Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια
Αρχαία Ελλάδα Η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια

2 Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ Της ΑΘΗΝΑΣ
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ Της ΑΘΗΝΑΣ Την περίοδο από το 500 εως το 336π.Χ. την ονομάζουμε κλασική περίοδο. Με το τέλος των περσικών πολέμων πόλη της Αθήνας ξαναχτίστηκε κι έγινε κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού. Έφτασε σε μεγάλη ακμή γύρω στα π.χ. Η περίοδος αυτή ονομάστηκε “Χρυσός αιώνας”.

3 Εικόνα από την παλιά Αθήνα

4 Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ακρόπολη σημαίνει το υψηλότερο σημείο της πόλης ,που είναι συνήθως οχυρωμένο. Ο φυσικός βράχος της Ακρόπολης στην Αθήνα, προσφερόταν για κατοίκηση και οχύρωση. Έτσι από τα παλιά χρόνια αναπτύχθηκε εκεί ζωή μια και στους πρόποδες του βράχου υπάρχει άφθονο νερό κι οι απότομες πλαγιές το μεταβάλλουν σε οχυρό. Όταν η πόλη αναπτύχθηκε, οι άνθρωποι άρχισαν να κτίζουν σπίτια γύρω απτή βάση του βράχου κι η Ακρόπολη έγινε χώρος λατρείας.

5 Εικόνα από την ακρόπολη

6 Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ Ο σημαντικότερος ναός της κλασικής αρχαιότητας βρίσκεται στο μέσον της Ακρόπολης και είναι αφιερωμένος στην προστάτιδα της πόλης θεά Αθηνά.

7 ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

8 ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η εκκλησία του Δήμου έχει μεγάλη δύναμη. Κάθε πολίτης πάνω από 20 χρονών έχει το δικαίωμα να πάρει το λόγο, να προτείνει η να απορρίψει κάτι.

9 Εικόνα από την αθηναϊκή δημοκρατία

10 Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Τα ΜΑΚΡΑ ΤΕΙΧΗ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

11 ΤΑ ΜΑΚΡΑ ΤΕΙΧΗ Οι Αθηναίοι το 460 π.χ. άρχισαν να χτίζουν μεγάλα τείχη τα όπια περιέκλειαν την πόλη και το λιμάνι του Πειραιά. Τα τείχη είχαν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εμποδίσουν τους εχθρούς να αποκόψουν την πόλη της Αθήνας από το ναυτικό τους.

12 Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΑ ΑΘΗΝΑΣ Οι Αθηναίοι βασίζονταν στο ναυτικό για την τροφοδοσία τους και απέφευγαν μια σύγκρουση στην ξηρά, ασφαλισμένοι πίσω από τα τείχη.

13 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ Ο Λύσανδρος έσπευσε αμέσως και πολιόρκησε τον Πειραιά, κι ο σπαρτιακός στρατός την Αθήνα. Η αντίσταση της πόλης ήταν αδύνατη γι αυτό οι Αθηναίοι αναγκάστηκαν να υπογράψουν ταπεινωτική ειρήνη με τη Σπάρτη.


Κατέβασμα ppt "Η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google