Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

HIP HOP ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "HIP HOP ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 HIP HOP ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ

2 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ο προβληματισμος του project ηταν να διαπιστωσουμε ποση απήχηση εχει το hip hop στον κοσμο μεσω τον ραδιοφωνικών εκπομπων.

3 ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ Ο Εισβολέας , κατά κόσμον, Ηλίας Παπανικολός, ξεκίνησε την εποχή που το hip hop στην Ελλάδα ξεκινούσε τη διαδρομή του… Περ’ από τις δυσκολίες και τις «κακουχίες» που περνούσε η κουλτούρα αυτή κατάφερε με τον τρόπο του να συμβάλει στην άνθηση και την ανύψωση της. Γνωστός για τη funky διάθεση και τη θετική ενέργεια που μεταδίδει κάνοντας το κόσμο να περνάει καλά! Έχει συνεργαστεί με διάφορα γνωστά ονόματα του χώρου όπωςΤακι Τσαν, Γέλω, Ρόδες, Μηδενιστή, Ταραξία, Υποχθόνιο DJ Alx, Guru και έχει κυκλοφορήσει δισκογραφικά με Άλφα Γάμα, Τιγρέ Σποράκια, Αφιερωμένα Τρία, Σκοτεινή Πλευρά, ενώ η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά σαν Εισβολέας θα κυκλοφορήσει απο την Big Fiasco / Minos-EMI με τίτλο «Νταλαβέρι με το γνήσιο». Ακόμα έχει κυκλοφορήσει 7 mixtapes «must» για τους φίλους του είδους και του λαϊκού βεβαίως… Τον Εισβολέα διακρίνει η απλότητα και η ποιότητα στο hip hop που την δίνει απλόχερα στη κοινωνία συνεχίζοντας να είναι δραστήριος και διασκεδαστής!

4 ΕΜΙΝΕΜ Ο Μάρσαλ Μπρους Μάδερς (Marshall Bruce Mathers III) (γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου,1972), πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Eminem από την προφορά των αρχικών του ονόματός του, έχει βραβευτεί με Όσκαρ και πολλαπλά Γκράμι για την πολυδιάστατη δράση του στην Αμερικανική σόουμπιζ (ως ράπερ, παραγωγός μουσικής και περιστασιακός ηθοποιός). Ανακαλύφθηκε από τον ράπερ και παραγωγό Dr. Dre και υπέγραψε με την εταιρία του, Aftermath Entertainment. Μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών μεταξύ των καλλιτεχνών ραπ. Κατέχει επίσης, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, το ρεκόρ σε πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας ενός δίσκου, καθώς το "The Marshall Mathers LP" πούλησε 1,7 εκατομμύρια αντίγραφα (ο Snoop Dogg με το "Doggystyle" είχε πουλήσει 1,5 εκατομμύρια αντίγραφα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του). Ο Eminem θεωρείται αξιόλογος επειδή έχει την ικανότητά να αλλάζει τον τόνο και το ύφος της φωνής του πολλές φορές μέσα σε ένα τραγούδι χωρίς να χάνει το ρυθμό, ενώ έχει διακριθεί και για την δεξιοτεχνία του στην σύνθεση μουσικής και στίχων. Παρόλα αυτά είναι επίσης γνωστός για τους αντικρουόμενους και προσβλητικούς στίχους που περιβάλλουν τα τραγούδια του. Το 1995, κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο έργο του, το Fuckin’ Backstabber μαζί με τους Soul Intent. Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το underground άλμπουμ Infinite. Το άλμπουμ δεν έλαβε καθόλου καλές κριτικές, με τους περισσότερους να λένε ότι το στυλ του Eminem ήταν παρόμοιο με αυτό του Νas και του AZ.

