Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο
4/6/2017 ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο Υπεύθυνοι: Δημήτρης Δήμος Αναστασία Κυριλή Ελένη Σιαφάκα Χριστόφορος Καραχρήστος 1

2 5 2

3 4 3

4 3 4

5 2 5

6 1 6

7

8 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Το ενδιαφέρον της ομάδας για την ιστορία του Αγρινίου, για την οποία γνώριζαν πολύ λίγα. Το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή έχει να επιδείξει πλούσιο ιστορικό ενδιαφέρον από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα.

9 Η επαφή των εκπαιδευομένων με την ιστορική εξέλιξη του Αγρινίου.
ΣΚΟΠΟΣ: Η επαφή των εκπαιδευομένων με την ιστορική εξέλιξη του Αγρινίου. ΣΤΟΧΟΙ Η συνεργασία μεταξύ διδασκόντων και εκπαιδευομένων του σχολείου Η γνωριμία των εκπαιδευομένων με Αγρινιώτες ιστορικούς καθώς και επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία του τόπου μας. Να κατανοήσουν και να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της πόλης μας στην ιστορία της Ελλάδος.

10 ΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Αρχική ενημέρωση, δημιουργία ομάδων, καταμερισμός εργασίας Επισκέψεις Συνεντεύξεις με ιστορικούς Φωτογράφηση - βιντεοσκόπηση Βιβλιογραφική Αναζήτηση Συγκέντρωση Αξιολόγηση - επιλογή - σύνθεση υλικού Συγγραφή εργασίας - παραγωγή CR-ROM Αξιολόγηση προγράμματος - ερωτηματολόγιο

11 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET

12

13

14

15

16 ΑΡΧΑΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

17 Επίσκεψη στο μουσείο Αγρινίου

18 Εμπεριστατωμένη ξενάγηση από τη συνάδελφο αρχαιολόγο Βικτωρία Γερολύμου

19 Η κεφαλή του Μελεάγρου από το Ηρώο της Καλυδώνος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα από καλλιτεχνικής πλευράς εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου Αγρινίου. 

20 Η προτομή της Αφροδίτης (Armata) στη φωτογραφία δεξιά, είναι  ένα επίσης ένα σημαντικό έκθεμα του μουσείου. Το έργο προέρχεται από το Ηρώο της Καλυδώνος και μοιάζει με τον τύπο του έργου του Τιμόθεου. 

21

22 Η ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΡΑΤΟΣ

23 Βρίσκεται ανάμεσα στη κοινότητα Στράτος και τον ποταμό Αχελώο και είναι από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νομού. Πρόσφατες ανασκαφές αποκάλυψαν ένα αξιόλογο θέατρο που ανήκε στην ομώνυμη αιτωλική πόλη.

24 Εμπεριστατωμένη ξενάγηση από τη συνάδελφο αρχαιολόγο Βικτωρία Γερολύμου

25 Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΔΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

26 ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

27 Η Αγία Τριάδα του Μαύρικα Βυζαντινός ναός του 9ου αιώνα
Η Βυζαντινή αυτή εκκλησία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη λίμνη Λυσιμαχία, Μισοβυθισμένη λόγω των προσχώσεων που επί αιώνες συγκεντρώνονταν στις ακτές της λίμνης Λυσιμαχείας.

28

29 Ο Καθηγητής Παλιούρας εξηγεί τις λεπτομέρειες της ανασκαφής

30 Επίσκεψη με τον καθηγητή Αθανάσιο Παλιουρα

31 ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

32

33 Αγρίνιο και καπνός Δίπλα στο σταθμό του τραίνου. Αποθήκες Παπαπέτρου

34 Επισκεψη στισ καπναποθηκεσ παπαπετρου

35 Επισκεψη στο κτηριο τησ τραπεζασ τησ Ελλαδοσ

36 Επισκεψη στο αρχοντικο σωχωριτη

37 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ του σχεδίου δράσης « Αγρίνιο στο χρόνο »
του σχεδίου δράσης « Αγρίνιο στο χρόνο » 1. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το περιεχόμενο του σχεδίου δράσης που συμμετείχατε; α. Πάρα πολύ β. Πολύ γ. Αρκετά δ. Λίγο ε. καθόλου 2. Πως κρίνετε την οργάνωση του σχεδίου δράσης ; α. Μέτρια β. Καλή γ. Πολύ καλή 3. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη συμμετοχή σας στις δραστηριότητες του σχεδίου δράσης ; α. Πάρα πολύ β. Πολύ γ. Αρκετά δ. Λίγο ε. καθόλου 4.Πόσο πιστεύετε ότι σας ωφέλησε η συμμετοχή σας στο σχέδιο δράσης; α. Πάρα πολύ β. Πολύ γ. Αρκετά δ. Λίγο ε. καθόλου 5.Τι πιστεύετε ότι κερδίσατε από τη συμμετοχή σας στο σχέδιο δράσης;

38 Τα μέλη της ομάδας του εργαστηρίου: ¨το Αγρίνιο στο Χρόνο¨
Τα μέλη της ομάδας του εργαστηρίου: ¨το Αγρίνιο στο Χρόνο¨ Υπεύθυνοι: Δημήτρης Δήμος Αναστασία Κυριλή Ελένη Σιαφάκα Χριστόφορος Καραχρήστος Εκπαιδευόμενοι: Κοκκώνης Σπυρίδων Μπαλάσκας Νεκτάριος Μπαμπάτσικος Γεώργιος Σιδέρης Ευάγγελος Βασιλείου Γεράσιμος Βραχωρίτη Ελένη Κοντός Ηλίας Κωνσταντίνου Παναγιώτης Γεραντώνης Χρήστος Μανδύλη Σοφία Πλαστήρας Θεόδωρος Θώμος Νώντας Τριανταφυλλόπουλος Φώτιος Ντούτσης Χρήστος Τσοβόλας Γρηγόριος Αρκουμάνης Ευθύμιος Ζήσης Ευθύμιος Αριστόπουλος Ευθύμιος


Κατέβασμα ppt "ΣΔΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ Project: Το Αγρίνιο στο χρόνο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google