Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»
ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ «Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»

2 ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Να κατανοήσουν την έννοια της αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με το παιχνίδι. Να μάθουν την αξία της χρησιμοποίησης των ανακυκλώσιμων αλλά και των φυσικών υλικών, φτιάχνοντας τα δικά τους παιχνίδια. Να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και να οξύνουν τη φαντασία τους. Να μάθουν την αξία της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια.

3 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο παιδικού παιχνιδιού στο Ωραιόκαστρο. Συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τα παιχνίδια προγενέστερων εποχών και παρουσίαση στην τάξη. Συγκέντρωση άχρηστων υλικών (χάρτινα κουτιά, υφάσματα, πλαστικά μπουκάλια, ξύλο) Κατασκευή παιχνιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά. Κατασκευή κούκλων και διακοσμητικών από πηλό. Ανακύκλωση των παιδικών παιχνιδιών με τη βοήθεια του καλλιτεχνικού διευθυντή κουκλοθέατρου Juan Jo Corrales. Παρουσίαση παλιών ομαδικών παιχνιδιών όπως: μπιζ, τυφλόμυγα, τσουβαλοδρομία, τζαμί, διελκυστίνδα κ.α.

4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα ενασχόλησης με το συγκεκριμένο θέμα, οι μαθητές διαπίστωσαν: Πόσο ωραία και δημιουργικά μπορεί να παίξει ένα παιδί με παιχνίδια τα οποία έχουν μηδενικό κόστος και είναι φτιαγμένα από «άχρηστα» υλικά. Ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας και την αξία της ικανοποίησης κατασκευάζοντας τις δικές τους δημιουργίες και δίνοντάς τους υπόσταση και ζωή. Τέλος όσον αφορά τα ομαδικά παιχνίδια ανακάλυψαν τη χαρά της συνεργασίας, του ομαδικού πνεύματος, της αλληλεγγύης και της ενότητας.

5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

6

7

8

9

10

11

12


Κατέβασμα ppt "«Το παιδικό παιχνίδι από την αρχαιότητα ως σήμερα»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google