Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος Εύα ΜαμοΝοβακύρα Έλενα Νοβακόβσκα Άγγελος Τουνχανάι Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος Εύα ΜαμοΝοβακύρα Έλενα Νοβακόβσκα Άγγελος Τουνχανάι Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος Εύα ΜαμοΝοβακύρα Έλενα Νοβακόβσκα Άγγελος Τουνχανάι Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας

2 ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3

4 Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής Υδατάνθρακες: Το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής διατροφής πρέπει να προέρχεται από τρόφιμα αυτής της κατηγορίας (ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί, πατάτες)

5 Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής Υδατάνθρακες: Το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής διατροφής πρέπει να προέρχεται από τρόφιμα αυτής της κατηγορίας (ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί, πατάτες) Φρούτα και Λαχανικά: 5 μερίδες την ημέρα πρέπει να προέρχονται από αυτή την ομάδα

6 Healthy Eating Pyramid Υδατάνθρακες: Το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής διατροφής πρέπει να προέρχεται από τρόφιμα αυτής της κατηγορίας (ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί, πατάτες) Φρούτα και Λαχανικά: 5 μερίδες την ημέρα πρέπει να προέρχονται από αυτή την ομάδα Κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά: επιλέγουμε ένα από αυτή την ομάδα

7 Healthy Eating Pyramid Υδατάνθρακες: Το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής διατροφής πρέπει να προέρχεται από τρόφιμα αυτής της κατηγορίας (ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί, πατάτες) Φρούτα και Λαχανικά: 5 μερίδες την ημέρα πρέπει να προέρχονται από αυτή την ομάδα Κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά: επιλέγουμε ένα από αυτή την ομάδα Δεν τρώμε μεγάλες ποσότητες από αυτή την ομάδα

8 Οι βασικές ομάδες τροφίμων

9 Φρούτα και Λαχανικά Τα φρούτα και τα λαχανικά προέρχονται από φυτά: φυτρώνουν κάτω από το έδαφος, πάνω στο έδαφος ή σε δέντρα. Κάθε μέρα θα πρέπει να τρώμε τουλάχιστο 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά μας δίνουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Τρώμε 5 μερίδες κάθε μέρα !

10 Φρούτα και Λαχανικά

11 Πόσα πρέπει να τρώμε την ημέρα; 5 Μερίδες την ημέρα! ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

12 Δημητριακά Αυτή η ομάδα τροφίμων περιλαμβάνει το σιτάρι, το καλαμπόκι, το ρύζι, τις φακές, τα φασόλια κτλ. Όλα αυτά προέρχονται από φυτά. ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ έχουν πολλούς υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες μας δίνουν ενέργεια.

13 ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΨΩΜΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΡΥΖΙ

14 Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχονται από το γάλα (συνήθως το αγελαδινό, αλλά μπορεί να προέρχονται και από άλλα ζώα όπως κατσίκες ή πρόβατα). Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μας δίνουν πρωτεΐνες και λίπη. Περιέχουν πολύ ασβέστιο το οποίο είναι καλό για τα κόκαλά μας και τα δόντια μας. Τέτοιες τροφές είναι: Το τυρί Το γιαούρτι

15 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑ ΤΥΡΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Ποια λέξη χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε αυτή την ομάδα τροφίμων;

16 Γιατί χρειαζόμαστε Γαλακτοκομικά κάθε μέρα; ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΓΕΡΑ ΚΟΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ.

17 Κρέας και ψάρια Τα κύρια θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από το κρέας είναι οι πρωτεΐνες, αλλά μας δίνουν επίσης και λίπη και μερικά μεταλλικά στοιχεία. Κρέας και ψάρια είναι: Το κοτόπουλο και όλα τα πουλερικά, τα ψάρια και τα όστρακα, το μοσχάρι, το χοιρινό και το αρνί. Σ’ αυτή την ομάδα είναι και τα αβγά. Οι αθλητές τρώνε πολλές πρωτεΐνες. Τους βοηθούν να δυναμώσουν τους μύες τους.

18 Πρωτεΐνες ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ ΑΒΓΑ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

19 Πρωτεΐνη Η πρωτεΐνη βοηθά το σώμα μας να αναπτυχθεί. Το τυρί, τα ψάρια, το κρέας, το γάλα και οι ξηροί καρποί περιέχουν πρωτεΐνη.

20 ΛΑΔΙΑ, ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΠΟΣ ΓΑΛΑ ΓΛΥΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΤΛ.

21 Τρώτε υγιεινές τροφές;

22 Πρωινό ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ

23 Μεσημεριανό ΤΡΩΜΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ! ΤΡΩΜΕ ΈΝΑ ΣΝΑΚ Ή ΈΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ.

24 Δείπνο

25 Ελαφρύ βραδινό ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!

26


Κατέβασμα ppt "Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος Εύα ΜαμοΝοβακύρα Έλενα Νοβακόβσκα Άγγελος Τουνχανάι Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google