Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελπίδα Λάζαρη. Λίμνη Μόρνου  Η λίμνη του Μόρνου είναι τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε το 1979 με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου ταμιευτήρα για την ύδρευση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελπίδα Λάζαρη. Λίμνη Μόρνου  Η λίμνη του Μόρνου είναι τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε το 1979 με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου ταμιευτήρα για την ύδρευση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελπίδα Λάζαρη

2 Λίμνη Μόρνου  Η λίμνη του Μόρνου είναι τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε το 1979 με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου ταμιευτήρα για την ύδρευση της Αθήνας.λίμνη του ΜόρνουΑθήνας  Για τον σκοπό αυτό κατασκευάστηκε φράγμα (φράγμα του Μόρνου) και δημιουργήθηκε τεχνητή λίμνη με μέγιστη χωρητικότητα περίπου 800.000 κυβ. μέτρων νερού.φράγμα  Η λίμνη κάλυψε το χωριό Κάλλιον το οποίο μεταφέρθηκε σε άλλη θέση πάνω από τις όχθες της λίμνης.Κάλλιον  Η λίμνη του Μόρνου, εκτός από την ύδρευση της Αθήνας, εξυπηρετεί και την άρδευση αγροτικών καλλιεργειών της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

3 Γεωγραφικές πληροφορίες  Πηγάζει από τις νότιες πλαγιές της Οίτης.Οίτης  Kαθώς κατεβαίνει στα νότια αποχετεύει τη λεκάνη που βρίσκεται μεταξύ Βαρδουσίων, Οίτης, Γκιώνας και Λιδωρικίου.ΒαρδουσίωνΟίτηςΓκιώνας  Καθορίζει τα όρια των επαρχιών Δωρίδας και Ναυπακτίας και χύνεται στα όρια Κορινθιακού και Πατραϊκού κόλπου, ανατολικά της Ναυπάκτου.ΔωρίδαςΝαυπακτίαςΚορινθιακούΠατραϊκού κόλπουΝαυπάκτου  Στο μέρος που εκβάλλει σχηματίζει μικρή πεδινή περιοχή με τις συνεχείς προσχώσεις του.  Ο Μόρνος έχει συνολικό μήκος 70 χιλιόμετρα περίπου και η λεκάνη απορροής του έχει επιφάνεια 1180 τετρ. χιλιόμετρα

4 Εικόνες Μόρνου

5  Η τεχνητή λίμνη του Μόρνου βρίσκεται στη γραφική κωμόπολη Λιδορίκι του νομού Φθιώτιδας.  Στην κοίτη του ποταμού Μόρνου 7 χιλιόμετρα δυτικά του Λιδορικίου στο Νομό Φωκίδος δημιουργήθηκε με την κατασκευή χωμάτινου φράγματος ο Ταμιευτήρας του Μόρνου.


Κατέβασμα ppt "Ελπίδα Λάζαρη. Λίμνη Μόρνου  Η λίμνη του Μόρνου είναι τεχνητή λίμνη που κατασκευάστηκε το 1979 με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου ταμιευτήρα για την ύδρευση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google