Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αντισύλληψη. ΩΟΘΥΛΑΚΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ωοθυλακικός κύκλος είναι το διάστημα από την αρχή μιας περιόδου έως την αρχή της επομένης. Ωοθυλακικός κύκλος είναι το.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αντισύλληψη. ΩΟΘΥΛΑΚΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ωοθυλακικός κύκλος είναι το διάστημα από την αρχή μιας περιόδου έως την αρχή της επομένης. Ωοθυλακικός κύκλος είναι το."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αντισύλληψη

2 ΩΟΘΥΛΑΚΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ωοθυλακικός κύκλος είναι το διάστημα από την αρχή μιας περιόδου έως την αρχή της επομένης. Ωοθυλακικός κύκλος είναι το διάστημα από την αρχή μιας περιόδου έως την αρχή της επομένης. Ρυθμίζεται από ορμόνες της υπόφυσης & των ωοθηκών Ρυθμίζεται από ορμόνες της υπόφυσης & των ωοθηκών

3 ΩΟΘΥΛΑΚΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κύκλο διαφορετικής διάρκειας. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κύκλο διαφορετικής διάρκειας. Γενικά, η ωορρηξία πραγματοποιείται από 11 έως 16 ημέρες πριν από την προσεχή περίοδό σας. Γενικά, η ωορρηξία πραγματοποιείται από 11 έως 16 ημέρες πριν από την προσεχή περίοδό σας.

4 Ωορρηξία είναι η απελευθέρωση ενός ώριμου ωάριου από τις ωοθήκες.

5 Γονιμοποίηση είναι η ένωση ενός ωαρίου και ενός σπερματοζωαρίου.

6 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ  Το ενδομήτριο έλασμα (σπειράλ)  Το διάφραγμα  Το αντισυλληπτικό χάπι  Το προφυλακτικό  Η μέθοδος του ρυθμού  Η μέθοδος της θερμοκρασίας  Η μέθοδος εξέτασης της τραχηλικής βλέννας  Η μέθοδος της διακεκομμένης συνουσίας  Αντισυλληπτικό ταμπόν (σφουγγαράκι)   Απολίνωση των σαλπίγγων   Βαζεκτόμη 

7 Το ενδομήτριο έλασμα (σπειράλ) Το ενδομήτριο έλασμα είναι ένα μικρό σπιράλ μήκους 3-4 cm που εμποδίζει το γονιμοποιημένο ωάριο να εμφυτευθεί στην μήτρα. Ανεπιθύμητες ενέργειες: πόνο διαταραχές περιόδου σπανία ενδοπυελικές λοιμώξεις Ποσοστό επιτυχίας: 96-99% Αποφεύγεται η χρήση του σε άτοκες γυναίκες

8 Το διάφραγμα Είναι μια στρογγυλή & λεπτή ελαστική μεμβράνη που τοποθετείται μπροστά από τον τράχηλο της μήτρας και εμποδίζει το σπέρμα να εισχωρήσει στη μήτρα. Ανεπιθύμητες ενέργειες: Σπάνια προκαλεί ερεθισμό. Ποσοστό επιτυχίας: Περίπου 90%

9 Το αντισυλληπτικό χάπι Αντισυλληπτικό χάπι είναι συνδυασμός οιστρογόνων & προγεστερόνης. Η κύρια δράση του είναι να εμποδίζει την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη. Ανεπιθύμητες ενέργειες: 1.Θρομβοφλεβίτιδα 2.Πνευμονική εμβολή 3.’Ογκοι στο ήπαρ

10 Αντενδείξεις Καπνίστριες άνω των 35 ετών Παχύσαρκες άνω των 35 ετών Ανεξήγητη κολπική αιμόρροια Υποψία εγκυμοσύνης Κιρσοί κάτω άκρων Ιστορικό θρομβοφλεβίτιδας Ιστορικό πνευμονικής εμβολής Ιστορικό καρκίνου μαστού Ιστορικό νοσημάτων ήπατος Ποσοστό επιτυχίας: Προσεγγίζει τα 100%

