Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η επιλογή μιας αντισυλληπτικής μεθόδου θα εξαρτηθεί από το αν αυτή θα είναι μόνιμη ή αναστρέψιμη, από τον βαθμό αποτελεσματικότητας της μεθόδου και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η επιλογή μιας αντισυλληπτικής μεθόδου θα εξαρτηθεί από το αν αυτή θα είναι μόνιμη ή αναστρέψιμη, από τον βαθμό αποτελεσματικότητας της μεθόδου και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Η επιλογή μιας αντισυλληπτικής μεθόδου θα εξαρτηθεί από το αν αυτή θα είναι μόνιμη ή αναστρέψιμη, από τον βαθμό αποτελεσματικότητας της μεθόδου και από την αντικειμενική δυνατότητα να την εφαρμόζει σωστά το ζευγάρι. Μικρής αποτελεσματικότητας: Η διακεκομμένη συνουσία και η αποχή τις γόνιμες μέρες του κύκλου. Μέτριας αποτελεσματικότητας: Το προφυλακτικό (ανδρικό και γυναικείο), το διάφραγμα, ο κολπικός σπόγγος, οι σπερματοκτόνες κρέμες ή υπόθετα, το τραχηλικό κύπελλο. Μεγάλης αποτελεσματικότητας: Όλες οι μόνιμες μέθοδοι, τα ενδομήτρια σπειράματα, τα συνδυασμένα αντισυλληπτικά χάπια, και τα χάπια που περιέχουν μόνο προγεσταγόνο.

4

5

6

7

8

9 Παρουσιάζει 6% αποτυχία για τον πρώτο χρόνο χρήσης, και 15% για γενική χρήση

10 4. Οι κολπικοί σπόγγοι: Οι αντισυλληπτικοί σπόγγοι από κολλαγόνο ή από πολυουρεθάνη, εμποτισμένη με σπερματοκτόνο. Τοποθετούνται μέσα στον κόλπο της γυναικάς, μέχρι και 24 ώρες πριν από την σεξουαλική επαφή. Μπορεί να παραμείνει πάνω από 24 ώρες σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επαφών. Η μέθοδος εφόσον εφαρμοστεί κατά ιδανικό τρόπο- ένα ποσοστό αποτυχίας της τάξης του 6%, στην πράξη, όμως, οι λανθασμένες τεχνικές στην εφαρμογή της οδηγούν σε ένα ποσοστό αποτυχίας που αγγίζει το 40%.

11

12 6. Το σπιράλ (ενδομητρικό σπείραμα)

13

14

15 7.Αντισυλληπτικά δισκία

16 Το φάρμακο που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για επείγουσα αντισύλληψη περιέχει λεβονοργεστρέλη (Norlevo ή Postinor). Θα πρέπει να χορηγείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και να μην γίνεται συστηματική χρήση, αφού μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον κύκλο και η αποτελεσματικότητά του περιορίζεται στο 85%.

17 Σύμφωνα λοιπόν με τελευταίες έρευνες που έγιναν σε Αμερικανικές μελέτες αποδείχτηκε πως:  Προστατεύουν από τον καρκίνο του ενδομητρίου. Επισημαίνεται πως η «προστασία» αυτή διαρκεί έως και 25 χρόνια μετά την διακοπή της λήψης τους, δεδομένου ότι το συστατικό προγεστερόνη που περιέχουν τα δισκία μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της κυτταρικής υπερανάπτυξης στο ενδομήτριο κάτι που «διατηρείται» και για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα και μετά την λήξη της χορήγησής τους στον οργανισμό.

18  Πιθανόν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρήση αντισυλληπτικών δισκίων αυξάνει –αν και ελάχιστα- τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της μορφής καρκίνου σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών ή σε όσες βρίσκονται σε προεμμηνοπαυσιακό στάδιο.

19 Πώς χρησιμοποιούνται τα προφυλακτικά;

20 • Βαλογιάννης Σίμος • Κοψιδάς Παναγιώτης-Έκτορας • Κυριακού Υβόννη


Κατέβασμα ppt "Η επιλογή μιας αντισυλληπτικής μεθόδου θα εξαρτηθεί από το αν αυτή θα είναι μόνιμη ή αναστρέψιμη, από τον βαθμό αποτελεσματικότητας της μεθόδου και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google