Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΤΕΙ Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα: Πολιτικών Δομικών Έργων Ημερομηνίας Παράδοσης: 1/6/2010 Σπουδαστές: Καββαδίας Ευάγγελος Κολοσιώνης Κωνσταντίνος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΤΕΙ Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα: Πολιτικών Δομικών Έργων Ημερομηνίας Παράδοσης: 1/6/2010 Σπουδαστές: Καββαδίας Ευάγγελος Κολοσιώνης Κωνσταντίνος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΤΕΙ Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα: Πολιτικών Δομικών Έργων Ημερομηνίας Παράδοσης: 1/6/2010 Σπουδαστές: Καββαδίας Ευάγγελος Κολοσιώνης Κωνσταντίνος Μπαρδής Σπυρίδων

2

3 Η πτυχιακή εργασία αυτή έχει ως θέμα την ηλεκτρονική τοπογραφική αποτύπωση και εμβαδομέτρηση του αρχαιολογικού χώρου της ακρόπολης της Αρχαίας Τίρυνθας, στο νομό Αργολίδας και σε απόσταση 4 χλμ. από το Ναύπλιο.

4 Η ακρόπολη της Τίρυνθας κατοικήθηκε για πρώτη φορά στη νεολιθική εποχή και έφτασε στην ακμή της τον 13 ο π.Χ αιώνα. Χαρακτηριστικό στοιχείο της είναι τα Κυκλώπεια τείχη που σηματοδοτούν ακόμη και σήμερα τον αρχαιολογικό χώρο. Η πρώτη ανασκαφή διάρκειας μιας μόλις μέρας πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1831 από τους Friedrich Thiersch και Αλέξανδρο Ρίζο-Ραγκαβή. Το 1876 ο Ερρίκος Σλήμαν διενεργεί 20 δοκιμαστικές τομές, αντιλαμβάνεται τη σημασία του μνημείου και επανέρχεται για να το ερευνήσει συστηματικά το 1884.

5 1. Γεωγραφική θέση της Αρχαίας Τίρυνθας

6 2. Αεροφωτογραφία της ακρόπολης της Αρχαίας Τύρινθας

7 3. Η Εξέλιξη των οικιστικών φάσεων της ακρόπολης της Τίρυνθας την εποχή του χαλκού κατά τον Klaus Killian.

8 4. Πλάγια Όψη των Κυκλώπειων Τειχών

9 Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την τοπογραφική αποτύπωση του χώρου είναι μία ανοιχτή ανεξάρτητη όδευση με 6 στάσεις, συνολικού μήκους 240,35 μέτρων.

10 5. Τοπογραφικό διάγραμμα

11 Το εμβαδόν της ακρόπολης υπολογίστηκε με την μέθοδο του Gauss, βάσει των ορθογώνιων συντεταγμένων των κορυφών του, από τον τύπο 2Ε= ΣΨ ν ·(Χ ν+1 – Χ ν-1 ) και επαληθεύτηκε από τον τύπο 2Ε= ΣΧ ν ·(Ψ ν-1 – Ψ ν+1 )

12 Το συνολικό εμβαδόν της ακρόπολης υπολογίστηκε ίσο με 18.527 τ.μ. Το εμβαδόν του συνόλου του αρχαιολογικού χώρου εντός της περίφραξης είναι ίσο με 43.761 τ.μ.

13 Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την βοήθεια τους στην εκπόνηση της εργασίας μας, τους καθηγητές μας κ. Λαγό Αιμίλιο και κ. Γραικούση Γεώργιο.


Κατέβασμα ppt "ΑΤΕΙ Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα: Πολιτικών Δομικών Έργων Ημερομηνίας Παράδοσης: 1/6/2010 Σπουδαστές: Καββαδίας Ευάγγελος Κολοσιώνης Κωνσταντίνος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google