Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στο μάθημα: Μουσική - Θρησκευτικά Θέμα: Παρουσίαση του τραγουδιού Ave Maria (Χαίρε Μαρία) με εικόνες Ολίνα Γιαννοπούλου Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στο μάθημα: Μουσική - Θρησκευτικά Θέμα: Παρουσίαση του τραγουδιού Ave Maria (Χαίρε Μαρία) με εικόνες Ολίνα Γιαννοπούλου Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στο μάθημα: Μουσική - Θρησκευτικά Θέμα: Παρουσίαση του τραγουδιού Ave Maria (Χαίρε Μαρία) με εικόνες Ολίνα Γιαννοπούλου Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πα. Μακ.

2 Ave Maria (θέμα) Οι προσευχές που υπάρχουν είναι αμέτρητες. Η συγκεκριμένη όμως είναι ξεχωριστή. Οι Καθολικοί μπορούν να την απαγγείλουν σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους και να ζητήσουν από την Παναγία τη βοήθειά της. Λόγω των σύντομων στίχων της είναι εύκολη και ακόμη και στη πιο δύσκολη στιγμή της ζωής των ανθρώπων είναι πάντα εκεί για να τους ζεστάνει και να τους δώσει δύναμη.

3 Ave Maria (μήνυμα) Το μήνυμα του τραγουδιού αναφέρεται στην εικόνα της Παναγίας ως αγνή και ιδανική γυναικεία μορφή. Στην προσευχή ο πιστός ζητάει τη βοήθειά της, ώστε να απαλλαγεί από κάθε αμαρτία που τον βαραίνει. Μέσα από την έκκληση στο όνομα της Παναγίας ο άνθρωπος επιθυμεί να αντλήσει δύναμη.

4 Συναισθήματα Ακούγοντας το Ave Maria, ο καθένας μας συγκινείται και νιώθει τη παρουσία της Παναγίας κοντά του. Οι στίχοι παρακαλούν την Παναγία να προσεύχεται για όλους μας και να μας συγχωρήσει για όλες τις αμαρτίες που έχουμε προκαλέσει. Κάνει τον οποιοδήποτε να νιώσει τη θεϊκή δύναμη μέσα του. Οι στίχοι αλλά και η μελωδία της μουσικής μας κάνουν να καταλάβουμε ότι στο τέλος όλοι θα κριθούμε και ότι η προσευχή (ακόμη και η πιο σύντομη) μας κάνει να νιώσουμε πιο… αγνοί.

5 Ave Maria (είδος μουσικής) Το Ave Maria ανήκει στο μουσικό είδος της μονωδίας (σόλο τραγούδι για φωνή σοπράνο) με συνοδεία ορχήστρας και είναι ως προς το περιεχόμενο θρησκευτικό (προσευχή). Προσευχή είναι η παράκληση ή η ευχή ενός πιστού στο Θεό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η προσευχή απαγγέλλεται από τους Καθολικούς χριστιανούς. Ακόμη, στους πρώτους στίχους ακούμε τα λόγια του αρχάγγελου Γαβριήλ στη Μαρία.

6 Ave Maria (ερμηνευτής) Το Ave Maria έχει τραγουδηθεί από πολλούς διάσημους τραγουδιστές. Η πιο διάσημη εκδοχή του θεωρείται ότι είναι του Luciano Pavarotti. Σ΄ αυτή την εκδοχή ακούμε την Hayley Westenra. Παρόλα αυτά ο καθένας μας μπορεί να το τραγουδήσει έτσι ώστε να παρακαλέσει την Παναγία (Μαρία) και να αντλήσει δύναμη.

7 “AVE MARIA” J. S. BACH

8 Ave Maria, Χαίρε Μαρία,

9 Gratia plena Κεχαριτωμένη

10 Dominus tecum, Ο Κύριος μαζί Σου,

11 Benedicta tu in mulieribus, Ευλογημένη εσύ από όλες τις γυναίκες,

12 Et benedictus fructus ventris tui, Jesus. Και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου.

13 Sancta Maria Αγία Μαρία

14 Ora pro nobis peccatoribus. Προσευχήσου για όλους εμάς τους αμαρτωλούς.

15 Νunc et in hora mortis nostrae. Τώρα και κατά την ώρα του θανάτου μας.

16 Amen. Αμήν.


Κατέβασμα ppt "Εργασία στο μάθημα: Μουσική - Θρησκευτικά Θέμα: Παρουσίαση του τραγουδιού Ave Maria (Χαίρε Μαρία) με εικόνες Ολίνα Γιαννοπούλου Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google