Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

• ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "• ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 • ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

4

5 ΤΡΟΦΟΤΟΞΙΝΩΣΕΙΣ • ΤΟΞΙΝΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ • ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ • ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ • ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΤΡΟΦΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ • ΥΨΗΛΟΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ • ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ • ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑΝΑΤΟ

6 • ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ • ΜΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ • ΜΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ • ΜΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ • ΜΕ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΕΝΤΟΜΑ,ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΤΗΝΑ

7 ΠΟΛΛΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΧΑΜΗΛΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

8 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Salmonella sp. Πουλερικά, αυγά, κρέατα Οξύ κοιλιακό άλγος και διάρροια πυρετός ναυτία πιθανός εμετός 6-72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένου φαγητού Clostridium perfringens Βραστό κρέας, πίτεςΚολικός και διάρροια 6-24 ώρες(συνήθως ώρες) Listeria monocytogenes Φρέσκα λαχανικά, γαλακτοκομικά, πατέ κρέατος Γριππώδης συνδρομή,αναπνευσ τική δυσκολία, μηνιγγίτιδα 3-21 μέρες μετά την κατανάλωση Bacillus cereus Ρύζι,ζυμαρικά,δημητρια κά,πακεταρισμένες σούπες Εμετός, ξαφνικό κοιλιακό άλγος, διάρροια 1-6 ώρες μετά την κατανάλωση,τα συμπτώματα δε διαρκούν πάνω από 24 ώρες Staphylococcus aureus Φαγητά με κρέας και πουλερικά, προΐόντα αβγών, σαλάτες με μαγιονέζα, κρέμα ή γλυκά με κρέμα γάλακτος Εμετός, κοιλιακό άλγος, διάρροια 30 λεπτά-8 ώρες μετά την κατανάλωση,τα συμπτώματα δε διαρκούν πάνω από 24 ώρες

9 • ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ • ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΕΙΣ • ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ • ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

10

11 ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ! Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


Κατέβασμα ppt "• ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google