Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΑΔΑ - GREECE.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΑΔΑ - GREECE."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΑΔΑ - GREECE

2

3

4

5

6 ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Η Ολυμπία ήταν πόλη της αρχαίας Ελλάδας στην Ηλεία , γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Ολυμπία βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός , έργο του Φειδία.

7 Η Δωδώνη ήταν λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης
Η Δωδώνη ήταν λατρευτικό κέντρο του Δία και της Διώνης. Υπήρξε γνωστό μαντείο αρχαίου ελληνικού κόσμου . Θεωρείται ο ομφαλός του κόσμου, γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Ζευς άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς τη Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς. Ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Η Πυθία ήταν το διάμεσο, με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός, και έδινε τους χρησμούς, που καταγράφονταν.

8 ΚΝΩΣΟΣ Η Κνωσός βρίσκεται στην Κρήτη χτισμένη στο λόφο της Κεφάλας. Εκεί υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα.

9 ΜΥΚΗΝΕΣ Ο πολιτισμός που άνθισε στην Ελλάδα κατά την περίοδο του χαλκού τον ονομάζουμε μυκηναικό. Κατά την περίοδο (1660 – 1400π.Χ.) οι Μυκήνες είχαν αποκτήσει μεγάλη οικονομική ευχέρεια και έγιναν η πιο ισχυρή δύναμη στο Αιγαίο. Τα προιόντα τους αντικατέστησαν τα Μινωικά και μπορούσε να τα βρει κανείς στις αγορές της Αιγύπτου και Συρίας.

10 ΒΕΡΓΙΝΑ Χωριό της επαρχίας και του νομού Ημαθίας.Η πόλη έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977, όταν η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με τον καθηγητή αρχαιολογίας Μανόλη Ανδρόνικο και τους συνεργάτες του, ανακάλυψε ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο που κατά την άποψή του ήταν του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

11 ΝΑΥΠΛΙΟ Πόλη της Πελοποννήσου , πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας . Το Ναύπλιο είναι από τις ωραιότερες πόλεις και η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος. Γνωστά φρού-ρια είναι το Παλαμίδι, η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι. ΠΑΛΑΜΙΔΙ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΝΑΥΠΛΙΟ

12 ΑΧΙΛΛΕΙΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ Η Κέρκυρα είναι ένα από τα επτά νησιά του Ιόνιου πελάγους. Το Αχίλλειο έιναι ένα παλάτι που χτίστηκε στην Κέρκυρα τον 18ο αιώνα από παραγ-γελία της πριγκίπισσας της Αυστρίας Ελισάβετ. Εκεί υπάρχουν αγάλματα του Αχιλλέα και πολλών άλλων αρχαίων πολεμιστών. ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ

13 ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΟΔΟΣ ΧΑΝΙΑ (ΚΡΗΤΗ) ΣΑΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΗΝΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

14 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Θωμάς Βλάσσης Σπύρος Κυρίτσης Κωνσταντίνος Μπαιρακτάρης Αλέξανδρος


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΑΔΑ - GREECE."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google