Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ 7 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΤΑΞΕΙΣ: Β1’, Γ1’, Γ2’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ 7 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΤΑΞΕΙΣ: Β1’, Γ1’, Γ2’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ 7 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΤΑΞΕΙΣ: Β1’, Γ1’, Γ2’

2 Το αγαπημένο μου μάθημα Η Γυμναστική είναι το αγαπημένο μου μάθημα. Μου δίνει την ευκαιρία: να χαρώ, να εκτονωθώ, να διασκεδάσω, να συναγωνιστώ, να παίξω με τα άλλα τα παιδιά, να κάνω νέους φίλους!

3 Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους

4 oΜε τον αθλητισμό γνωρίζω καλύτερα τους συμμαθητές μου. oΚαταλαβαίνω καλύτερα τι σημαίνει: ισότητα, δικαιοσύνη, ειρήνη, σεβασμός του άλλου, υγιής ανταγωνισμός. oΟ αθλητισμός με κάνει να νιώθω ότι όλοι είμαστε ίσοι κι ας είμαστε διαφορετικοί.

5 Το παιχνίδι oΜε το παιχνίδι μαθαίνω να συνεργάζομαι με τ’ άλλα παιδιά, oμαθαίνω να σέβομαι και να με σέβονται, oμαθαίνω να αποδέχομαι τις διαφορές που έχουν οι άλλοι από μένα, oμαθαίνω να χαίρομαι το παιχνίδι, oμαθαίνω να κάνω νέους φίλους, oμαθαίνω να κάνω νέα πράγματα, oμαθαίνω να ζω καλύτερα.

6 Διαφορετικότητα – Ισότητα - Αποδοχή Μαθητές από άλλες χώρες, μαθητές με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, μαθητές με διάφορα κινητικά ή άλλα προβλήματα, γινόμαστε ένα. Χαιρόμαστε να παίζουμε, να αθλούμαστε, να συνεργαζόμαστε, να συναγωνιζόμαστε.

7 Οι κανόνες oΔε μαλώνουμε στο παιχνίδι και στους αγώνες. oΔεν προσβάλλουμε όποιον κάνει λάθος. oΔε “φορτώνουμε” την ήττα της ομάδας μας σε κάποιο συμμαθητή μας. oΔεν κοροϊδεύουμε κανέναν για τις ικανότητές του. Ο χρυσός κανόνας Ό,τι δε θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε μας, δεν κάνουμε κι εμείς στους άλλους.

8 Γιατί;  Γιατί όμως μερικοί άνθρωποι δε συμπαθούν κάποιους άλλους;  Γιατί τους κατηγορούν γι’ αυτό που είναι;  Γιατί τους κάνουν να νιώθουν άσχημα επειδή έτυχε να γεννηθούν με άλλο χρώμα, να μιλούν άλλη γλώσσα, να είναι φτωχοί ή να διαφέρουν στην εξωτερική εμφάνιση;  Γιατί δεν τους θέλουν στο παιχνίδι τους;

9 Γιατί;

10

11

12 Ο ρατσισμός  Αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να νιώθουν ανώτεροι από κάποιους άλλους, να κοροϊδεύουν όσους διαφέρουν από αυτούς, να ασκούν βία και να εκφοβίζουν, είναι ο ρατσισμός  Τα άτομα αυτά δεν έχουν μάθει να αγαπούν, να χαίρονται, να συνεργάζονται, να παίζουν με τους άλλους.  Θέλουν να κοροϊδεύουν τους άλλους να ασκούν βία, να εκφοβίζουν και να αποκλείουν από την ομάδα τους άλλα παιδιά.

13 Ο ρατσισμός ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ STOP ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

14 STOP στον ρατσισμό

15

16

17

18

19 Ο ρατσισμός  Ο ρατσισμός είναι επικίνδυνο πράγμα.  Βάζει εμπόδια ανάμεσα στους ανθρώπους και δημιουργεί έχθρα, μίσος, λύπη, βία.  Χωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερους και κατώτερους.  Φέρνει θλίψη, στενοχώρια, άγχος, πόνο, φόβο.  Γκρεμίζει τα όνειρα, τη χαρά, την ευτυχία, την ελπίδα, την ειρήνη.

20 Είδη ρατσισμού

21 ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

22 ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ Τι συμβαίνει στη Γυμναστική και στον αθλητισμό; Στον στίβο, στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο; ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

23 ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

24

25

26

27

28  Συναγωνίζονται για τη νίκη όσο πιο δυνατά μπορούν χωρίς να μαλώνουν. Στο τέλος δίνουν τα χέρια τους, αγκαλιάζονται, γίνονται φίλοι.  Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και τους κάνει να ζουν καλύτερα, χωρίς φόβο, χωρίς μίσος, χωρίς αποκλεισμό, χωρίς ρατσισμό.

29 ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ

30

31

32

33

34

35

36 «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» ΤΕΛΟΣ 7 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ 6 Οκτωβρίου 2014


Κατέβασμα ppt "ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ 7 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΤΑΞΕΙΣ: Β1’, Γ1’, Γ2’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google