Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευέλικτη Ζώνη Α΄ Τάξης 2012-2013 Παραδοσιακά Υγιεινά Εδέσματα και Γλυκά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευέλικτη Ζώνη Α΄ Τάξης 2012-2013 Παραδοσιακά Υγιεινά Εδέσματα και Γλυκά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευέλικτη Ζώνη Α΄ Τάξης 2012-2013 Παραδοσιακά Υγιεινά Εδέσματα και Γλυκά

2 Το θέμα που ανέλαβε η Α΄ Τάξη στην ευέλικτη ζώνη, είναι σχετικό με την υγιεινή διατροφή και ειδικά με τα παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά. Απ’ αυτό το μεγάλο θέμα επιλέξαμε τα εξής υποθέματα: τι είναι η υγιεινή διατροφή, τι μας προσφέρει, πώς μπορούμε μόνοι μας να την παρασκευάσουμε και πώς επιδρά στην υγεία μας.

3 Σκοπός και στόχος του προγράμματος είναι η κατανόηση της αξίας της υγιεινής διατροφής, η χρησιμότητά της και η μεγάλη αξία της στη ζωή μας.

4 •Πρόγευμα στην τάξη με υγιεινές τροφές, με ακατάλληλες τροφές και διάφορα γλυκά. •Επίσκεψη στον ‘Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Αντωνίου’ όπου τα παιδιά παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής γλυκού του κουταλιού από κυδώνια. •Παρασκευή παραδοσιακών κουραμπιέδων στην τάξη, λίγο πριν τις μέρες των Χριστουγέννων. •Επίσκεψη στο Αθλητικό Μουσείο όπου τα παιδιά έπαιξαν τη ‘Διατροφική Πυραμίδα’ και έφτιαξαν, με τη βοήθεια του σεφ, υγιεινές μπάρες δημητριακών. •Επίσκεψη στο λαχανόκηπο του σχολείου: Μαζέψαμε πατάτες, λάχανα, μαρούλια κ.α. συζητώντας παράλληλα για την αξία των λαχανικών στη διατροφή και το ρόλο τους στη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος. •Ζωγραφική σε φύλλα (Η Διατροφική Πυραμίδα). •Ζωγραφική στους διαδρόμους του σχολείου (Ο Ρατατούης /Ratatouille-Μάγειρας). •Παρασκευή παραδοσιακού, σιμιγδαλένιου χαλβά τον οποίο τα παιδιά προσέφεραν στους γονείς τους την ημέρα της Γιορτής της Άνοιξης 19-05-2013. •Συλλογή φωτογραφιών απ΄ όλες τις επισκέψεις και τις άλλες δραστηριότητες, δημιουργία συνθημάτων για την υγιεινή διατροφή (τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ στη διατροφή μας). Μεθοδολογία της υλοποίησης του προγράμματος

5 Παρασκευή παραδοσιακών κουραμπιέδων στην τάξη, λίγο πριν τις μέρες των Χριστουγέννων. Στιγμιότυπα

6

7

8

9 Επίσκεψη στον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Αντωνίου” όπου τα παιδιά παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής γλυκού του κουταλιού από κυδώνια. Στιγμιότυπα

10

11

12

13

14 Επίσκεψη στο Αθλητικό Μουσείο όπου τα παιδιά έπαιξαν τη “Διατροφική Πυραμίδα” και έφτιαξαν, με τη βοήθεια του σεφ, υγιεινές μπάρες δημητριακών.

15 Στιγμιότυπα

16

17


Κατέβασμα ppt "Ευέλικτη Ζώνη Α΄ Τάξης 2012-2013 Παραδοσιακά Υγιεινά Εδέσματα και Γλυκά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google