Πάτρα. Ξεκίνησαν το 1990 με το όνομα Rest In Peace και τραγουδούν τραγούδια μόνο στα αγγλικά. Το 1992 άλλαξαν το όνομα τους στο σημερινό. Ο πρώτος τους δίσκος ήταν το 1994 σε Demo ενώ το άλμπουμ Nostalgia ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Τραγούδια από αυτό το άλμπουμ παίχτηκαν και σε ευρωπαϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα τραγούδια Is That Yoo? και Julies Birthday κυκλοφόρησαν σε διπλό δίσκο στην Ευρώπη. Το ίδιο έγινε και το 1999 με το τραγούδι τους Is That Yoo που κυκλοφόρησε σε δίσκο σε πολλές χώρες. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι οι Vasilikos , o X-Jeremy, o Jay και ο Sak.

27 Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, συμπληρώνοντας πλέον 30 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι, έχει αποκτήσει σίγουρα το σημάδι του μεγάλου "ερμηνευτή", μα και του αεικίνητου ροκά.

28 Η Rap μουσική

29 Η μουσική rap αποτελεί την μουσική έκφραση της κουλτούρας του hip-hop και έχει τις ρίζες της στην αφρικανική μουσική. Πρόκειται για μουσική, η οποία δίδει έμφαση στους στίχους και η μουσική είναι συνοδευτική και δευτερεύουσας μέριμνας. Οι στίχοι έχουν μεγάλη έκταση και εκφράζουν καθημερινά βιώματα και εμπειρίες. Οι στίχοι σε τραγούδια ορισμένων καλλιτεχνών αποκτούν πολιτική προέκταση κυριότατα ανατρεπτική.

30 Ημισκούμπρια Δεν είναι τα παιδιά μιας γειτονιάς. Είναι τρία παιδιά από τρεις διαφορετικές γειτονιές που συναντήθηκαν τυχαία το '92 εξαιτίας μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Δημήτρης Μεντζέλος Μιθριδάτης Κώστας Κωστάκος

31 Eισβολέας Ο Ηλίας Παπανικολός, κατά κόσμον, Εισβολέας, ξεκίνησε την εποχή που το hip hop στην Ελλάδα ξεκινούσε τη διαδρομή του... Γνωστός για τη funky διάθεση και τη θετική ενέργεια που μεταδίδει κάνοντας το κόσμο να περνάει καλά!

32 Goin’ Through Οι Goin'Through, ο Νίκος Βουρλιώτης και ο Μιχάλης Παπαθανασίου Οι Goin'Through έχουν κυκλοφορήσει 3αλμπουμ, 1maxi-single, 4cd-singles και 1cd Έχουν κάνει συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχοντας σε μεγάλες διοργανώσεις φεστιβάλ όπως η συναυλία της Διεθνούς Αμνηστείας.

33 THANKS FOR YOUR PATIENCE …
THIS WAS A PRODUCTION OF : ELENI TSIOUPA KSENIA KOTTAKI NATHALIE PAPANTONIOU

34 THE END…


Κατέβασμα ppt "Ιταλία Ισπανία Ελλάδα Θέμα: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google