Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο Υπεύθυνοι: Δημήτρης Δήμος Αναστασία Κυριλή Ελένη Σιαφάκα Χριστόφορος Καραχρήστος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο Υπεύθυνοι: Δημήτρης Δήμος Αναστασία Κυριλή Ελένη Σιαφάκα Χριστόφορος Καραχρήστος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο Υπεύθυνοι: Δημήτρης Δήμος Αναστασία Κυριλή Ελένη Σιαφάκα Χριστόφορος Καραχρήστος

2 5

3 4

4 3

5 2

6 1

7

8 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Το ενδιαφέρον της ομάδας για την ιστορία του Αγρινίου, για την οποία γνώριζαν πολύ λίγα. Το ενδιαφέρον της ομάδας για την ιστορία του Αγρινίου, για την οποία γνώριζαν πολύ λίγα. Το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή έχει να επιδείξει πλούσιο ιστορικό ενδιαφέρον από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. Το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή έχει να επιδείξει πλούσιο ιστορικό ενδιαφέρον από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.

9 ΣΚΟΠΟΣ: ΣΚΟΠΟΣ: Η επαφή των εκπαιδευομένων με την ιστορική εξέλιξη του Αγρινίου. ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Η συνεργασία μεταξύ διδασκόντων και εκπαιδευομένων του σχολείου Η συνεργασία μεταξύ διδασκόντων και εκπαιδευομένων του σχολείου Η γνωριμία των εκπαιδευομένων με Αγρινιώτες ιστορικούς καθώς και επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία του τόπου μας. Η γνωριμία των εκπαιδευομένων με Αγρινιώτες ιστορικούς καθώς και επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία του τόπου μας. Να κατανοήσουν και να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της πόλης μας στην ιστορία της Ελλάδος. Να κατανοήσουν και να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της πόλης μας στην ιστορία της Ελλάδος.

10 ΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Αρχική ενημέρωση, δημιουργία ομάδων, καταμερισμός εργασίας Αρχική ενημέρωση, δημιουργία ομάδων, καταμερισμός εργασίας Επισκέψεις Επισκέψεις Συνεντεύξεις με ιστορικούς Συνεντεύξεις με ιστορικούς Φωτογράφηση - βιντεοσκόπηση Φωτογράφηση - βιντεοσκόπηση Βιβλιογραφική Αναζήτηση Βιβλιογραφική Αναζήτηση Συγκέντρωση Αξιολόγηση - επιλογή - σύνθεση υλικού Συγκέντρωση Αξιολόγηση - επιλογή - σύνθεση υλικού Συγγραφή εργασίας - παραγωγή CR-ROM Συγγραφή εργασίας - παραγωγή CR-ROM Αξιολόγηση προγράμματος - ερωτηματολόγιο Αξιολόγηση προγράμματος - ερωτηματολόγιο

11 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET

12

13

14

15

16 ΑΡΧΑΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

17 Επίσκεψη στο μουσείο Αγρινίου

18 Εμπεριστατωμένη ξενάγηση από τη συνάδελφο αρχαιολόγο Βικτωρία Γερολύμου

19 Η κεφαλή του Μελεάγρου από το Ηρώο της Καλυδώνος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα από καλλιτεχνικής πλευράς εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου Αγρινίου. Η κεφαλή του Μελεάγρου από το Ηρώο της Καλυδώνος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα από καλλιτεχνικής πλευράς εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου Αγρινίου.

20 Η προτομή της Αφροδίτης (Armata) στη φωτογραφία δεξιά, είναι ένα επίσης ένα σημαντικό έκθεμα του μουσείου. Το έργο προέρχεται από το Ηρώο της Καλυδώνος και μοιάζει με τον τύπο του έργου του Τιμόθεου. Η προτομή της Αφροδίτης (Armata) στη φωτογραφία δεξιά, είναι ένα επίσης ένα σημαντικό έκθεμα του μουσείου. Το έργο προέρχεται από το Ηρώο της Καλυδώνος και μοιάζει με τον τύπο του έργου του Τιμόθεου.

