Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άγιοι Ανάργυροι  Έχει κτιστεί στην είσοδο ανεξερεύνητου σπήλαιου  Μέρος αυτού βρίσκεται μέσα σε βράχο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άγιοι Ανάργυροι  Έχει κτιστεί στην είσοδο ανεξερεύνητου σπήλαιου  Μέρος αυτού βρίσκεται μέσα σε βράχο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Άγιοι Ανάργυροι  Έχει κτιστεί στην είσοδο ανεξερεύνητου σπήλαιου  Μέρος αυτού βρίσκεται μέσα σε βράχο.

3 Άγιος Αθανάσιος Παντάνασσας  Μοναδικός στο είδος του ναός, πεντάτρουλος & τρισυπόστατος, αφιερωμένος στην Παναγία, τον Άγιο Αθανάσιο & τον Άγιο Σπυρίδωνα.  Χτίστηκε από την Ειρήνη Παλαιολόγου κόρη του βασιλιά Ανδρόνικου Παλαιολόγου το 14 ο αιώνα.

4 Άγιος Ανδρέας 1/2  Μικρός Ναός του 14 ου αιώνα με τοιχογραφίες σε αρκετά καλή κατάσταση.  Βρίσκεται δίπλα στο Σπήλαιο της Καστανιάς

5 Άγιος Ανδρέας 2/2

6 Άγιος Ευστράτιος Παραδεισίου  Βυζαντινό εκκλησάκι χτισμένο βαθιά σε μια ρεματιά μετά το Παραδείσι στο δρόμο για Κάτω Καστανιά  Η οροφή του ναού έχει πέσει κατά το ήμισυ, όμως στο εσωτερικό του διασώζονται μερικές σπουδαίες τοιχογραφίες.

7 Άγιος Ιωάννης Βελανιδίων  Μικρό εκκλησάκι χτισμένο πάνω σε βράχο  Κοντά στο ναό υπάρχει κομμάτι μεσαιωνικού τοίχους  Η στέγη είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να συλλέγεται το βρόχινο νερό που πέφτει από το βράχο & να μαζεύεται σε στέρνα ( ανάγκες ασκητών )

8 Άγιος Ιωάννης Μεγαχώρας 1/2  Βυζαντινός ναός που έχει διατηρηθεί ακέραιος πάνω από το χωριό της Κάτω Καστανιάς.  Το σημείο που βρίσκεται χτισμένος είναι η θέση του προηγούμενου οικισμού της Κάτω Καστανιάς με την ονομασία Μεγαχώρα.  Στο εσωτερικό του ναού σώζονται σε άριστη κατάσταση τοιχογραφίες του 13 ου αιώνα

9 Άγιος Ιωάννης Μεγαχώρας 2/2

10 Άγιος Κωνσταντίνος  Δίκλιτος μεταβυζαντινός ναός που έχει θέα τον Βατικιώτικο Κάμπο & Κόλπο, τα Κύθηρα & το Λακωνικό Κόλπο  Μετά το χωριό της Κρυόβρυσης, στο δρόμο προς Ελληνικό κινούμαστε ανατολικά στο χωματόδρομο & ακολουθούμε τα μικρά κόκκινα ταμπελάκια των πεζοπορικών διαδρομών.

11 Ναός της Θεοτόκου Παραδεισίου 1/2  Η Μονή ιδρύθηκε από την Ειρήνη Παλαιολόγου, κόρη του βασιλιά Ανδρόνικου το 1300 & λειτούργησε μέχρι το 1821.  Το Παραδείσι υπήρξε μεγάλο θρησκευτικό κέντρο & για αυτό στην περιοχή υπάρχουν αρκετές βυζαντινές εκκλησίες ( Αγία Κυριακή, Άγιος Ευστράτιος, Αγία Αικατερίνη κλπ.)

12 Ναός της Θεοτόκου Παραδεισίου 2/2

13 Ναοί Ακρωτηρίου Μαλέα 1/3  Στο Ακρωτήριο Μαλέα πάνω στο βράχο βρίσκονται τα εκκλησάκια της Αγίας Ειρήνης & του Αγίου Γεωργίου  Το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης περιβάλλεται από κτίσματα παλιάς μονής που είναι επισκέψιμα κατόπιν συνεννόησης για διαμονή. Ο μικρός ναός βρίσκεται κτισμένος στα ερείπια παλαιότερου.  Το ασκητήριο του Όσιου Θωμά εν Μαλεώ. Ο Όσιος Θωμάς ασκήτεψε εκεί πριν από περίπου 1.000 χρόνια και έγινε γνωστός από τα θαύματά του  Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου εν Μαλεώ βρίσκεται ανατολικότερα στο τέλος του Ακρωτηρίου. Στο εσωτερικό του υπάρχουν βυζαντινές τοιχογραφίες που μαρτυρούν την ηλικία του νεότερου αυτού ναού.

14 Αγία Ειρήνη 2/3

15 Αγία Ειρήνη 3/3

16 Παναγία Καλενίων 1/2  Ο ναός βρίσκεται στον οικισμό Καλένια του Λαχίου  Δίπλα του βρίσκεται ο παλιός ναός ( τοιχογραφίες )  Κάτω από τους ναούς και το βράχο υπάρχει πηγή

17 Παναγία Καλενίων 2/2

18 Πίσω Αϊ Γιώργης 1/5  Μονόκλιτος ναός του 13 ου αιώνα ( Άγιος Νικόλαος )  Βρίσκεται στα ερείπια τριών ναών που προυπήρχαν στο σημείο  Στο εσωτερικό του διασώζονται σπουδαίες τοιχογραφίες που έχουν τα μάτια των αγίων κατεστραμμένα

19 Πίσω Αϊ Γιώργης 2/5

20 Πίσω Αϊ Γιώργης 3/5

21 Πίσω Αϊ Γιώργης 4/5

22 Πίσω Αϊ Γιώργης 5/5

23


Κατέβασμα ppt "Άγιοι Ανάργυροι  Έχει κτιστεί στην είσοδο ανεξερεύνητου σπήλαιου  Μέρος αυτού βρίσκεται μέσα σε βράχο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google