Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ «Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ «Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ «Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»

2 ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Να κατανοήσουν την έννοια της αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με το παιχνίδι.  Να μάθουν την αξία της χρησιμοποίησης των ανακυκλώσιμων αλλά και των φυσικών υλικών, φτιάχνοντας τα δικά τους παιχνίδια.  Να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και να οξύνουν τη φαντασία τους.  Να μάθουν την αξία της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια.

3 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο παιδικού παιχνιδιού στο Ωραιόκαστρο.  Συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τα παιχνίδια προγενέστερων εποχών και παρουσίαση στην τάξη.  Συγκέντρωση άχρηστων υλικών (χάρτινα κουτιά, υφάσματα, πλαστικά μπουκάλια, ξύλο)  Κατασκευή παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά.  Κατασκευή κούκλων και διακοσμητικών από πηλό.  Ανακύκλωση των παιδικών παιχνιδιών με τη βοήθεια του καλλιτεχνικού διευθυντή κουκλοθέατρου Juan Jo Corrales.  Παρουσίαση παλιών ομαδικών παιχνιδιών όπως: μπιζ, τυφλόμυγα, τσουβαλοδρομία, τζαμί, διελκυστίνδα κ.α.

4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα ενασχόλησης με το συγκεκριμένο θέμα, οι μαθητές διαπίστωσαν:  Πόσο ωραία και δημιουργικά μπορεί να παίξει ένα παιδί με παιχνίδια τα οποία έχουν μηδενικό κόστος και είναι φτιαγμένα από «άχρηστα» υλικά.  Ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας και την αξία της ικανοποίησης κατασκευάζοντας τις δικές τους δημιουργίες και δίνοντάς τους υπόσταση και ζωή.  Τέλος όσον αφορά τα ομαδικά παιχνίδια ανακάλυψαν τη χαρά της συνεργασίας, του ομαδικού πνεύματος, της αλληλεγγύης και της ενότητας.

5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

6

7

8

9

10

11

12


Κατέβασμα ppt "ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ «Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google