5 ICE CUBE Ο O'Shea Jackson, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Ice Cube είναι αφροαμερικανός ράπερ, ηθοποιός, μουσικός παραγωγός και παραγωγός ταινιών. Γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1969 στο Compton, μια γειτονιά-γκέτο του South Central στπ Λος Άντζελες. Από 16 χρονών άρχισε να γράφει στίχους, και μαζί με τον Sir Jinx έκαναν το γκρουπ C.I.A. (Cru In Action) ενώ εμφανιζόταν και τραγουδούσε σε πάρτυ με τον φίλο του Dr. Dre. Το 1987, ο Ice Cube, o Dr. Dre, o MC Ren, o D.O.C. και ο DJ Yella έκαναν συμβόλαιο με την Ruthless Records του Eazy E, με τον οποίο δημιούργησαν τους N.W.A. (Niggaz With Attitude), και ήταν οι πρωτοπόροι του gangsta rap. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ N.W.A. and the Posse. O Ice Cube και ο D.O.C. έγραψαν τους στίχους και στο επόμενο άλμπουμ Straight Outta Compton (1988) το οποίο έκανε μεγάλες πωλήσεις, έγινε αποδεκτό από την κοινωνία του Λος Άντζελες και όλης της Αμερικής, αλλά προκάλεσε και το ενδιαφέρον της αστυνομίας, για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσαν. Οι N.W.A. είχανε γίνει διάσημοι πλέον, όταν έφυγε ο D.O.C., ενώ το 1989 έφυγε και ο ίδιος ο Ice Cube, επειδή ο Eazy E εκμεταλλευόταν οικονομικά αυτόν και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος.Επισης εμφανιζεται και στο παιχνιδι GTA San Andreas μαζι με τον Eazy-E,τον 50 Cent τον Tupac και πολλους αλλους.

6 50 CENT Ο Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον ο 3ος (Curtis James Jackson III) γεννηθείς στις 6 Ιουλίου το 1975, γνωστός από το καλλιτεχνικό του όνομα 50 Cent, είναι Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός. Έγινε γνωστός με την κυκλοφορία των άλμπουμ του Get Rich or Die Tryin (2003) και το The Massacre (2005). Το Get Rich or Die Tryin έχει γίνει 8 φορές πλατινένιο από την RIAA και πώλησε πάνω από 15 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Το άλμπουμ του The Massacre έχει γίνει 5 φορές πλατινένιο από την RIAA και πώλησε 11 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Γεννήθηκε στο Κουίνς της Νότιας Τζαμάικα[1] και ξεκίνησε την διακίνηση των ναρκωτικών στην ηλικία των 12 κατά την δεκαετία του '80. Αφού σταμάτησε την διακίνηση για την αναζήτηση της καριέρας του ράπερ, δέχθηκε πυρά και χτυπήθηκε με εννιά σφαίρες κατά την διάρκεια ατυχήματος[ασαφές] το Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ με τίτλο Guess Who's Back? το 2002, ο Τζάκσον ανακαλύφθηκε από τον ράπερ Eminem και υπέγραψε συμβόλαιο στην Interscope Records. Με την βοήθεια του Eminem και του Dr. Dre, ο οποίος συνετέλεσε στην πρώτη του μεγάλη προωθητική επιτυχία, ο Τζάκσον μετατράπηκε σε έναν από τους πιο εμπορικούς ράπερ διεθνώς. Το 2003 ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία G-Unit Records, η οποία απέκτησε συμβόλαια με αρκετούς επιτυχημένους ράπερ όπως ο Young Buck, Λόιντ Μπανκς, και ο Τόνι Γιέγιο.

7 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Με βαση τα αποτελεσματα των ερωτηματολογιων που εγιναν στους μαθητες στους καθηγητες και στους γονεις διαπιστώσαμε ότι ελαχιστοι προτιμουν το hip hop και ότι αυτό το ειδος μουσικης δεν επιλεγεται από τους ραδιοφωνικους σταθμους

8


Κατέβασμα ppt "HIP HOP ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google