21

22 Η ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ

23 Βρίσκεται ανάμεσα στη κοινότητα Στράτος και τον ποταμό Αχελώο και είναι από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νομού. Πρόσφατες ανασκαφές αποκάλυψαν ένα αξιόλογο θέατρο που ανήκε στην ομώνυμη αιτωλική πόλη.

24 Εμπεριστατωμένη ξενάγηση από τη συνάδελφο αρχαιολόγο Βικτωρία Γερολύμου

25 Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΔΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

26 ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

27 Η Αγία Τριάδα του Μαύρικα Βυζαντινός ναός του 9ου αιώνα Η Βυζαντινή αυτή εκκλησία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη λίμνη Λυσιμαχία, Μισοβυθισμένη λόγω των προσχώσεων που επί αιώνες συγκεντρώνονταν στις ακτές της λίμνης Λυσιμαχείας.

28

29 Ο Καθηγητής Παλιούρας εξηγεί τις λεπτομέρειες της ανασκαφής

30

31 ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

32

33 Αγρίνιο και καπνός Δίπλα στο σταθμό του τραίνου. Αποθήκες Παπαπέτρου

34

35

36

37 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ του σχεδίου δράσης « Αγρίνιο στο χρόνο » 1. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το περιεχόμενο του σχεδίου δράσης που συμμετείχατε; α. Πάρα πολύ β. Πολύ γ. Αρκετά δ. Λίγο ε. καθόλου 2. Πως κρίνετε την οργάνωση του σχεδίου δράσης ; α. Μέτρια β. Καλή γ. Πολύ καλή 3. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες του σχεδίου δράσης ; α. Πάρα πολύ β. Πολύ γ. Αρκετά δ. Λίγο ε. καθόλου 4.Πόσο πιστεύετε ότι σας ωφέλησε η συμμετοχή σας στο σχέδιο δράσης; α. Πάρα πολύ β. Πολύ γ. Αρκετά δ. Λίγο ε. καθόλου 5.Τι πιστεύετε ότι κερδίσατε από τη συμμετοχή σας στο σχέδιο δράσης;

38 Τα μέλη της ομάδας του εργαστηρίου: ¨το Αγρίνιο στο Χρόνο¨ Υπεύθυνοι: Δημήτρης Δήμος Αναστασία Κυριλή Ελένη Σιαφάκα Χριστόφορος Καραχρήστος Εκπαιδευόμενοι: Κοκκώνης Σπυρίδων Κοκκώνης Σπυρίδων Μπαλάσκας Νεκτάριος Μπαλάσκας Νεκτάριος Μπαμπάτσικος Γεώργιος Μπαμπάτσικος Γεώργιος Σιδέρης Ευάγγελος Σιδέρης Ευάγγελος Βασιλείου Γεράσιμος Βασιλείου Γεράσιμος Βραχωρίτη Ελένη Βραχωρίτη Ελένη Κοντός Ηλίας Κοντός Ηλίας Κωνσταντίνου Παναγιώτης Κωνσταντίνου Παναγιώτης Γεραντώνης Χρήστος Γεραντώνης Χρήστος Μανδύλη Σοφία Μανδύλη Σοφία Πλαστήρας Θεόδωρος Πλαστήρας Θεόδωρος Θώμος Νώντας Θώμος Νώντας Τριανταφυλλόπουλος Φώτιος Τριανταφυλλόπουλος Φώτιος Ντούτσης Χρήστος Ντούτσης Χρήστος Τσοβόλας Γρηγόριος Τσοβόλας Γρηγόριος Αρκουμάνης Ευθύμιος Αρκουμάνης Ευθύμιος Ζήσης Ευθύμιος Ζήσης Ευθύμιος Αριστόπουλος Ευθύμιος Αριστόπουλος Ευθύμιος


Κατέβασμα ppt "ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο Υπεύθυνοι: Δημήτρης Δήμος Αναστασία Κυριλή Ελένη Σιαφάκα Χριστόφορος Καραχρήστος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google