Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
ΘΕΜΑ: Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.)

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ ΣΥΦΙΛΗ

3 ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ
Ο καρκίνος του τραχήλου είναι νόσος που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη κακοήθων (καρκινικών) κυττάρων στους ιστούς του τραχήλου της μήτρας. Ο καρκίνος  του τραχήλου αναπτύσσεται συνήθως μετά από μακρό χρονικό διάστημα εξέλιξης ιστολογικών μεταβολών στα κύτταρα του τραχήλου.

4 ΑΙΤΙΑ Η μόλυνση από τον ανθρώπινο θηλωματοϊό (HPV)
Μεγάλος αριθμός τοκετών. Κάπνισμα. Διατροφή φτωχή  σε βιταμίνες Α και C. AIDS: Οι γυναίκες που πάσχουν από AIDS.

5 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ-ΕΞΕΛΙΞΗ Υδαρή, αιμορραγικά δύσοσμα εκκρίματα από τον κόλπο.
Υδαρή, αιμορραγικά δύσοσμα εκκρίματα από τον κόλπο. Αιμορραγία του κόλπου μετά από σεξουαλική επαφή ή μεταξύ εμμήνων ρύσεων. Πυελικό πόνο ή πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

6 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Χειρουργική θεραπεία Κωνοειδής εκτομή Ολική υστερεκτομή Ακτινοθεραπεία Xημειοθεραπεία

7 ΠΡΟΛΗΨΗ Αποφύγετε την πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Αποφύγετε την πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αποφύγετε τους πολλούς εναλλασσόμενους ερωτικούς συντρόφους. Μην καπνίζετε. Αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών και συνεπώς βήτα- καροτίνης, βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. 

8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι μία νόσος που προλαμβάνεται και θεραπεύεται αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Πάνω από το 80% των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος διαγνώστηκε σε ένα πρώιμο στάδιο θεραπεύονται πλήρως. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες των αναπτυσσόμενων χωρών 

9 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ Βικιπαίδεια

10 ΣΥΦΙΛΗ Η Σύφιλη είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλείται από το βακτήριο Σπειροχαίτη Ωχρά Σπειροχαίτη υποείδος «ωχρού».

11 ΑΙΤΙΑ Το Τρεπόνημα του ωχρού υποείδος pall idum είναι ένα σπειροειδούς μορφής βακτήριο, Gram- αρνητικό, με υψηλή κινητικότητα. Άλλες τρεις ανθρώπινες ασθένειες προκαλούνται από συγγενή Τρεπόνημα του ωχρού.

12 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ-ΕΞΕΛΙΞΗ Ρίγη Πυρετός Αίσθημα κόπωσης Αρθραλγίες Μυαλγίες
Κεφαλαλγία Ναυτία Εξάνθημα

13 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η σύφιλη θεραπεύεται με φαρμακευτική αγωγή -ειδικά στα δύο πρώτα στάδια της νόσου- η οποία περιλαμβάνει τη λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων, όπως είναι η πενικιλίνη ή η τετρακυκλίνη, και στη συνέχεια μακρόχρονες τακτικές αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να αποκλειστεί η υποτροπή με έγκαιρη αντιμετώπιση.

14 ΠΡΟΛΗΨΗ Έως και το 2010 δεν έχει βρεθεί εμβόλιο για την αποτελεσματική πρόληψη της σύφιλης. Η μετάδοση της σύφιλης μειώνεται με την αποχή από στενή σωματική επαφή με μολυσμένα άτομα, όπως και με την κατάλληλη χρήση προφυλακτικού από λάτεξ. Η χρήση του προφυλακτικού, ωστόσο, δεν αποκλείει παντελώς τον κίνδυνο μετάδοσης.

15 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ Η σύφιλη είναι ένας οργανισμός που προσβάλλει το αίμα και άλλα υγρά του σώματος. Εάν δε θεραπευτεί στα πρώτα στάδια εμφάνισής της μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

16 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ http://www.mavroudis.gr http://www.durex.com

17 ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΑΘΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: Dj Rightside Destination Unknown


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google