Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Αθηνά Γκ.

2 ΙΣΤΟΡΙΑ Η αρχαία πόλη του Θέρμου ήταν η σημαντικότερη σε ολόκληρη την Αιτωλία και διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο του Κοινού των Αιτωλών (Αιτωλική Συμπολιτεία). Μάρτυρας της ιστορίας της πόλης είναι ο αρχαιολογικός χώρος με το μεγάλο πλήθος από δημόσια κτίρια και ναούς. Σήμερα εκεί βρίσκεται και το Αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου. Σύμφωνα με τον Πολύβιο[1], η πόλη βρισκόταν σε οροπέδιο που το αποκαλεί "των θερμίων πεδίον", ενώ ονομάζει και την ίδια την πόλη ακρόπολη όλων των Αιτωλών. Κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, μαζεύονταν στην πόλη Αιτωλοί που είχαν δικαίωμα ψήφου, για να αποφασίσουν για θέματα πολέμου, ειρήνης και συμμαχιών και για να προβούν σε αρχαιρεσίες των οργάνων της Συμπολιτείας. Η πόλη δεν είχε τείχη. Καταστράφηκε δύο φορές το 218 και το 206 π.Χ, από τον Φίλιππο τον Ε'. Στην πόλη υπήρχε ο μεγάλος ναός του "Θερμίου" Απόλλωνα. Ο ναός έχει διαστάσεις 12 μέτρα πλάτος επί 38 μέτρα ύψος. Είχε δύο κύριες αρχιτεκτονικές φάσεις: την αρχαϊκή, με σημαντικό κεραμοπλαστικό διάκοσμο και τη φάση του 3ου αιώνα π.Χ. Οι κίονές του ήταν ξύλινοι και οι βάσεις τους λίθινες. Επίσης, υπήρχαν άλλοι δύο ναοί, μικρότεροι, του "Λυσείου" Απόλλωνα και της "Λαφρίας" Αρτέμιδας. Άλλα κτίσματα που υπήρχαν στην πόλη είναι δύο στοές, ανατολικά και δυτικά, το "Βουλευτήριο" μία κρήνη καθώς έχουν βρεθεί και προϊστορικά ελλειψοειδή και τετράπλευρα κτήρια και δύο μέγαρα.[2] Η νέα κωμόπολη βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από την αρχαία πόλη. Στο χωριό Μέγα Δένδρο λίγο έξω από την πόλη γεννήθηκε ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

3 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο της πόλης.
Η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη της Ελλάδας. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής όπου υπάρχει και αναπαράσταση κρυφού σχολείου που λειτουργούσε εκεί, με κέρινα ομοιώματα. Το Μοναστήρι της Μυρτιάς, το οποίο ιδρύθηκε το 1491. Ο διπλός ναός του Αγίου Νικολάου / Ταξιαρχών στο χωριό Αγία Σοφία που είναι χτισμένος με υλικά από αρχαίο ναό της Άρτεμης. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο ερειπωμένος ναός της Αγίας Σοφίας του 13ου αιώνα.

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Ο Εύηνος ποταμός. Στις ορεινές περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο ποταμός υπάρχει πλήθος από μικρά χωριά, γεφύρια και χαράδρες. Η περιοχή προσφέρεται και γιαράφτινγκ. Το χωριό Αργυρό Πηγάδι, ένα χωριό του δήμου σε ύψος 1000 μέτρων κάτω από την κορυφή της Τριανταφυλλιάς ύψους {1817} μέτρων. Το χωριό διαθέτει καφενείο με δυνατότητες προσφοράς φαγητού. Ακόμα πάνω από το καφενείο στεγάζονται και οι ξενώνες του χωριού. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα{1847} ένα ξωκλήσι με πέντε τρούλους που βρίσκεται στο χωριό Αργυρό Πηγάδι.

5 Η ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

6 Χαρτησ θερμου Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να δείτε
Χαρτησ θερμου Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να δείτε <<Αξιοθέατα>> .

7 Flisvos   Ναύπακτος (25.6 km από Θέρμο) • Εμφάνιση χάρτη Με εκπληκτική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο και στην καλωδιακή γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Hotel Flisvos προσφέρει 24ωρη ρεσεψιόν πολύ κοντά στο κέντρο της Ναυπάκτου. Αυτή τη στιγμή 2 άτομα βλέπουν αυτό το ξενοδοχείο Airotel Achaia Beach   Καστελλόκαμπος (33.6 km από Θέρμο) • Εμφάνιση χάρτη Το παραθαλάσσιο Airotel Achaia Beach προσφέρει δωμάτια με μπαλκόνι με θέα στον Πατραϊκό κόλπο, στα βουνά και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Διαθέτει μια πισίνα, ένα γυμναστήριο και σάουνα. Αυτή τη στιγμή 2 άτομα βλέπουν αυτό το ξενοδοχείο Airotel Achaia Beach   Καστελλόκαμπος (33.6 km από Θέρμο) • Εμφάνιση χάρτη Το παραθαλάσσιο Airotel Achaia Beach προσφέρει δωμάτια με μπαλκόνι με θέα στον Πατραϊκό κόλπο, στα βουνά και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Διαθέτει μια πισίνα, ένα γυμναστήριο και σάουνα. Αυτή τη στιγμή 2 άτομα βλέπουν αυτό το ξενοδοχείο

8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΥ


Κατέβασμα ppt "Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google