Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ION αμυγδάλου Από Αναστασία Κάτσιου Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ION αμυγδάλου Από Αναστασία Κάτσιου Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ION αμυγδάλου Από Αναστασία Κάτσιου Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης
Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή!!! ION αμυγδάλου

2 Η διαφήμιση αυτή αναφέρεται σε ένα αγόρι το οποίο πάει ταξίδι και αποχαιρετάει την οικογένειά του.Όταν η αδερφή του, του λέει να της στέλνει και κανένα μήνυμα, να μην την ξεχάσει αυτός την παρομοιάζει με την ΙΟΝ αμυγδάλου και της λέει...<<εσένα; αφού είσαι η ΙΟΝ αμυγδάλου μου...>>

3 Η επιθυμία για σοκολατένια γεύση είναι μια από τις απόλυτες, καθημερινές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού, αφού από τα γλυκά, και κυρίως από τις σοκολάτες, ο οργανισμός μας τροφοδοτείται με ενέργεια που μας είναι απαραίτητη για να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε: να κινηθούμε, να κοιμηθούμε, να σηκώσουμε μια τσάντα, να λειτουργήσει η καρδιά μας ή ακόμη και να κλάψουμε. Θα μπορούσαμε βέβαια, για να εξασφαλίσουμε την ενέργειά μας, να φάμε δέκα σοκολάτες, να το ευχαριστηθούμε και να έχουμε ενέργεια για ένα μήνα! Αυτό όμως δε συμβαίνει, επειδή ο άνθρωπος δεν έχει την αποθηκευτική ικανότητα που έχουν άλλα ζώα, όπως για παράδειγμα οι πολικές αρκούδες. Αυτές μπορούν να καταναλώσουν μεγάλες μερίδες και μετά μπορούν να κοιμηθούν για αρκετούς μήνες (χειμερία νάρκη), χωρίς να έχουν την ανάγκη να φάνε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, να προσλαμβάνουμε ποσότητες θερμίδων, οι οποίες θα είναι ανάλογες και λίγο περισσότερες από αυτές που καταναλώνουμε βάσει των δραστηριοτήτων μας. Όταν προσλαμβάνουμε πολλές περισσότερες θερμίδες, αυτές αποθηκεύονται στο σώμα μας, κυρίως με τη μορφή λίπους. Εάν αυτό το λίπος ξεκινήσει να συσσωρεύεται από την παιδική ηλικία, τότε -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία- το παιδί θα γίνει παχύσαρκο.

4 Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να προσέχουμε τα τρόφιμα που έχουν «κρυμμένο λίπος» και περίσσιες θερμίδες, όπως είναι η σοκολάτα. Η ποσότητα που θα καταναλώσει ένα παιδί σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση θα πρέπει να βρίσκεται υπό την ευθύνη του γονιού. Τα παιδιά μέχρι και την ηλικία των 6 ετών δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Μάλιστα, επειδή οι ανάγκες του οργανισμού τους σε ενέργεια είναι αυξημένες, έχουν συνεχώς την επιθυμία να καταναλώνουν γλυκίσματα και ειδικά σοκολατοειδή. Γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, διότι οι υπερβολικές δόσεις σοκολάτας, λόγω… αγάπης, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο παιδί τους.

5 Άλλωστε, σύμφωνα με τις περισσότερες εταιρείες που διαθέτουν στην ελληνική αγορά σοκολατοειδή, τα προϊόντα τους δεν απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, γι’ αυτό και στα διαφημιστικά σποτ «πρωταγωνιστούν» ηθοποιοί άνω των 14 ετών, που έχουν γνώση και κριτική ικανότητα στην επιλογή και κατανάλωση των τροφίμων. Το πιο άμεσο απ’ όλα τα δεινά της υπερκατανάλωσης σοκολάτας είναι η τερηδόνα των δοντιών. Θα πρέπει να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας μετά από κάθε κατανάλωση να πλένουν τα δόντια τους. Σε περιπτώσεις που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν έχουν την ευκαιρία να τα βουρτσίσουν, τότε θα πρέπει σίγουρα να γίνει αυτό το βράδυ ή και το μεσημέρι. Επίσης, οι υψηλές δόσεις σοκολάτας μπορούν να προκαλέσουν διέγερση στα παιδιά μικρής ηλικίας, λόγω της καφεΐνης που περιέχει, και να τα πιάσει τρέμουλο. Ο κίνδυνος της υπερλιπιδαιμίας, η οποία αυξάνει τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού στην ενήλικη ζωή, είναι το αμέσως επόμενο χρονικά κακό που μπορεί να συμβεί στο παιδί σας. Η παχυσαρκία -εκτός από την αισθητική πλευρά του θέματος- μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει αρκετά είδη καρκίνου, αναπνευστικά, καρδιολογικά και αγγειακά προβλήματα. Γι' αυτό, μη διστάσετε να πείτε «μη» σε κάτι που αρέσει πολύ στο παιδί σας, ενώ γνωρίζετε ότι στο μέλλον θα του κάνει κακό στην υγεία του. Αρκεί να μην υπερβάλλετε και περάσετε στο άλλο άκρο…

6 Κάνει και καλό η σοκολάτα;
Η σοκολάτα έχει περισσότερες από 380 γνωστές χημικές ουσίες που σχετίζονται με τη δράση τους στο νευρικό μας σύστημα. Συγκεκριμένα, προκαλεί την έκκριση της ουσίας δοπαμίνη κι έτσι κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της και λίγο αργότερα αισθανόμαστε μια ψυχική ανάταση, μια ευφορία. Έτσι εξηγείται σε πολύ μεγάλο βαθμό το αίσθημα χαράς μετά την πρόσληψη σοκολάτας. Παράλληλα, η σοκολάτα περιέχει και μια άλλη ουσία εξίσου υπεύθυνη για τη νευροδιεγερτική της δράση, την ανανδαμίδη, η οποία προκαλεί αίσθημα ευχαρίστησης. Επιπλέον, στη σοκολάτα υπάρχουν κι άλλες δύο ουσίες που έχει διαπιστωθεί πως σταματούν τη διάσπαση της φυσικής (ενδογενούς) ανανδαμίδης επιτείνοντας έτσι το απολαυστικό περιεχόμενο της σοκολάτας.

7 Τα συστατικά της σοκολάτας:
Ζάχαρη, γάλα σκόνη, βούτυρο κακάο, μάζα κακάο, γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη σόγιας, βανιλλίνη. Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών.

8 ΒΙΒΛΙΑΓΡΑΦΙΑ


Κατέβασμα ppt "ION αμυγδάλου Από Αναστασία Κάτσιου Πειραματικό Γυμνάσιο Σπάρτης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google