11 Προφυλακτικό (Ανδρικό – Γυναικείο) Είναι μια λεπτή ελαστική μεμβράνη που εφαρμόζει στο πέος που βρίσκεται σε στύση ή στον κόλπο. Ποσοστό επιτυχίας: 90-98%

12 Η μέθοδος του ρυθμού Βασίζεται στον γεννητικό κύκλο της γυναίκας. Βασίζεται στον γεννητικό κύκλο της γυναίκας. Αποφυγή της σεξουαλικής επαφής τις γόνιμες ημέρες. Αποφυγή της σεξουαλικής επαφής τις γόνιμες ημέρες. Η μέθοδος έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας. Η μέθοδος έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας. Η μέθοδος της θερμοκρασίας Βασίζεται στο γεννητικό κύκλο της γυναίκας. Άνοδος της θερμοκρασίας μετά την ωοθυλακιορρηξία. Προσδιορισμός των γόνιμων ημερών με καθημερινή θερμομέτρηση. Η μέθοδος αυτή έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.

13 Εξέταση της τραχηλικής βλέννας Βασίζεται στον γεννητικό κύκλο της γυναίκας. Βασίζεται στον γεννητικό κύκλο της γυναίκας. Αλλαγή της βλέννας που εκκρίνεται από τον τράχηλο της μήτρας. Αλλαγή της βλέννας που εκκρίνεται από τον τράχηλο της μήτρας. Εξέταση της βλέννας με το χέρι. Εξέταση της βλέννας με το χέρι. Ποσοστό επιτυχίας: 70-98%.

14 Διακεκομμένη Συνουσία Η πιο παλιά μέθοδος & πιο διαδεδομένη. Η πιο παλιά μέθοδος & πιο διαδεδομένη. ποσοστό επιτυχίας: ποσοστό επιτυχίας: είναι χαμηλό Αντισυλληπτικό ταμπόν (σφουγγαράκι) Είναι ένα πολύ μικρό ταμπόν εμπλουτισμένο με σπερματοκτόνες ουσίες. Είναι ένα πολύ μικρό ταμπόν εμπλουτισμένο με σπερματοκτόνες ουσίες. ποσοστό επιτυχίας: 85-90%.

15 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ Απολίνωση των σαλπίγγων Βαζεκτομή Απολίνωση (κλείσιμο) των σαλπίγγων. Απολίνωση (κλείσιμο) των σαλπίγγων. Απολίνωση των σπερματικών πόρων. Απολίνωση των σπερματικών πόρων. ποσοστό επιτυχίας: περίπου 100%.

16 Άμβλωση = διακοπή της κύησης

17 ΤΡΟΠΟΙ ΑΜΒΛΩΣΗΣ  Φαρμακευτική (πρώτες επτά εβδομάδες).  Χειρουργική (έξι εβδομάδες μετά την σύλληψη).  Θεραπευτική απόξεση.

18 ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΑΜΒΛΩΣΗΣ Σωματικές:  Μόλυνση  Ακατάσχετη αιμορραγία  Εμβολή  Ρήξη ή Διάτρηση μήτρας κ.α. Ψυχικές:  Διαταραχές στην Διατροφή  Κατάθλιψη  Βίαιη Συμπεριφορά  Μείωση μητρικών δεσμών με τα παιδιά με τα παιδιά που γεννιούνται μελλοντικά. που γεννιούνται μελλοντικά.

19 ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  Η ανθρώπινη ζωή ξεκινάει με την σύλληψη.  Η έκτρωση θεωρείται φόνος.  Δε δικαιολογεί την έκτρωση η ασθένεια ή κάποιο σύνδρομο του εμβρύου.


Κατέβασμα ppt "Αντισύλληψη. ΩΟΘΥΛΑΚΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Ωοθυλακικός κύκλος είναι το διάστημα από την αρχή μιας περιόδου έως την αρχή της επομένης. Ωοθυλακικός κύκλος είναι το."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google